ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Πατρικό στην Τερσεφάνου γίνεται fine dining

WIZ TEAM

Το δημοφιλές εστιατόριο μεταμορφώνει τη γηγενή κουζίνα σε ένα fine dining μενού.

Την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, το ΠΑΤΡΙΚΟ στην Τερσεφάνου ανοίγει ξανά. Και μεταμορφώνεται για άλλη μια φορά, με επίκεντρο και έμπνευση την κυπριακή κουζίνα και γαστρονομία. Σερβίροντας το... «Metamorphosis», ένα fine dining tasting menu, στο οποίο πρωταγωνιστούν κυπριακές πρώτες ύλες και  γηγενή  προϊόντα, με wine pairing από κρασιά Κύπριων οινοπαραγωγών αλλά και cocktails από τοπικές, premium πρώτες ύλες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Πατρικό (@topatrikon)


«Το METAMORPHOSIS είναι το αποτέλεσμα όλων των διδαγμάτων μας, στο πιάτο. Η αγάπη μας, το πάθος μας ήταν πάντα εκεί, αλλά το διαφορετικό τώρα είναι πως βάζουμε εμπειρία και ωριμότητά. Σε αυτό το νέο fine dining tasting menu, καθετί γίνεται με πρόθεση, όλα σχεδιάζονται και λειτουργούν μ’ έναν σκοπό», αναφέρει σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η ομάδα του εστιατορίου, συμπληρώνοντας πως «σε όλες τις ‘πρώτες’ μας φορές, θέλαμε να συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της τοπικής γαστρονομικής σκηνής. Το 2012, σερβίραμε γαστρόμεζέδες στην αυλή του σπιτιού μας, συστήνοντας την ιδέα της γαστροταβέρνας. Αυτή ήταν η πρώτη μας... ‘πρώτη’ φορά! Στη δεύτερη, πειραματιστήκαμε με τοπικές γεύσεις και προϊόντα -συνδυάζοντας το   ασυνήθιστο και εκσυγχρονίζοντας το συνηθισμένο. Στο Μαειρκό, την τρίτη μας ‘πρώτη’ φορά, προσπαθούμε να ‘ανάψουμε’ τη σπίθα για τις τοπικές, ‘μαμαδίστικες’ συνταγές και να ξανακαλύψουμε τις γεύσεις μας, ώστε να γίνουν και πάλι δημοφιλείς. Να αγαπηθούν ξανά.

11 χρόνια μετά, λοιπόν, είναι έτοιμοι για την τέταρτη ‘πρώτη’ τους φορά, προσφέροντάς μας κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα. Μια γηγενή, εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία, στην Τερσεφάνου.