ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πρόγραμμα προβολών για το Θερινό Σινεμά του Θεάτρου Ριάλτο

WIZ TEAM

Το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει και φέτος με το Θερινό Σινεμά του, προσφέροντας μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Η μεγάλη οθόνη θα στηθεί στο χώρο στάθμευσης της γειτονικής ΣΕΚ και προσκαλεί όλους τους φίλους της έβδομης τέχνης να απολαύσουν μοναδικές στιγμές κινηματογραφικής μαγείας.

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στην αυθεντική τους γλώσσα με υπότιτλους στα ελληνικά και αγγλικά, προσφέροντας έτσι μια ποικιλία από διαφορετικές κινηματογραφικές εμπειρίες.

Οι προβολές θα ξεκινούν ακριβώς στις 21:00 και τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στο ταμείο του θεάτρου, τηλεφωνικά στο 77777745 και ηλεκτρονικά στο rialto.com.cy.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι ταινίες που θα προβληθούν: 

18/7 . O Αξιαγαπητος κύριος Τροχιδης / Raoul Taburin Γαλλία, 2018, 89’ Κ.

 

Από το δημιουργό του πολυαγαπημένου “Μικρού Νικόλα”, Ζαν-Ζακ Σεμπέ, μία υπέροχη ιστορία για την φιλία, την αγάπη που θα απολαύσει όλη η οικογένεια! Γυρισμένη σε ένα ειδυλλιακό χωριό στις γαλλικές Άλπεις, ένας εξαιρετικά αγαπητός στους συγχωριανούς του, παλαιάς κοπής μάστορας ποδηλάτων κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Μια ταινία - μήνυμα για την αγάπη, την φιλία, την καλοσύνη, που  πάνω από όλα για τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τους φόβους και τις ανασφάλειες που παίρνουν την μορφή βοηθητικών τροχών στο ποδήλατο που λέγεται ζωή. Όσες φορές και αν έχουμε πέσει πάντα βρίσκουμε την δύναμη για να ξανασηκωθούμε.

Σκηνοθεσία: Pierre Godeau
Ηθοποιοί/Cast:Benoit Poelvoorde, Edouard Baer, Suzanne Clement


21/7. Κλέφτες Καταστημάτων / Shoplifters  Ιαπωνία 2018 121’  12+

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσιάζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Όσκαρ.

Μετά από εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ένας άντρας και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Η σύζυγος του άντρα, διστακτική στο να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, τελικά συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Σκηνοθεσία: Kore-eda Hirokazu
Πρωταγωνιστούν/cast : Sakura Ando, Lily Franky, Mayu Matsuoka,  Jyo Kairi

23/7. My Wonderful Wanda / Μη φεύγεις, Βάντα! Ελβετία 2020 110’

Η Βάντα, μια 35χρονη Πολωνή που έχει μεταναστεύσει στην Ελβετία και δουλεύει φροντίζοντας τον ανήμπορο πατριάρχη μιας πλούσιας οικογένειας, στην κομψή, πολυτελή βίλα τους. Η Βάντα έχει αφήσει τα δικά της παιδιά στην πατρίδα της και κάνει ό,τι μπορεί για να τους στέλνει χρήματα. Με κάθε στραβοπάτημα, η οικογένεια διώχνει τη Βάντα. Με κάθε νέα ανάγκη, την καλεί πίσω. Οταν η Βάντα μείνει έγκυος από το πιο απρόσμενο μέλος της οικογένειας, τόσο εκείνη, όσο και όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού θα κληθούν να κοιτάξουν τις δικές τους αλήθειες κατά πρόσωπο. Μια πικρή, κυνική κωμωδία, βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Director: Bettina Oberli
Cast: Agnieszka GrochowskaMarthe KellerAndré Jung


25/7.
Tár   ΗΠΑ 2022 158’ 12+  

Η Λίντια Ταρ της Κέιτ Μπλάνσετ είναι η μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας του Βερολίνου, μια γυναίκα στο απόγειο της καριέρας της. Έχοντας κατακτήσει κάθε έπαινο βραβείο ή αξίωμα που θα μπορούσε, ετοιμάζεται να διευθύνει την 5η Συμφωνία του Μάλερ σε μια παράσταση που θα ηχογραφηθεί ζωντανά ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της. Δυναμική, απαιτητική, προκλητική, αμετανόητη, ανταγωνιστική, εγωκεντρική, είναι την ίδια στιγμή γοητευτική με τον τρόπο μιας αληθινής ιδιοφυΐας και ενός ταλέντου που ξέρει το μέγεθος και την αξία του.

Director: Todd Field
Πρωταγωνιστούν/ cast: Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner, and Mark Strong


28/7. Lola and the Sea Βέλγιο 2019 90’ 12+ 

Την ώρα που η 18χρονη τρανσέξουαλ Lola μαθαίνει ότι μπορεί επιτέλους να κάνει χειρουργική επέμβαση, η μητέρα της, που είναι η μόνη οικονομική της στήριξη, πεθαίνει. Τηρώντας την τελευταία επιθυμία της μητέρας της, η Lola και ο πατέρας της, που βρίσκονται σε μόνιμη διαμάχη και δεν έχουν δει ο ένας τον άλλον εδώ και δύο χρόνια, ξεκινούν ένα ταξίδι μέχρι τις βελγικές ακτές. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι η έκβαση του ταξιδιού μπορεί να μην είναι αυτή που περίμεναν.

Με τη συνεργασία: Queer Wave και  Rialto Gen.
Director: Laurent Micheli
Πρωταγωνιστούν: Mya Bollaers, , Benoît Magimel, Els Deceukelier, Sami Outalbali


Info
Θερινό Σινεμά @Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ
Στο χώρο του θερινού σινεμά λειτουργεί μπαρ @sousou

E-ticket: www.rialto.com.cy | Προπώληση εισιτηρίων: €8
Ταμείο Θεάτρου: 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-15:00)

Στήριξη θερινού Σινεμά από  ΣΕΚ (Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου)