ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Offbeat Agora ανακοινώνει ένα ακόμη Artist Exposé

WIZ TEAM

Καλλιτεχνική Ταυτότητα vs Δημόσια Εικόνα.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη δράση του Offbeat Agora που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου, στην αυλή του cafe Κλειδί (Λάρνακα), SCALA και Among the Ants (AtA) προγραμματίζουν μια δεύτερη -διαδικτυακή αυτή τη φορά- δράση που προγραμματίζεται για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Θα εμβαθύνουμε στη θεματική του πρώτου Artist Exposé, συνεχίζοντας τη συζήτηση με καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού για τη σημασία της προώθησης των καλλιτεχνών στα ΜΜΕ αλλά και σε πιο σύγχρονα μέσα προβολής, όπως τα social media.

Η Μαρία Καϊμακλιώτη, με εμπειρία στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας και τα μουσικά φεστιβάλ, και η Κωνσταντίνα Γεωργίου με αφετηρία το ρόλο της ως creative producer & artist mentor, θα παρουσιάσουν επικοινωνιακά εργαλεία τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα, είτε αν πρόκειται για την προώθηση μιας θεατρικής παράστασης, μιας συναυλίας, την κυκλοφορία ενός δίσκου, ή ακόμα και για τα εγκαίνια μιας εικαστικής έκθεσης. Συγκεκριμένα, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην προσωπική καλλιτεχνική ταυτότητα, η οποία έχει καταλυτικό ρόλο στο πως τελικά διαμορφώνεται αλλά και πως επικοινωνείται και προβάλλεται το προφίλ του καλλιτέχνη στα ΜΜΕ και τα social media. Θα γίνει αναφορά στο self-branding, στη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού και κειμένων, στην επιλογή οδών επικοινωνίας και προβολής, καθώς και στην σημασία της δημιουργίας προσωπικής επαφής με δημοσιογράφους, εκπροσώπους φορέων και το ίδιο το κοινό.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, και να θέσουν ερωτήματα που τους απασχολούν.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Κωνσταντίνα Γεωργίου (Among the Ants) και η Μαρία Καϊμακλιώτη (SCALA).

Info
Artist Exposé: Artistic Identity vs Public Image
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα 18:30 - 20:30, διαδικτυακά
Είσοδος ελεύθερη με προτεινόμενη συνεισφορά 3 ευρώ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ

Επικοινωνία - Μαρία Καϊμακλιώτη & Κωνσταντίνα Γεωργίου
Εmail: offbeatagora@gmail.com
Facebook: @scalasoundsculture / @amongtheants
Instagram: @scalasoundculture / @amongtheantsby

offbeatagora.eventbrite.com


Το Offbeat Agora αποτελεί μια συνεργασία του του SCALA (Λάρνακα) και του Among the Ants, (Αθήνα) και  έχει σκοπό τη δημιουργία διαλόγου και την παροχή πρακτικών εργαλείων για την περαιτέρω επαγγελματική ανάπτυξη μουσικών και καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία. Οι δράσεις του Offbeat Agora εστιάζουν σε θεματικές καλλιτεχνικές συναντήσεις, jam sessions, mentoring και  artist residencies.

Το Offbeat Agora ξεκινάει τη δράση του από την Κύπρο, με όραμα την δημιουργία ενός δικτύου που θα συνδέσει καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο με την διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα, και ιδιαίτερα με άλλες νησιωτικές και γειτονικές χώρες.

Η πολιτιστική δράση του Offbeat Agora αποτελείται από τα Artist Exposé – θεματικές συναντήσεις με προσκεκλημένους ομιλητές από το χώρο του πολιτισμού, με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά – και τα Jam Explosions – πολυμορφικά jam sessions που θα πραγματοποιούνται σε δημόσιους και καλλιτεχνικούς χώρους στη Λάρνακα. Πρόκειται για τη συνεργασία του SCALA και του Among the Ants, η οποία δημιουργείται με σκοπό να υποστηρίξει καλλιτέχνες, σε οποιοδήποτε στάδιο της επαγγελματικής τους πορείας και αν βρίσκονται. Παρόλο που η κύρια δραστηριότητα του Offbeat Agora θα έχει βάση την Λάρνακα, τόπο καταγωγής των δημιουργών του, όραμα του είναι να δημιουργήσει συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή, τη δικτύωση και το άνοιγμα Κυπρίων καλλιτεχνών στον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.