ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Παντοπωλείο «Καλή Όρεξη» μάς συστήνει τον νέο του σεφ και το νέο μενού

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Πρόκειται για τη γευστική συνάντηση δύο δρόμων, της Αθήνας και της Λευκωσίας, με πολύ χρώμα, πολλά αρώματα, πολλές αναμνήσεις και πολλή φιλοξενία».

Αυτή ακριβώς είναι η περιγραφή που μας δίνει ο ιδιοκτήτης του Παντοπωλείου, κ. Περικλής Χριστοφορίδης, σε σχέση με το νέο μενού το οποίο έχει μόλις λανσάρει το αγαπημένο εστιατόριο της Λευκωσίας.

Πίσω από το νέο μενού βρίσκεται πάντως ένας παλιός -στα γαστρονομικά πράγματα του νησιού- γνώριμος, ο σπουδαίος Ελλαδίτης σεφ Μπάμπης Καραούζας, ο οποίος διαδέχεται τον Ηλία Λέκα. Πολλοί θα τον θυμάστε από τη θητεία του στο θρυλικό λευκωσιάτικο εστιατόριο Σούξου Μούξου Μανταλάκια, ενώ έχει ηγηθεί επίσης της κουζίνας εστιατορίων και ξενοδοχείων όπως το Chateau Status και το Kamara στη Λευκωσία, το Radisson Blu στη Λάρνακα, αλλά και παλαιότερα των Mykonos Grand, Hilton Athens και Hyatt.

Ο σεφ βρίσκεται στην κουζίνα του εστιατορίου εδώ και μερικές βδομάδες, ενώ μόλις την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου Το Παντοπωλείο λάνσαρε το νέο μενού που φέρει την υπογραφή του.

Συζητώντας με τον Περικλή Χριστοφορίδη για το νέο μενού, ο ίδιος θέλοντας να περιγράψει τη φιλοσοφία του μάς μίλησε για τις δύο γιαγιάδες του -τη γιαγιά από την Αθήνα και την άλλη γιαγιά από τη Λευκωσία- αλλά και για τις παιδικές αναμνήσεις του.

«Παρότι πρόκειται για μοντέρνα πιάτα, εντούτοις οι γεύσεις είναι οικείες», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Επιπλέον δουλέψαμε και με κάποιες μοντέρνες τεχνικές. Στο πιάτο παρόλα αυτά βγαίνει η συνταγή και η γεύση, και όχι οι τεχνικές. Δουλέψαμε επίσης αρκετά και με την παρουσίαση των πιάτων, έτσι ώστε βγαίνουν όμορφα σε παρουσίαση πιάτα, πλην όμως που να έχει νόημα και λογική το στήσιμό τους».

Ζητώντας του να μας δώσει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, μας είπε για το χοιρινό φιλέτο: ένα πιάτο φτιαγμένο με ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε πάπρικα  και ξερό κόλιανδρο, σερβιρισμένο με baby πατάτες αντιναχτές και σάλτσα κουμανταρίας.

Μας είπε επίσης και για τα ωμά ψάρια που τόλμησαν να προσθέσουν στο νέο μενού, αλλά με ένα τουίστ, όπως για παράδειγμα ο τόνος ταρτάρ, σερβιρισμένος με πουρέ από λουβί (με ντομάτα και αγγούρι), όπου στην ουσία σου δίνει την αίσθηση ότι απολαμβάνεις μια σαλάτα με λουβί.

Μοντέρνα σε τεχνική και παρουσίαση πιάτα λοιπόν, τα οποία όμως ξυπνούν αναμνήσεις των γεύσεων του παρελθόντος, μέσω ενός μενού που επιμελείται ένας σεφ που έχει δώσει δυνατό δείγμα γραφής αρκετές φορές στο παρελθόν.

Να σημειωθεί τέλος πως στο νέο μενού, με τον φρέσκο αέρα και τις πολλές καινούργιες πινελιές, έχουν διατηρηθεί ορισμένα signature πιάτα του Παντοπωλείου!

Info
Τηλ. 99075151
Μετοχίου 38, Λευκωσία
Δ-Σ 12:00-16:00 & 19:00-23:00