ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νέο gourmet μενού του εστιατορίου Bacchus, στο Columbia Beach Resort

WIZ TEAM

Το φημισμένο για τη διακριτική του πολυτέλεια και εξαίρετη φιλοξενία 5άστερο θέρετρο, στον Κόλπο Πισσουρίου, λάνσαρε νέο μενού για την καινούργια σεζόν του εστιατορίου-ορόσημο Bacchus Restaurant.

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου, το Columbia Beach Resort έχει την τιμή να καλωσορίσει επαγγελματίες από το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης (press) αλλά και του Food blogging, προσφέροντάς τους ένα πολυτελές δείπνο στο Bacchus Restaurant.

Το δείπνο έλαβε χώρο ανάμεσα στους αρωματικούς κήπους του ξενοδοχείου, διπλά από τη lagoon style πισίνα 80 μέτρων και τις πολυτελείς σουίτες που την περιτριγυρίζουν.

Κατάλευκα τραπεζομάντιλα διακοσμημένα με κομψά λουλούδια σε αποχρώσεις του ροζ, ροδακινί και μοβ περίμεναν τους επισκέπτες, μαζί με ένα ατομικό τριαντάφυλλο για τον κάθε ένα, στα πέταλα του οποίου αναγραφόταν η λέξη «Thank you», όλα με ευγενική προσφορά της Speaking Roses.

Ξεκινώντας τη βραδιά, με επιλογές απαλών μελωδιών του DJ, οι επισκέπτες καλέστηκαν πρώτα να δοκιμάσουν ένα ποτήρι Franciacorta Brut DOCG Marchese Antinori Cuvée Royale, μαζί με μια τριάδα από καναπεδάκια που περιλάμβανε σφολιάτες ρυζιού με πάστα ελληνικού αυγοτάραχου, Furikake Shari με χτένι umeboshi και χαβιάρι ikura, και ταρτάρ μοσχαριού με φρέσκια μαύρη τρούφα.

Εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από τον έμπειρο και παθιασμένο Executive Chef του Columbia Beach Resort, Πόλυ Παπαγεωργίου, η νέα ιδέα του Bacchus δίνει έμφαση στην σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα αλλά και τις παραδόσεις, που μεταμορφώνονται σε πιάτα μέσα από την έμπνευση και την τεχνογνωσία του σεφ.

Εφοδιασμένος με εκτεταμένη εκπαίδευση σε διεθνή εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, καθώς και με την εμπειρία του από τη συνεργασία με διεθνούς φήμης σεφ, όπως ο Ayden Byrne και Gordon Ramsey, ο chef είναι χαρούμενος που μοιράζεται την ειλικρινή του αγάπη για τις μαγειρικές τέχνες μαζί με τους επισκέπτες του Columbia Beach Resort.

Οι επισκέπτες γεύτηκαν πρώτα ένα λεπτό «φάκελο» γαρίδας με χαβιάρι Harenga και edamame, ακολουθούμενο από ένα γήινο «κέικ» παντζαριών με ελαφριά κρέμα τόφου, τάρτα από χρένο και δροσιστικό σορμπέ ακάι.

Για το τρίτο πιάτο, οι επισκέπτες απόλαυσαν «ραβιόλια» από κουλούμπρα με μπιζέλια και ένα δροσιστικό εκχύλισμα λεμονιού, ενώ ακολούθησε μια βελούδινη εικονική τρούφα με υφές σελινόριζας, διακριτικά γλυκιά πραλίνα απο κουκουνάρι και μια μεταξένια σάλτσα μανιταριών.

Παρασκευασμένο στην τελειότητα, το μαλακό ελάφι σερβιρίστηκε μαζί με watermelon radish, υφές από παστινάκι και ελαφρύ χυμό κράνμπερι.

Η βραδιά θα έκλεινε γλυκά, με δυο ονειρικές παρασκευές: το «Raspberry Champagne Foam» σορμπέ βατόμουρο με αρωματικό αφρό σαμπάνιας και το «Chocolate Coffee Mousse» μους σοκολάτας και καφέ με dulce glaze, σορμπέ μάνγκο και άνθη μηλιάς.

Κάθε πιάτο συνοδευόταν από ένα προσεκτικά επιλεγμένο κρασί, με την επιμέλεια της σομελιέ του θέρετρου και Βοηθού Εστιατορίου, Αλίκης Νέαρχου, που περιέγραφε με λεπτομέρεια στους καλεσμένους τα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού καθώς τα σέρβιρε.

Σχετικά με το λανσάρισμα της νέας ιδέας, ο chef Πόλυς Παπαγεωργίου μάς είπε: «Μέρος της εξελικτικής και πορείας σε νέα γαστρονομικά μονοπάτια είναι να αγκαλιάζεις τα διαφορετικά στοιχεία και να τα παντρεύεις με ένα ασυνήθιστο και απροσδόκητο τρόπο, επομένως δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για μένα να εμπνέομαι από διάφορες γαστρονομικές αποχρώσεις».

Επ’ ευκαιρίας, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ του Columbia Beach Resort, Άνθεια Βίκης, δήλωσε: «Το Bacchus αντιπροσωπεύει μια περιζήτητη γευστική εμπειρία, που επιδιώκεται τόσο από τους επισκέπτες του εξωτερικού όσο και από τους ντόπιους. Ως εκ τούτου, θεωρήσαμε σημαντικό να σηματοδοτήσουμε το λανσάρισμα της νέας αυτής ιδέας με τρόπο που αρμόζει στην εγγενή κομψότητα, την έμπνευση και τη φύση της πρωτοπορίας του Bacchus».

Κλείνοντας, η κα Βίκης μας εξήγησε: «Το Columbia Beach Resort φημίζεται εδώ και χρόνια για την εγκάρδια φιλοξενία του και η αποψινή βραδιά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Είμαστε ευγνώμονες στους καλεσμένους, που ήρθαν μαζί μας απόψε για να προσθέσουμε ένα μοναδικό τόνο σε αυτήν την ειδική περίσταση, αλλά και στην ομάδα των σεφ και του υπόλοιπου προσωπικού. Το πάθος, το μπρίο και η ειλικρινής φροντίδα δεν πέρασαν απαρατήρητα και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους μελλοντικούς μας επισκέπτες και να μοιραστούμε μαζί τους αυτό το ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι.