ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τo παράπονο του Ποσειδώνα» στα ράφια της Read Library

WIZ TEAM

Μία μπουλντόζα καταστρέφει τους θημώνες Ποσειδωνίας μιας παραλίας της Κύπρου για να γίνει πιο ελκυστική για τους τουρίστες. Αυτό προκαλεί την οργή του θεού της θάλασσας, του Ποσειδώνα. Ο θεός του Ολύμπου κάνει την εμφάνισή του με απροσδόκητο τρόπο και προσπαθεί να πείσει τους θνητούς για την σημασία της διατήρησης των μεσογειακών παραλιακών οικοσυστημάτων αλλά και της ζωής του βυθού. Το ίδιο απροσδόκητα θα αποχωρήσει προειδοποιώντας τους ανθρώπους να μην τον αναγκάσουν να επιστρέψει… Μία ιστορία για την προστασία της Ποσειδωνίας, των παραλιών και της θάλασσας, γεμάτη αστείες συναντήσεις, σπαρταριστούς διαλόγους και…θεϊκές ατάκες!

Το παραμύθι αυτό έχει εκδοθεί από την Enalia Physis Environmental Research Centre και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα POSBEMED2 – «Διακυβέρνηση και διαχείριση συστημάτων Ποσειδωνίας και αμμοθινών στη Μεσόγειο» (INTERREG MED 2014-2020).
Βρείτε το ηλεκτρονικό βιβλίο στην εφαρμογή Read Library εδώ.
Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS: εδώ
για τεχνολογία Android: εδώ

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.read-library.com/  για πληροφορίες και περισσότερα βιβλία.
Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Βαγγέλης Γέττος (συγγραφέας): Γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα. Λόγω της ασυγκράτητης φαντασίας του, από μικρός πετούσε στα σύννεφα αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να σπουδάσει νομικά στην Αθήνα και τη Γαλλία. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο από το 2015. Γράφει ιστορίες και θεατρικά σενάρια για παιδιά και μεγάλους και παίζει διάφορα μουσικά όργανα. Όταν πάει διακοπές στο Αιγαίο μπορεί να παρακολουθεί με τις ώρες τους γλάρους που γυροφέρνουν το καράβι. Και είναι ο πρώτος που θα τρέξει στην κουπαστή όταν κάποιος φωνάξει “δελφίνια!”.

Μιράντα Βερκάντε (εικονογράφος): Γεννήθηκε το 1988 στην Ολλανδία όπου μεγάλωσε μεταξύ αγροκτημάτων και θερμοκηπίων. Μεγάλα τμήματα της πατρίδας της βρίσκονται πιο χαμηλά από τη στάθμη της θάλασσας γι’ αυτό και η χώρα της ονομάζεται “Κάτω Χώρες”. Αυτό το φυσικό φαινόμενο την έμαθε να σέβεται την θάλασσα και την ζωή που περιέχει. Από μικρή, όπως λέει, την είχε "τσίμπησει" η μύγα του ταξιδιού και της περιπέτειας. Ταξιδεύει συνέχεια σε πολλά όμορφα μέρη τα οποία της αρέσει να απαθανατίζει με την φωτογραφική της μηχανή. Πριν από μερικά χρόνια προσγειώθηκε στην Κύπρο όπου έχει ένα μικρό στούντιο στην κορυφή ενός βουνού ανάμεσα στα πεύκα και τις ελιές, απολαμβάνει τη μαγική θέα, σκιτσάρει και ζωγραφίζει ότι μπορεί να πλάσει η φαντασία της.

Μαρίνα Κατσαρή: Γεννήθηκε το 1986 στη Λευκωσία και έζησε τα δύο πρώτα της χρόνια στο Σουλτανάτο του Ομάν απ’ όπου έχει πολύ ζωντανές αναμνήσεις. Μόνο που δεν ξέρει αν πράγματι όλα όσα θυμάται έγιναν στ’ αλήθεια ή αν τα φαντάστηκε. Αυτόν τον σπόρο της φαντασίας φρόντισε να τον ποτίσει σε όλη της τη ζωή. Έτσι έγινε θεατροπαιδαγωγός, αφηγήτρια και νηπιαγωγός. Ταξιδεύει στα σχολεία, τα μουσεία και όλα τα μέρη όπου υπάρχουν μικρά και μεγάλα παιδιά αφηγούμενη παλιές ιστορίες και δημιουργώντας νέες.

Ρεβέκκα Κατσαρη: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και έζησε Σουλτανάτο του Ομάν μέχρι τα πέντε της. Σπούδασε νηπιαγωγός και μετά Λατινοαμερικανικές και Ιβηρικές Σπουδές στο Λονδίνο. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει ανθρώπους από άλλους, μακρινούς πολιτισμούς! Είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει και να εργαστεί ως παιδαγωγός σε Κύπρο, Ισπανία, Αγγλία και Κολομβία, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Κύπρο και στο εξωτερικό που αφορούν σε θέματα πολυπολιτισμικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Αγαπά την θάλασσα, τις πράσινες χελώνες και να απολαμβάνει τα ηλιοβασιλέματα με καλή παρέα.

Λούης Χατζηιωάννου: Γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1982. Αν και λατρεύει να επισκέπτεται καινούριους προορισμούς και έχει ταξιδέψει ως τώρα σε περισσότερες από 30 χώρες, πιστεύει ότι τα ταξίδια του μυαλού είναι τα καλύτερα. Είναι θαλάσσιος βιολόγος και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Βιοποικιλότητα και Οικολογία πριν από μερικά χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι γεννημένος ερευνητής με μεγάλη περιέργεια! ‘Ενα από τα αγαπημένα του πράγματα στον κόσμο είναι να εξερευνά με προσοχή τον βυθό της θάλασσας, να φωτογραφίζει και να μελετά όλα τα είδη οργανισμών που ζουν εκεί. Πιο συγκεκριμένα, ο Λούης έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ευάλωτα είδη και ενδιαιτήματα (π.χ. κοράλλια, υποβρύχιες σπηλιές, φώκιες και καρχαρίες) και εργάζεται εδώ και χρόνια για την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού μας πλούτου. Εκτός από τις πολύωρες βουτιές και καταδύσεις στη θάλασσα, λατρεύει τις πεζοπορίες στα δάση, την μυρωδιά των πεύκων και το σκι σε χιονισμένα βουνά. Ειδικά όταν στην παρέα υπάρχουν και μικρά παιδιά!