ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ επαναφέρει το project 1100m για ακόμα δύο βδομάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ επαναφέρει το project 1100m για ακόμα δύο βδομάδες, 13 – 27 Ιουλίου στο Ξυδάδικο. Πρόκειται για μια οπτικοακουστική εγκατάσταση, με αφορμή την οδό Αγίου Ανδρέου, που συζητά την εμπειρία της πόλης και του δημόσιου χώρου στη Λεμεσό.

Το project 1100m αποτυπώνει μέσα από έναν απρόβλεπτο ψηφιακό χάρτη την εμπειρία του περιπάτου της διαδρομής που ξεκινά από το Ξυδάδικο και φτάνει στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (μια απόσταση 1100 μέτρων), μέσω της οδού Αγίου Ανδρέου ως μια μικρογραφία του σημερινού κέντρου της Λεμεσού. Η έκθεση συμπληρώνεται με συνεντεύξεις ανθρώπων που δουλεύουν ή δραστηριοποιούνται στην Αγίου Ανδρέου.

Το ΜΙΤΟΣ σχεδιάζει και υλοποιεί community-based project ενδυναμώνοντας τη σχέση με την κοινότητα και συζητά επείγοντα κοινωνικά θέματα μέσα από την τέχνη. Η μεθοδολογία που αναπτύσσεται με τους περιπάτους/ χάρτες (live ή ψηφιακούς), βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της ταυτότητάς μας, ενώ παράλληλα η αφήγηση γίνεται πιο συμπεριληπτική. Μέσα από τον περίπατο μπορούμε να αποκωδικοποιούμε πληροφορίες που καταναλώνουμε ασυνείδητα μέσα στην καθημερινότητα μας, οι οποίες εν τέλει μας επηρεάζουν αισθητικά, πολιτικά και κοινωνικά.

To project 1100m απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, όπως και στο αγγλόφωνο κοινό (αγγλικοί υπότιτλοι στις συνεντεύξεις). Υποστηρίζεται από τον ΟΝΕΚ, πρόγραμμα Πρωτοβουλίες Νέων. Πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όπως και συμμετείχε στο 1ο Limassol Art Walks. Υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού, το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤEΠΑΚ και το The Island Club.

Δημιουργική Ομάδα 1100m:
concept, καλλιτεχνική επιμέλεια: Έλενα Αγαθοκλέους
επιστημονικός συνεργάτης: Θεόδωρος Κούρος
συνεντεύξεις - video, video art εγκατάσταση: Κωνσταντίνα Peter
γραφικά - κολάζ εγκατάστασης: Χρίστος Γεωργίου
μουσικό τοπίο: Αντρέας Ροδοσθένους
camera: Xριστίνα Παπακυριακού
τεχνική υποστήριξη: Mαρτίνος Θαλασσέτης
φιλοξενία: Λάρα Paci
γραφιστικά: Αντώνης Μούσιης
mastering ήχου: DOGYARD Studio
παραγωγή: Κέντρο Παραστατικών Τεχνών MITOΣ_2022


Πληροφορίες:
Ημερομηνίες: 13 – 27 Ιουλίου 2023
Ώρες: 18:00 - 22:00
Aπευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι
Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, 3036 Λεμεσός
(+) 99 985232, (+) 97 879793