ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Spritzeria Ermou στο 2o Cocktail Festival στην Κύπρο

WIZ TEAM

Το Spritzeria Ermou ένα Funky all day μπαρ στη στοά Κίζη, έκανε αίσθηση από την πρώτη μέρα. Με εκπληκτικά κοκτέιλ που συζητιούνται, χωρίς ζάχαρη και σιρόπια, ποικιλία από spritz και δημιουργικά gin tonic έρχεται στο 2o Cocktail Festival στην Κύπρο, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 19.00 στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. O Παναγιώτης Σάββα μάς μιλά για την τέχνη του κοκτέιλ, τι κάνει ένα κοκτέιλ μπαρ ξεχωριστό και μας λέει τι να περιμένουμε από αυτούς.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που στρέφει τον κόσμο προς τα κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια;
Οι επιλογές σε γεύσεις που μπορεί να βρει σε ένα μαγαζί θεωρώ ότι παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς επίσης και οι τεχνικές που παρουσιάζει ή και χρησιμοποιεί ένας bartender, τα υλικά του, το χαμηλό αλκοόλ και η εμφάνιση επίσης. Τα κοκτέιλ ήταν και θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι ενός μενού, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έξαρση που πηγάζει, θεωρώ, από τη χρήση των social media.

Τι κάνει ένα κοκτέιλ μπαρ ξεχωριστό;
Θεωρώ ότι πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι συνταγές των κοκτέιλ του και το προσωπικό, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως ο χώρος και η μουσική.

Τι να περιμένουμε από εσένα και το μπαρ στο κοκτέιλ φεστιβάλ;
Μία συνταγή η οποία θα φέρνει φυσικά τεχνικές και γεύσεις που είναι συνδεδεμένες με το μπαρ μας! Χωρίς αλκοόλ μεν αλλα γεμάτη γεύσεις δε.

Στις 19 Οκτωβρίου, τα βλέμματα του παγκόσμιου bartending θα στραφούν στη Λευκωσία όπου 20 κορυφαία bars από την Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία θα προτείνουν τις signature συνταγές τους σε ένα πρωτοποριακό και φρέσκο φεστιβάλ που απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε on-trade κοινό.

Το Cyprus Cocktail Festival διοργανώνεται στο πλαίσιο του Digital Agenda Cyprus Summit με σκοπό να ενώσει το συνέδριο με την πόλη της Λευκωσίας και τους ανθρώπους της. Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη σε άτομα που έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

Info
Τρίτη 19 Οκτωβρίου, 19.00
Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας