ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Τεχνόπολις 20 γιορτάζει 10 χρόνια δημιουργίας και πολιτισμού

WIZ TEAM

To Τεχνόπολις 20 συμπληρώνει δέκα χρόνια αδιάκοπης πολιτιστικής παρουσίας στην Πάφο και γιορτάζει με υπερηφάνεια αυτό το σημαντικό ορόσημο. Από το 2014, έχουμε φιλοξενήσει περισσότερες από 700 εκδηλώσεις, καλύπτοντας κάθε μορφή τέχνης—από τη μουσική και τον κινηματογράφο έως το θέατρο, τον χορό και τη λογοτεχνία. Το ταξίδι αυτό ήταν γεμάτο προκλήσεις και επιτυχίες, αλλά αυτό που παραμένει σταθερό είναι η αγάπη μας για την τέχνη και η αφοσίωσή μας να προσφέρουμε στο κοινό μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Για να τιμήσουμε αυτή τη σημαντική επέτειο, σας προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024, στις 8 μ.μ., με το γνωστό και αγαπημένο τζαζ συγκρότημα Human Touch, το οποίο αποτελείται από τρεις καταξιωμένους μουσικούς - Σταύρο Λάντσια (πιάνο-πλήκτρα, τύμπανα, κλασσική κιθάρα, μελόντικα), Γιώτη Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή, cajon) και David Lynch (τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, φωνή, φλάουτο, πίκολο φλάουτο, φλογέρα, κρουστά). Η συναυλία αυτή δεν θα είναι μόνο μια γιορτή των 10 χρόνων του Πολιτιστικού Χώρου Τεχνόπολις 20, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε ζωντανά τη μαγική μουσική των Human Touch, οι οποίοι θα παρουσιάσουν κομμάτια από τα προηγούμενα άλμπουμ τους και την 25χρονη κοινή τους πορεία, καθώς και από το νέο τους άλμπουμ COLORBLIND, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2024.

Η πορεία των 10 χρόνων του Τεχνόπολις 20 είναι γεμάτη από σημαντικές επιτυχίες και συνεργασίες που αναδεικνύουν την αφοσίωσή και τη σκληρή δουλειά μας. Συνεργαστήκαμε με καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και με σημαντικούς πολιτιστικούς οργανισμούς όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, το Ίδρυμα ARTos, το Goethe Institut, Πρεσβεία της Αυστρίας, Πρεσβεία της Ιρλανδίας, European Mediterranean Art Association, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου, International Short Film Festival Oberhausen, ΕΘΑΛ, Θέατρο ΕΝΑ, Countryside Animafest Cyprus – Views of the World, The Animattikon Project, Νέα Κίνηση, Ledra Music Soloists, Buffer Fringe Performing Arts Festival, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Ο χώρος μας έχει γίνει σημείο συνάντησης της τοπικής πολιτιστικής σκηνής και μια γέφυρα που συνδέει την Πάφο με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε με ένα όραμα: να δημιουργήσουμε έναν χώρο που να προωθεί την πολιτιστική παραγωγή και να φέρει κοντά ένα ευρύ κοινό. Σήμερα, αναπολούμε τις πολλές αξέχαστες στιγμές που μοιραστήκαμε με την κοινότητά μας, από τις μικρές εικαστικές εκθέσεις, τις οικογενειακές εκδηλώσεις μέχρι μεγάλες συναυλίες και εξωτερικές παραγωγές.

Η σειρά συναυλιών Technopolis 20 Classics, είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτευγματα της ομάδας μας και ξεκίνησε το 2018 με τη βοήθεια εξωτερικού συνεργάτη. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, παρουσιάζει στην πόλη της Παφου κορυφαίους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής (Hannfried Lucke, Peter-Lukas Graf, Fedor Rudin, Roman Zaslavsky, Konstantin Lifschitz, Pietro de Maria, Vitaly Starikov, Dimitri Ashkenazy, Ivan Monighetti, Domenico Nordio, Mikhail Lidsky, Immanuel Richter, Vicente Cilment Calatayud, Igor Andreev, Felix Froschhammer, Maurice Steger, Daniele Caminiti, Mavroudes Troullos και άλλοι). Το Technopolis 20 Classics, μέσα από τα μεγάλα ονόματα που έχει παρουσιάσει, έχει ενισχύσει τη φήμη τόσο του Τεχνόπολις 20, όσο και της Πάφου ως ένα σημαντικό κέντρο για την διεθνή σκηνή της κλασικής μουσικής.

