ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Ριάλτο επαναρχίζει τις προβολές του NT Live με την θρυλική παράσταση Frankenstein

WIZ TEAM

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει από τις 11 Ιανουαρίου τις προβολές του προγράμματος National Theatre Live (NT Live) του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας. Το NT Live είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα - πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου στο Λονδίνο – το οποίο μεταδίδει ζωντανά μια επιλογή από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις σε κινηματογράφους και θέατρα σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Κύπρο από το Θεάτρο Ριάλτο τον Σεπτέμβριο του 2012 με το περίφημο, πολυ-βραβευμένο μυθιστόρημα του Mark Haddon «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Simon Stephens. Από τότε το Θέατρο Ριάλτο συνέχισε σε τακτική βάση τη συνεργασία του με το πρόγραμμα μέχρι τις αρχές του 2020, που η covid 19 οδήγησε στην αναγκαστική διακοπή του.

Η επιστροφή του NT Live στην οθόνη του Θεάτρου Ριάλτο θα γίνει με την επανάληψη της σπουδαίας παράστασης Frankenstein. Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Nick Dear και στο μυθιστόρημα της Mary Shelley, η παράσταση έχει χαρακτηρισθεί από κριτικούς και κοινό ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα των τελευταίων χρόνων.

Τερατόμορφος, αλλά κουβαλώντας την αθωότητα ενός παιδιού, το σαστισμένο πλάσμα, ο Φρανκενστάιν, αποβάλλεται σε ένα αφιλόξενο σύμπαν από τον οδηγημένο από τρόμο δημιουργό του.Το αντικοινωνικό αυτό πλάσμα, συναντώντας παντού την ασπλαχνία, γίνεται ολοένα και πιο απεγνωσμένο και εκδικητικό. Αποφασίζει, έτσι, να εντοπίσει τον δημιουργό του και να συνάψει μια τρομακτική συμφωνία. Ένα συναρπαστικό όσο και ανατρεπτικό γκόθικ παραμύθι. Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Danny Boyle και έναν εξαιρετικό θίασο με τους Benedict Cumberbatch, Jonny Lee Miller κ.ά.

Κριτικές: «Ένα θεατρικό πραξικόπημα.» The Times
«Συναρπαστικό. Το πιο ενθουσιώδες και εκπληκτικό θέαμα στην πόλη.» Daily Telegraph
«Μια τεράστια επιτυχία.» Time Out
«Οι ηθοποιοί συμπληρώνουν με τελειότητα ο ένας τον άλλον.» Guardian
«Μια αξέχαστη παραγωγή... η οποία θα συζητείται αναμφίβολα για τα επόμενα χρόνια.» Daily Mail

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους Ι Κατάλληλο για 15+ Ι Διάρκεια: 140’
Χορηγοί Επικοινωνίας: Cyprus Mail, ΡΙΚ

Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου στις 20.00
Εισιτήρια: € 12 / 8, E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App
Tαμείο: 77777745 (Δευ.- Παρ. 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)