ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πρώτο καθαρά vegan, καθαρά βιολογικό εστιατόριο στην Κύπρο

WIZ TEAM

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία θέας της πόλης, σε απόσταση αναπνοής από τις βάρκες, βρίσκεται πλέον ένα ευάερο και ευήλιο εστιατόριο, όπου το φαγητό και τα ροφήματα προσφέρονται στην πιο υγιεινή εκδοχή τους!

Εδώ και μια βδομάδα λειτούργησε στη Λεμεσό, στο Παλιό Λιμάνι, το FRESHA healthy cuisine, το πρώτο εστιατόριο στην Κύπρο που είναι καθαρά vegan, αμιγώς βιολογικό, gluten free, χωρίς καθόλου ζωϊκά προϊόντα, χωρίς καθόλου αλκοόλ, και ελεύθερο από καπνό (non-smoking).


Μιλώντας με τον σεφ και συνιδιοκτήτη του Fresha, Απόστολο Αποστολίδη, και για ζητώντας του να μας εξηγήσει πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου εστιατορίου, μας ανέφερε πως όντας ο ίδιος vegan εδώ και 27 χρόνια δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. «Είναι καθαρά φιλοσοφικό, ιδεολογικό και διατροφικό το θέμα. Θεωρώ πως αυτή είναι η πιο σωστή διατροφή που μπορούμε να έχουμε».

Στο μενού του Fresha θα βρείτε από χυμούς, smoothies, matcha υψηλής ποιότητας, σάλτσες, spreads, dips, kombucha, γλυκά, ψωμί, σούπες, sushi χωρίς ρύζι (με κινόα ή κουνουπίδι), επιδόρπιο sushi, πιάτα με curry, μακαρόνια (gluten free) από φαγόπυρο ή αμάραθο, vegan burger χωρίς ψωμί, burritos από φαγόπυρο κ.λπ.

«Στο Fresha έχουμε ωραία vegan πιάτα, δεν φτιάχνουμε υποκατάστατα του κρέατος, με γεύση του κρέατος. Δεν είναι αυτή η λογική μας. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή πιάτα μας είναι το ψωμί από αλεύρι φαγόπυρου, τα γλυκά που είναι χωρίς ζάχαρη, όπως πχ το Cheescake που είναι φτιαγμένο 100% από πινόλια, η κρεμώδες πάστα με ξηρούς καρπούς, το tofu curry και το naked burger μας», αναφέρει ενδεικτικά ο Απόστολος στο WiZ.

Τις δημιουργίες του chef μπορείτε να τις απολαύσετε επί τόπου από το πρωί ως το βράδυ, είτε μέσω take away και delivery. Πολλοί είναι οι πελάτες, Κύπριοι και ξένοι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι έχουν συμφωνία με το εστιατόριο έτσι ώστε να απολαμβάνουν τα υγιεινά γεύματά τους καθημερινά στο σπίτι.

Info
Τηλ. 25711115
Δ-Κ 10.00-20.00
Παλιό Λιμάνι