ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Μυλάρι, στην Κρήτου Τέρρα, προσφέρει πιάτα που δύσκολα θα βρείτε σε άλλη ταβέρνα

WIZ TEAM

Μια ταβέρνα με bistro φιλοσοφία, όπου εκτός από τους κλασσικούς μεζέδες προσφέρει επίσης γκουρμέ επιλογές, με πιάτα που είναι σχεδόν αδύνατον να τα βρείτε σε ένα χωριό ή και σε άλλη ταβέρνα γενικότερα.

Από το 2020 που ο Χρήστος Πολυκάρπου πάτησε το πόδι του στην ταβέρνα στο χωριό των Δραγομάνων, ως ιδιοκτήτης αλλά και ως σεφ, είχε ως έγνοια αρχικά να βάλει μέσα στην κουζίνα του ό,τι πιο φρέσκο και εποχιακό προσφέρει η ευρύτερη περιοχή της ορεινής Πάφου και του Ακάμα, όπως επίσης και να προσφέρει την επιλογή στους πελάτες του να απολαμβάνουν γκουρμέ πιάτα με πιο μεσογειακή κατεύθυνση και ένα τουίστ -πέραν εννοείται από τα κλασσικά παραδοσιακά μεζεδάκια της ταβέρνας.

Το όνομα Μυλάρι προέρχεται από ένα τοπωνύμιο μιας περιοχής στο χωριό και συγκεκριμένα από ένα χωράφι της γιαγιάς του ιδιοκτήτη, το οποίο είχε μέσα μύλο (νερόμυλο).

Στην bisto-ταβέρνα του λοιπόν με την εξαιρετική θέα που εκτείνεται ως την Πόλη Χρυσοχούς σού δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις πιάτα-ποιήματα, όπως για παράδειγμα το αρνίσιο κότσι με σος σοκολάτας, οι ραβιόλες με τρούφα, οι γαρίδες με σκορδοβούτυρο, αλλά και το πιπεράτο βοδινό κατσαρόλας που μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες και σερβίρεται με οργανικά λαχανικά σχάρας.

Άλλα διάσημα πιάτα στο μενού είναι το crispy skin λαβράκι, το καλαμάρι σχάρας, η famous greek salad με dip φέτας (βλ. κεντρική φωτογραφία), οι σπιτικές ραβιόλες με σολομό, το κυπριακής εκτροφής rib eye του Ακάμα, αλλά και τα σπέσιαλ αρνίσια παϊδάκια, επίσης από τον Ακάμα. Μη φύγετε, τέλος, αν δεν δοκιμάσετε μπακλαβά με παγωτό μαστίχα (Παπαφιλίππου), σιροπιαστή καρυδόπιτα με παγωτό, αλλά και raspberry cheesecake brulee.

Πολύ σημαντικό είναι να ειπωθεί πως τα πλείστα υλικά που χρησιμοποιούνται στο Μυλάρι είναι είτε δικής τους παραγωγής, είτε από τοπικές φάρμες. Τα λαχανικά πχ είναι οργανικά και παράγονται σε δικό τους περβόλι, οι πίτες είναι παφίτικες και μερακλίδικες, το χαλούμι και τα λουκάνικα έρχονται από μικροπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, τα κρασιά είναι από τοπικά οινοποιεία, ενώ μέχρι και η τρούφα είναι κυπριακή!

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση πατήστε στο προφίλ της bisto-ταβέρνας Μυλάρι.