ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πρώτο «παστιρματζίδικο» στην Κύπρο είναι γεγονός

WIZ TEAM

Ένα εστιατόριο με χαρακτήρα που μας προσφέρει τη δυνατότητα να γευτούμε τις υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις των Καραμανλήδων.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και κατ’ επέκταση μετά τη συνθήκη της Λωζάνης, οι Έλληνες που ζούσαν στην Καππαδοκία, γνωστοί και ως Καραμανλήδες, ερχόμενοι στην Ελλάδα έφεραν μαζί τους τις παραδόσεις και τις γεύσεις τους (μεταξύ αυτών και τους περίφημους παστουρμάδες). Μια ελληνική εταιρία, «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», πήραν πολλές από τις συνταγές και τις ανήγαγαν σε εξαιρετικές γεύσεις, φτιάχνοντας προϊόντα τα οποία προσφέρουν τόσο στα δικά τους εστιατόρια όσο και σε μορφή delicatessen.

Ανάμεσα στη γκάμα προϊόντων τους είναι και τα αυθεντικά καραμανλίδικα αλλαντικά Sary, τα οποία προσφέρονται πλέον και στην Κύπρο, στο Παστιρματζίδικο, το οποίο άνοιξε μόλις στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην πλατεία Σαριπόλου.

Εκτός από την τεράστια γκάμα αλλαντικών και τυριών που προσφέρει στο delicatessen του (ανάμεσά τους και παστουρμάς πρόβειος, βοδινός, αλλά και καμήλας που αποτελεί και τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου), αλλά και την επιλογή σε ελληνικές και κυπριακές ετικέτες κρασιών που υπάρχει προς πώληση στην κάβα, στο Παστιρματζίδικο μπορούμε επίσης να απολαύσουμε φαγητό και ποτό επί τόπου.

Μέσω ενός αρκετά πλούσιου μενού, μπορούμε να κάνουμε τον μεζέ μας επιλέγοντας ανάμεσα σε 20 ζεστά πιάτα, ορεκτικά, κρύα πιάτα και σαλάτες, όπως επίσης και να απολαύσουμε platters ή κρύα σάντουιτς με προϊόντα της βιτρίνας, συνδυάζοντάς τα με παγωμένη ζιβανία, τσίπουρα, κρασί εμφιαλωμένο ή χύμα και μπύρα.

Γεύσεις καραμανλίδικες λοιπόν, στην καρδιάς της Λεμεσού, μέσω της νέας άφιξης στην πλατεία Σαριπόλου.

Info
Τηλ. 96464865
Σαριπόλου 70
Δ-Κ 9.00-23.00

Δείτε παρακάτω και το μενού: