ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το παλιό «Δίχωρο» με τα σουβλάκια και το υπέροχο σημερινό «Δίχωρο»

WIZ TEAM

Μια ανάρτηση με μια παλιά φωτογραφία μάς υπενθυμίζει πόσο όμορφη ήταν παλιά η περιοχή στον οδό Ερμού, αλλά και πόσο ζωντανό και εξίσου γοητευτικό είναι σήμερα το συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης.

Εκεί που βρίσκεται σήμερα το κουκλίστικο μαγαζί «Ερμού 271 - Το Δίχωρο», για πολλά χρόνια στεγαζόταν ένα εστιατόρια που έφτιαχνε ένα από τα πιο νόστιμα σουβλάκια της πόλης. Αναφέρει η σχετική ανάρτηση του Μανώλη Εμμανουήλ στο γκρουπ Η Λευκωσία του χτες: «Οι άνθρωποι μιας αξέχαστης εποχής. Το σουβλατζίδικο του Ιωάννη (Γιάννη) Αθανασιάδη, Έλληνα της Μικράς Ασίας, που με τη γυναίκα του, Δέσποινα, εργάστηκαν για περίπου 40 χρόνια στην Οδό Ερμού, (γωνιά Πνυταγόρου) όταν η Ερμού ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, κάνοντας ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης. Όταν πουλούσαν την πίττα δύο σελίνια και τη μικρή ένα.

Το μαγαζί συνέχισε για αρκετά χρόνια με ένα ακόμα καλό μάστορα στο σουβλάκι, τον Γιώργο Φλουρή, από το Καπούτι του Μόρφου. Υπάρχει ακόμα, αλλά ως καφενείο/μπαράκι, με το ίδιο όνομα (η φωτο του «ΔΙΧΩΡΟΥ» είναι της Άννας Μαραγκού, από το ένθετο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» για τη Λευκωσία, 1997. Κάποιες πληρ. από τον εγγονό του Ιωάννη Αθανασιάδη. Αναρτήθηκε ξανά από την Ιλάνα Κολλίτση και τον Γλαύκο Κουμίδη).

>>Δες τη σχετική ανάρτηση ΕΔΩ.

Τα τελευταία 7 χρόνια η ταυτότητα του μαγαζιού έχει αλλάξει, όχι όμως και το όνομα.

Το Δίχωρο είναι πλέον ένα ιδιαίτερο, εναλλακτικό café-bar στην παλιά Λευκωσία, το οποίο στεγάζεται στον εν λόγω πανέμορφο κτήριο. Ένας ζεστός, παρεΐστικος χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις μυρωδάτο καφέ, snacks, platters, pancakes, κοκτέιλ, εκλεκτά κρασιά και ναργιλέ, με φόντο ψαγμένες μουσικές pop, jazz-hop, chill-hop, funk, swing και old school μουσικές. Στο Δίχωρο θα πάτε επίσης για τα πολύ special γαστρονομικά events που διοργανώνει, όπως events με steaks, κρέατα κοπής ή Argentinian ή Spanish nights, αλλά και για τα δυνατά live που παίζουν στον πεζόδρομο το καλοκαίρι ή στον μέσα χώρο τον χειμώνα! (δες περισσότερα στο Instagram)

>> Διάβασε επίσης: Το πιο όμορφο κομμάτι της Λευκωσίας

Info
Τηλ. 99823415
Ερμού 271, Λευκωσία
ΠΕΜ & ΠΑΡ 17.00-01.00, Σ & Κ 10.00-01.00