ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Σαββατοκύριακο τρώμε ζεστό παλουζέ σε 4 παραδοσιακά φεστιβάλ στο χωριό

WIZ TEAM

Ο παλουζές είναι αγαπημένο Κυπριακό επιδόρπιο που έχει ως πρώτη ύλη το σταφύλι. Φτιάχνεται με σταφύλια ώριμα, υγιή με μέτρια περιεκτικότητα σε νερό. Αυτή λοιπόν είναι η ιδανική εποχή για την παρασκευή παλουζέ και αρκετά χωριά γιορτάζουν την ύπαρξη αυτού του μοναδικού εδέσματος. Αυτο το Σαββατοκύριακο τέσσερα όμορφα χωριά μας κερνάνε παλουζέ, μας διασκεδάζουν και μας δίνουν αφορμή για μικρές εξορμήσεις!

38 γιορτή Παλουζέ στο Άρσος

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή Γιορτή του Παλουζέ, για 38η χρονιά στο Άρσος, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κυριάκου Κούσιου.
Σε ανακοίνωση της κοινότητας για την εκδήλωση αναφέρονται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθώς και τα παραδοσιακά εδέσματα που θα προφέρονται. 

Στο γαστρονομικό μέρος θα προσφέρεται ζεστός παλουζές σε όλους τους επισκέπτες, κουλλουρούθκια με το έψιμα , ρετσιέλια , σουτζιούκος , κιοφτέρκα , σταφυλομελόξυδο, αρκατένα , ρέσι , αρωματικά βότανα ,κρασί ,ζιβανία και άλλα προϊόντα του Αμπελιού.

Καθ’ όλη την διάρκεια της Γιορτής στα παραδοσιακά οινοποιεία -καζάνια θα γίνεται απόσταξη ζιβανίας. 
Στο καλλιτεχνικό μέρος ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος ΔΙΟΝΥΣΟΣ θα παρουσιάσει πρόγραμμα χορούς και τραγούδια και θα ακολουθήσει γλέντι με χορούς και τραγούδια από την Μικρά Ασία , την Πόλη και το Αιγαίο με το Μουσικό σχήμα Ρεμπέτικο Χωρίς.

Στην Γκαλερί ΑΡΣΟΣ 1933 θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής αυτοδίδακτων Αρσιωτών ζωγράφων, και έκθεση ξυλογλυπτικής ,γλυπτικής πέτρας, μωσαϊκού και κεραμικής Αρσιωτών δημιουργών. Επίσης θα υπάρχει Έκθεση φωτογραφίας και ενθυμημάτων της Γιορτής  του  Σταφυλιού 1946 .

Θα γίνονται περιηγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο ,στις Βυζαντινές εκκλησίες του Αποστόλου Φιλίππου και της Ιεράς Μονής Παναγίας Καθολικής ,στο Σκευοφυλάκιο της Αγίας Μαριάμνης ,στα παραδοσιακά σπίτια και δρομάκια του χωριού.

Info
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Άρσος, Λεμεσός

Φεστιβάλ παλουζέ στην Σαλαμιού

Η Σαλαμιού, το μικρό χωριό στην Πάφο που συχνά φιλοξενεί παραστάσεις θεάτρου και κινηματογράφου, ετοιμάζει την ετήσια γιορτή παλουζέ που ειδικά φέτος θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με ζωντανή μουσική, χορούς και φαγητό.

Info
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Πλατεία Σαλαμιού Πάφος
Ώρα 12.00

Φεστιβάλ παλουζέ στον Άγιο Κωνσταντίνο

Μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στον μούστο ετοιμάζει το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος. Προσκαλεί το κοινό στο φεστιβάλ παλουζέ το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρέαν κουμανταρία και παλουζέ, ενώ θα πωλούνται σουβλάκια και ποτά. Την διασκέδαση αναλαμβάνει το συγκρότημα «Τοπολαλιά στην παράδοση». Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Επάρχου Λεμεσού κ. Μάριου Αλεξάνδρου.

Info
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Άγιος Κωνσταντίνος, Επαρχία Λεμεσού
Ώρα 16.30

Φεστιβάλ κρασιού και κουμανταρίας

Φεστιβάλ Κρασιού και Κουμανταρίας διοργανώνει το χωριό Άγιος Μάμας Λεμεσού. Το φεστιβάλ θα πραγνατοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στια 15:30 και σ' αυτό οι επισκέπτες θαα αποκαύσουν δωρεάν Κουμανταρία και Παλουζέ. Άλλωστε το χωριό της ορεινής Λεμεσού είναι πολύ γνωστό οχι μόνο για την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της κουμανταρίας του, την οποία μπορούμε να απολαύσουμε στο επικείμενο φεστιβάλ του!

Info
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Άγιος Μάμας Λεμεσού
Ώρα 15.30