ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Salt & Stone είναι το νέο κυπριακό gin

WIZ TEAM

Άλλο ένα gin από τον τόπο μας, το οποίο μέσα στο μπουκάλι έχει μαζέψει αρώματα και μυρωδιές από την Κύπρο -από τα παράλια του νησιού μέχρι τα βουνά των Πλατρών και του Τροόδους.

Στο σύνολό του, το Salt & Stone αποτελείται από 30 βότανα και άλλα συστατικά. Η συνταγή περιλαμβάνει από κλεμεντίνα της Πάφου, αλλά και κλεμεντίνα της Περιστερώνας, μέχρι juniper berries από Ακάμα, λεβάντα από Πλάτρες, δεντρολίβανο, θυμάρι και σπατζιά από το Τρόοδος.

Μιλώντας με ένα εκ των δημιουργών του Salt & Stone, ο ίδιος αναφέρει στο WiZ ότι η συνταγή προέκυψε έπειτα από πολλές δοκιμές. Συνολικά έγιναν 99 δοκιμές, πριν καταλήξουν τελικά στην 100η που είναι και αυτή που χρησιμοποιήθηκε για το gin.

Παρόλο που το Salt & Stone κυκλοφόρησε επίσημα στις 24 Οκτωβρίου 2023, εντούτοις η έρευνα για τη δημιουργία του πάει πίσω τρία χρόνια. Τρία γεμάτα χρόνια, όπως μας λέει ο νεαρός δημιουργός του. «Όταν ήμουν φοιτητής, παράλληλα με τις σπουδές δούλευα ως bartender. Ήταν σε μια περίοδο που ξεκίνησε η βότκα να πέφτει και να ανεβαίνει το gin. Δούλευα σε ένα high end εστιατόριο, όπου είχα την τύχη να βλέπω τη δημιουργία γαστρονομικών κοκτέιλ, με περίεργες συνταγές. Τότε άρχισα να αγοράζω 4-5 gin κάθε μήνα και στην ουσία έγινα συλλέκτης. Και μέσα από αυτό, τελικά είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω 300 gin από όλο τον κόσμο.

Και κάπου εκεί αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω το δικό μου gin. Επειδή όμως για να κάνω δοκιμές στα μεγάλα αποστακτήρια υπήρχε ένα σοβαρό κόστος, ως εκ τούτου έστησα ένα μικρό αποστακτήριο στο σπίτι. Η τελική συνταγή προέκυψε έπειτα από 100 δοκιμές».

Σημαντικό είναι τέλος να ειπωθεί πως το Salt & Stone πριν εμφιαλωθεί ξεκουράζεται για 4-5 μήνες. Η πώληση του γίνεται κυρίως διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας του προϊόντος (αλλά και σε 5-6 φυσικά σημεία), ενώ στον τελικό παραλήπτη που είναι ο αγοραστής φτάνει μέσα σε ένα luxury κουτί με μετάξι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salt & Stone Gin (@saltandstonegin)