ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νέο υπερμέγεθες mural της Λεμεσού

WIZ TEAM

Η street artist Zabou έφτιαξε ένα τεράστιο mural στην πόλη, το οποίο απεικονίζει τη μικρή Μαρία και το κατσικάκι της, τον Βόρβορο.

Φωτογραφίες: Zabou, Annette Onder De Linden (πηγή: zabou.me)
Κεντρική φωτογραφία: Χρυσόστομος (πηγή: facebook)

Η Zabou είναι Γαλλίδα street artist με βάση το Λονδίνο. Αυτό που χαρακτηρίζει την τέχνη της είναι ότι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί τεράστια murals, κυρίως πάνω σε μεγάλες επιφάνειες κτηρίων. Τα murals της απεικονίζουν πολύ ρεαλιστικά πορτρέτα ανθρώπων, όπως αυτό που έφτιαξε πρόσφατα στη Λεμεσό.

Όπως η ίδια αναφέρει, ταξιδεύει και ζωγραφίζει με σκοπό να κάνει πιο πολύχρωμο τον κόσμο μας, έναν τοίχο κάθε φορά.

Στη Λεμεσό βρέθηκε για να λάβει μέρος στο πρώτο Revive Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης -ένα event με οικολογικό χαρακτήρα, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το ZoGraff Studio και το City Friends Club.

Η Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Zabou έφτιαξε σε έναν τοίχο διαστάσεων 17 x 9 μέτρα το mural με τίτλο «Maria Holding Vorvoros», ένα μεγάλο artwork με κεντρική ιδέα την προστασία της ζωής μας και τη φροντίδα των ζώων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Zabou έχει φτιάξει μέχρι σήμερα 248 murals σε 22 διαφορετικές χώρες, με το μεγαλύτερο από αυτά να έχει εμβαδόν 480τμ. Και μια «άχρηστη» πληροφορία: Η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι στο πλαίσιο της δουλειάς της έχει καταναλώσει 607 κρουασάν.

Να πούμε τέλος πως έχει επισκεφτεί ξανά στο νησί, το 2015, δημιουργώντας τότε στο πλαίσιο του #katsellaproject μερικά murals στην Αθηαίνου.