ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Pizza Box συστήνει τη σπιτική πίτσα στον Κάθηκα

WIZ TEAM

Το Imogen’s Inn κλείνει τον κύκλο του έπειτα από 28 χρόνια παρουσίας στο κέντρο του χωριού και τη θέση του παίρνει μια πιτσαρία, ως μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή στην ορεινή Πάφο.

Για το Imogen’s έχουμε γράψει πολλές φορές και ειδικά για τους εξαιρετικούς μεζέδες που ανέκαθεν πρόσφερε, μέσω ενός μενού που φλέρταρε έντονα με αγαπημένες κουζίνες της Ανατολικής Μεσογείου: από την Αίγυπτο ως τον Λίβανο και από την Ελλάδα ως την Κύπρο.

Όπως όλοι οι κύκλοι, όμως, έτσι και αυτός ο πολύ γευστικός κύκλος έκλεισε, παραχωρώντας τη θέση του όμως σε ένα νέο πολλά υποσχόμενο γαστρονομικό πρότζεκτ.

Ο ιδιοκτήτης, Απόστολος Βλάχας, αποφάσισε συγκεκριμένα να επικεντρωθεί στην πίτσα, που έτσι κι αλλιώς πρόσφερε κατά καιρούς στο παρελθόν, εξελίσσοντας όμως κατά πολύ την όλη προσέγγιση.

Αρχικά, όλα τα υλικά πλέον έρχονται από την Ιταλία, ενώ και ο φούρνος μέσα στον οποίο ψήνονται (πάνω σε πέτρινες πλάκες) ήρθε από Ελβετία, χαρίζοντας στην πίτσα υφή και γεύση αντίστοιχη με αυτή που δίνει ο ξυλόφουρνος.

Στο μενού του Pizza Box θα βρείτε επτά διαφορετικά είδη πίτσας, με πιο δημοφιλή από αυτά τη Μαργαρίτα, την πίτσα με χαμ και τυρί, αλλά και αυτή με αντζούγιες, ελιές και κάπαρη. Πολύ ιδιαίτερη φυσικά είναι και η Nduja με spicy λουκάνικο Καλαβρίας.

Εκτός από πίτσα, το μενού προσφέρει τρεις επιλογές σε σαλάτα, τη Burratta με ντομάτες cherry τηγανισμένες σε σκόρδο, την Πράσινη, με ρόκα, ρόδι, σύκο και λιαστές ντομάτες, αλλά και αυτή με κατσικίσιο τυρί, κολοκύθι σχάρας και χόρτα εποχής.

Τέλος, είναι και ορισμένα συνοδευτικά, εξίσου νόστιμα, που μπορείτε να παραγγείλετε επίσης. Ένα πιάτο με σαρδέλες, ένα πιάτο με μύδια, σπιτικά λαζάνια, λαχανικά σχάρας, αλλά και η πολύ δημοφιλής μελιτζάνα-παρμεζάνα.

Κόντρα στα συνηθισμένα, λοιπόν, σε ένα χωριό που φημίζεται για τον μεζέ της ταβέρνας, διαθέτοντας μάλιστα τις πιο πολλές ταβέρνες από οποιοδήποτε άλλο χωριό της περιοχής, μπορούμε πλέον να απολαύσουμε δυνατές ιταλικές γεύσεις, με έμφαση στην πίτσα. Και μάλιστα, σε μια από τις πιο δροσερές και ειδυλλιακές αυλές της ορεινής Πάφου!

Info
Τηλ. 26633269
Γεωργίου Κλεάνθους 33, Κάθηκας, επ. Πάφου
Δ-Κ 18.00-22.30 (εκτός Τετάρτης)