Παράλληλα, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια έχουμε συμβάλει στην ανάπτυξη της τζαζ σκηνής στην Πάφο. Στη σειρά συναυλιών τζαζ μουσικής, έχουν εμφανιστεί νέοι ταλαντούχοι αλλά και γνωστοί καταξιωμένοι Κύπριοι μουσικοί σε συνέργειες με καλεσμένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό, όπως το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Αμερική κλπ. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως ο χώρος μας έχει φιλοξενήσει για 9 συνεχόμενα χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF), το οποίο κάθε χρόνο παρουσιάζει και υποστηρίζει ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους, στοχεύοντας στη διερεύνηση, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης των ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών. Επιπλέον, το Τεχνόπολις 20 έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο κοινό και να αναδείξουν το έργο τους.

To Τεχνόπολις 20 υπηρέτησε επίσης ως χώρος φιλοξενίας για διάφορες κοινωνικές ομάδες και εκδηλώσεις, υποστηρίζοντας σημαντικούς σκοπούς και πρωτοβουλίες. Μέσα από τις εκδηλώσεις και τις συνεργασίες μας, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τον κοινωνικό μας ρόλο και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που προάγει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη στην κοινότητα.

Ωστόσο, αυτά τα 10 χρόνια δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες στον χώρο του πολιτισμού, οι οικονομικοί περιορισμοί, αλλά και η παγκόσμια πανδημία δοκίμασαν την ανθεκτικότητά μας. Παρά τις δυσκολίες, συνεχίσαμε να προσφέρουμε πολιτιστικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας στο κοινό μας, παραμένοντας πάντα αφοσιωμένοι στην τέχνη.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους θεατές και υποστηρικτές μας που στάθηκαν στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια με διάφορους τρόπους. Πολλοί από αυτούς είναι πλέον φίλοι, και κάποιοι τους θεωρούμε οικογένεια. Η στήριξή τους υπήρξε καθοριστική για την πορεία μας και για τη μεταμόρφωση του Τεχνόπολις 20 σε έναν ζωντανό πολιτιστικό κόμβο στην Πάφο.

Καθώς το Τεχνόπολις 20 εισέρχεται στην επόμενη δεκαετία της πολιτιστικής του προσφοράς, αναγνωρίζουμε τη σημασία των θεσμικών χορηγών στη διαμόρφωση της οραματικής μας πορείας και στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών μας. Στοχεύουμε να εντοπίσουμε και να καθιερώσουμε συνεργασίες με εκλεκτούς εταίρους, καθώς πιστεύουμε ότι οι στρατηγικές συμμαχίες είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη των προγραμμάτων μας. Με κοινή προσπάθεια, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό πολιτιστικό τοπίο που θα ωφελήσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τη ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεχή ανάπτυξη του Τεχνόπολις 20 ως χώρου όπου η τέχνη, η δημιουργικότητα και η κοινότητα συναντώνται. Ευελπιστούμε να ενισχύσουμε την προσφορά μας, να διευρύνουμε την εμβέλειά μας και να συνεχίσουμε να παρέχουμε μια πλατφόρμα για καλλιτεχνική έκφραση και συμμετοχή της κοινότητας.

Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος αυτής της όμορφης διαδρομής, και σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας την 10η επέτειο του Τεχνόπολις 20!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας www.technopolis20.com ή ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Technopolis 20.

Info
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
Mαρκίδειο Πάφου, 20.00
Εισιτήρια €15
Προπώληση https://www.technopolis20.com/event-details/10-years-technopolis-20-with-human-touch 
Πληροφορίες 70002420