ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μικρό café της Αφροδίτης και του Μανώλη στον κήπο του Κυπριακoύ Μουσείου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, στον καταπράσινο κήπο του Κυπριακού Μουσείου απολαμβάνουμε καλό καφέ, νόστιμα σνακ και σπιτικό φαγητό, αφού το The λoneλy oλive βρήκε μόνιμη στέγη στην εκεί ωραία καφετέρια.

Ο Μανώλης Μελισσάρης και η Αφροδίτη Καραγιώργη έχουν αναλάβει τη λειτουργία της καφετέριας στον κήπο του μουσείου, προσφέροντας καθημερινά καφέδες, τσάι με βότανα, κέικ, σπιτικές πίτες, αλλά και πιάτα ημέρας.

Έχοντας υπάρξει καθηγητής πανεπιστημίου, ο Μανώλης επιστρέφοντας στην Κύπρο αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις δύο μεγάλες αγάπες του: τη μαγειρική και τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Μαζί με την Αφροδίτη, η οποία έχει ακαδημαϊκό background στην Ανθρωπολογία, εδώ και μερικές βδομάδες νοστιμίζουν τις επισκέψεις μας στο Κυπριακό Μουσείο, στον χωρητικότητας 40 ατόμων (μέσα-έξω) μικρό χώρο του café.

Μιλώντας με τον Μανώλη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το γνωστό πρότζεκτ The λoneλy oλive, μας ανέφερε ενδεικτικά πως ορισμένα από τα πράγματα που μπορεί κανείς να απολαύσει εκεί καθημερινά είναι η πίτα με αναρή, χαλούμι και δυόσμο, η σπανακόπιτα με αναρή και άνηθο, το carrot cake, αλλά και vegan επιλογές με ταχίνι και χαρουπόμελο.

Σε ότι αφορά στα πιάτα ημέρας, αυτά εναλλάσσονται καθημερινά. Πιάτα φτιαγμένα με φρέσκα εποχιακά υλικά, με το μενού να περιλαμβάνεις χορτοφαγικές και vegan επιλογές.

Ανάμεσά τους θα βρείτε και αρκετά πιο παραδοσιακά πιάτα, από λουβάνα μέχρι τραχανά, πιάτα όπως λαζάνια με κιμά, αλλά και πιο ορισμένες πιο εξεζητημένες προτάσεις. Την τιμητική τους αυτή την εποχή, πάντως, έχουν οι σούπες, ενώ best seller αποτελεί σίγουρα η μαροκινή σούπα χαρίρα με μπαχαρικά.

Ειδικά για το Σάββατο, στο The Cyprus Museum Cafe προσφέρουν κυρίως σνακ, ενώ από τώρα και στο εξής εισάγουν και τα «Saturday Platters», τα οποία μπορείτε να τα απολαύσετε για πρόγευμα ή για κανονικό γεύμα. Μαζί με τη μπύρα ή τον καφέ σας λοιπόν, αν παραγγείλετε ένα platter θα έρθουν στο τραπέζι σας ένα σπιτικό αλμυρό muffin, σπιτική φριτάτα φούρνου, γραβιέρα, μεσογειακή αλοιφή ντομάτας με βαλσάμικο και λάδι, ταπενάδα ελιάς, τοστ με προζύμι, αναρή με μέλι και καρύδια, ενώ με έξτρα χρέωση προσφέρεται και φρυγανισμένη λούντζα.

Αν το Κυπριακό Μουσείο και ο θησαυρός του αποτελούν μια μεγάλη όαση πολιτισμού στην Πρωτεύουσα, σίγουρα ο κήπος του αλλά και το μικρό café αποτελούν το ιδανικότερο για μέρος για να καφέ και φαγητό μετά την εκεί επίσκεψή μας ή απλώς με αφορμή μια οποιαδήποτε βόλτα στο κέντρο.

Info
Τηλ. 22865833
Μίκη Θεοδωράκη (Μουσείου), Λευκωσία
Δ 07.30-15.30, ΤΡ-ΠΑΡ 07.30-17.30, Σ 09.00-16.30