ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μαγαζί της Γεωργίας στη Δρούσεια πραγματικά «μοσχοβολάει»

WIZ TEAM

Φωτογραφίες: Πάρης Δημητριάδης / Platea Cafe

Εδώ και έναν χρόνο, από το καλοκαίρι του 2025, το πανέμορφο café στην κεντρική πλατεία της Δρούσειας απέκτησε ξανά τη χαμένη του αίγλη χάρη σε μια Ιταλοκύπρια της Νοτίου Αφρικής η οποία ανέλαβε τη διαχείρισή του.

Το κτίριο που στεγάζει το Platea Café είναι μερικών εκατοντάδων ετών, ενώ τα τελευταία 100 χρόνια λειτουργούσε αδιάλειπτα ως καφενείο. Τον τελευταίο χρόνο, χάρη στη Γεωργία Κολοκοτρώνη, η οποία επαναπατρίστηκε έπειτα από απουσία πολλών χρόνων στη Νότια Αφρική, το όμορφο café του χωριού προσελκύει καθημερινά ντόπιους και ξένους που έχουν μάθει για τα νόστιμα φαγητά της.

Στο μενού θα βρείτε πρόγευμα (από τις 9.00), ζεστά και κρύα ροφήματα, καφέδες, σάντουιτς, φαγητά της ώρας, cakes, κρέπες, μπύρα και κρασί. Κάποιες επιλογές που ξεχωρίζουν είναι η σαλάτα που περιλαμβάνει χαλούμι με σουσάμι και μέλι, ο χοιρινός γύρος, τα ricotta cannelloni με φρέσκο σπανάκι της περιοχής, τα λαζάνια, το cheesecake με αναρή από το τοπικό τυροκομείο, το μαχαλεπί, το cake σοκολάτας, το carrot cake και η τάρτα πορτοκαλιού.

Το μενού έχει μεσογειακή κατεύθυνση, χάρη και στην καταγωγή της, αφού η μητέρα της είναι Ιταλίδα, ενώ κάποια κλασσικά ιταλικά πιάτα έχουν μια πιο fusion ταυτότητα αφού δεν θα μπορούσε να μην ενσωματώσει σε αυτά φρέσκες κυπριακές πρώτες ύλες της ορεινής Πάφου.

Ενίοτε στις επιλογές του καταλόγου θα βρείτε και διάφορα εποχιακά όπως αγκινάρες ή αγρέλια με αυγά, ιδιαίτερα πιάτα όπως eggs shakshuka, όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Δρούσειας (χαλούμι, αναρή και χαλίτζι), τα οποία μπαίνουν και στο cheese platter που προσφέρεται τα βράδια, ενώ μέχρι και κλασσικά ασιατικά πιάτα προσφέρονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα –από dumplings, μέχρι spring rolls και noodles.

Προτάσσοντας πάντα την ωραία της διάθεση και αναδεικνύοντας τις ποιοτικές πρώτες ύλες του τόπου καταγωγής της, η Γεωργία έχει καταφέρει να αποκτήσει επαναλαμβανόμενους πελάτες, βάζοντας εκ νέου τη Δρούσεια στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.

Info
Τηλ. 99767459
Κεντρική Πλατεία Δρούσειας, επ. Πάφου
Δ-Κ 9.00-21.00


Δύο εικόνες από το παρελθόν του καφενείου

Διαβάστε ακόμα: Ο Τουρκοκύπριος Mehmet άνοιξε καφετέρια στο παλιό σχολείο των Κάτω Αρόδων