ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Οινοποιείο Vasilikon είναι ένας ολοκληρωμένος γαστρονομικός προορισμός

WIZ TEAM

Ο γαστρονομικός τουρισμός περιλαμβάνει τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που, σε συνδυασμό με τη γαστρονομία, αξιολογούν τη σχέση ανάμεσα στο φαγητό και την κοινωνία ως πυλώνα μιας τοπικής ταυτότητας και πολιτισμικής κληρονομιάς. Τέτοιοι χώροι μπορούν να θεωρηθούν και οι επισκέψεις στα οινοποιεία και τους αμπελώνες της χώρας μας.

Ένας τέτοιος προορισμός είναι και το οινοποιείο Vasilikon στο χωριό Κάθηκας. Το Οινοποιείο είναι ένα από τα πρώτα τοπικά οινοποιεία της Κύπρου, που ιδρύθηκε το 1993 από τους αδελφούς Ηρακλή, Γεώργιο και Γιάννη Κυριακίδη. H γνώση, η αφοσίωση και η φροντίδα που επιδεικνύουν αυτοί οι οινοποιοί, σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα μηχανήματα που χρησιμοποιούν, καθιστούν το Vasilikon ένα από τα πιο ολοκληρωμένα οινοποιεία στην Κύπρο.

Το οινοποιείο προσφέρει ξεναγήσεις καθημερινά, μαθαίνοντας το κοινό να εκτιμά περισσότερο το κρασί και όλη τη διαδικασία που απαιτεί η διαδικασία της οινοπαραγωγής. Εκτός από τις ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και στο κελάρι, το κοινό στην επίσκεψή του έχει την ευκαιρία να περάσει και από το μουσείο που στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Στο μουσείο αυτό υπάρχουν κυπριακά αντικείμενα από διαφορετικές χρονικές περιόδους, που χρησιμοποιούνταν για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, αλλά και γενικά αντικείμενα άλλων εποχών.

Η εμπειρία σας στο οινοποιείο μπορεί να ολοκληρωθεί απολαμβάνοντας γεύσεις της κυπριακής ή της διεθνούς κουζίνας. Επιλογές όπως στιφάδο, μακαρόνια του φούρνου, μεζέ ή steak είναι μερικές επιλογές που μπορείτε να βρείτε στο μενού. Το πρόγευμα ή καλύτερα brunch δεν μπορούσε, φυσικά, να λείπει από το μενού.

Τους θερινούς μήνες πάλι ή αν ο καιρός είναι ευνοϊκός μπορείτε να απολαύσετε το κρασί σας σε συνδυασμό με τη θέα του Ακάμα που απλώνεται μπροστά σας πάνω στην ταράτσα του οινοποιείου. Το κρασί συνοδεύεται άψογα με ένα από τα cheese platters που προσφέρονται στο menu.

Όλη αυτή η εμπειρία είναι διαθέσιμη από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 που κλείνει το εστιατόριο. Το οινοποιείο λειτουργεί από τις 08:30 μέχρι τις 18:00.

INFO
Χωριό Κάθηκας, Πάφος
ΤΗΛ. 26633999
https://vasilikon.com/