ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Πατρικό μάς δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ξανά πολλά από τα «classics» του

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Μέσω του νέου lunch menu, κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, απολαμβάνουμε εκ νέου πολλά από τα πιάτα που δημιούργησαν τη φήμη της δημιουργικής αυτής ταβέρνας.

Αν έχεις επισκεφτεί έστω μια φορά το εν λόγω εστιατόριο στην Τερσεφάνου την τελευταία δεκαετία, τότε γνωρίζεις πολύ καλά τι ακριβώς προσφέρουν. Τα τρία αδέρφια Φώκου κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να αναδείξουν τις γεύσεις της κυπριακής παράδοσης και της κουζίνας των μανάδων ή των γιαγιάδων μας, μέσα από ευφάνταστα και πολύ φωτογραφίσιμα πιάτα, τα οποία σίγουρα συμβάλλουν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στην εξέλιξη της κυπριακής γαστρονομίας.

Αν και το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει established το set menu τους (ή tasting menu τους) με τα 12 πιάτα, εντούτοις πήραν την απόφαση, τη σοφή απόφαση θα έλεγα, να δώσουν στους πελάτες τους ξανά τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ορισμένα από τα κλασσικά πιάτα της αγαπημένης δημιουργικής ταβέρνας, μέσω του νέου lunch menu.

12 signature πιάτα, ζεστά και κρύα, που δημιουργήθηκαν και προσφέρθηκαν στο Πατρικό, από το 2012 μέχρι σήμερα, πλέον προσφέρονται α λα καρτ και με μια to share και πιο family λογική.

Οπότε, πλέον, τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής, μπορούμε ξανά να παραγγείλουμε τους διάσημους και νοστιμότατους τραχανοκεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας (βλ. φώτο παρακάτω), τη λουβάνα με καλαμάρι και καραμελωμένο παστουρμά, τα spear ribs με κουμανταρία, τα αποδομημένα γεμιστά με κυδώνια, τον τραχανά ρέσι, την αρνίσια σεφταλιά και όλες τις υπόλοιπες αριστουργηματικές γεύσεις που κατά καιρούς βγήκαν από την κουζίνα του σεφ Κυριάκου Φώκου (δείτε το πλήρες μενού στο τέλος του άρθρου).

Οι τιμές των πιάτων για το «Ʞlassic A la carte Lunch», όπως ονομάζεται πλέον, κυμαίνονται από 9 μέχρι 17 ευρώ, ενώ για το «tasting menu» (set menu) του βραδιού, με τα 12 πιάτα, η τιμή είναι στα 35 ανά άτομο.

Σε σχέση με το tasting menu, το οποίο από 1η Ιουνίου επίσης θα αλλάξει, έχουν πολλοί να λένε για πιάτα όπως η «Εντράδα της Φωτεινής», ένα πιάτο της προγιαγιάς τους, με αυγολέμονο, κουνουπίδι και αρνί, όπως επίσης και για το πιάτο που περιλαμβάνει κουλούμπρα, γλυκάνισο και μια πάστα με τα αρωματικά του παστουρμά. Όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να βρεθείτε ένα βράδυ εκεί, επιβάλλεται να το κάνετε, δοκιμάζοντας το τρέχων μενού.

Υπενθυμίζουμε τέλος πως και τα δύο μενού προσφέρονται και σε vegan αλλά και vegetarian εκδοχή.

Info
Τηλ. 24424831
Αρχ. Μακαρίου Γ΄22, Τερσεφάνου, Λάρνακα
ΤΕΤ-Σ 19.00-22.30, Σ&Κ 13.00-15.30

*Το Klassic a la carte lunch menu που προσφέρεται Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι: