ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ΚΚΔΙΘ αποχαιρετά τον Λεωνίδα Μαλένη

WIZ TEAM

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου και λογοτέχνη Λεωνίδα Μαλένη και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς όλη την οικογένειά του.

Δημοσιογράφος, παρουσιαστής προγραμμάτων (σε ραδιόφωνο και τηλεόραση), λογοτέχνης, σεναριογράφος, στιχουργός, ποιητής, συγγραφέας και μεταφραστής θεατρικών έργων, ο Λεωνίδας Μαλένης αποτέλεσε άξιο πρεσβευτή του πολιτισμού καταφέρνοντας με τη σύνθετη δράση του να αγγίξει όλα τα στρώματα της κυπριακής κοινωνίας και να δώσει χρώμα και μορφή στο νησί μας, αποτυπώνοντας την ταυτότητα, την ιστορία και τον λαό της Κύπρου μέσα από τους εμβληματικούς του στίχους στο «Χρυσοπράσινο φύλλο».

Η αγάπη του για τον πολιτισμό και συγκεκριμένα για το θέατρο, εκφράστηκε -μεταξύ άλλων- μέσα από τη συγγραφή μονόπρακτων θεατρικών έργων, τη μετάφραση θεατρικών έργων, αλλά και τη συμμετοχή του σε θεατρικούς φορείς και οργανισμούς.

Η σχέση του Λεωνίδα Μαλένη με το ΚΚΔΙΘ ξεκινά από τη δημιουργία του ΚΚΔΙΘ το 1977, με τη συμβολή του ως ένα από τα ιδρυτικά του μέλη και διατελώντας στη θέση «Κοσμήτορας» στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΚΔΙΘ (1977-1979). Επιπλέον, το θεατρικό έργο του Λεωνίδα Μαλένη, Ο τοίχος γύρω από τον Παράδεισο, που παρουσιάστηκε το 2009 από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, συμμετείχε στην πρώτη διοργάνωση της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» που πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Η πολυσχιδής δραστηριότητα, το πλούσιο έργο και η πολύπλευρη προσφορά του Λεωνίδα Μαλένη στα δρώμενα της χώρας μας, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη.