ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» έρχεται στην Κύπρο

WIZ TEAM

Ο Δήμος Στροβόλου στο 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου παρουσιάζει στις 9 και 10 Μαρτίου του 2024 «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, γράφει για τα παιδιά το έργο που χρησιμοποιήθηκε και ως αναγνωστικό βιβλίο στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη για τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση.

Ο σκανδαλιάρης και ατίθασος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.

Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των πουλιών και των ζώων και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται.

Παρέα με τη σοφή αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης.

Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, τώρα που έχουμε χρέος να τους μιλήσουμε για το περιβάλλον και την προστασία του.

Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και o Gade. Κείμενο – Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνικά: Χριστίνα Παπαδημητρίου -Marc Britz
Επιμέλεια Σκηνικού στην Κύπρο: Μικαέλα Κάσινου
Επιμέλεια κοστουμιών : Δόμνα Ζαφειροπούλου
Κίνηση : Έλενα Γεροδήμου
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Ειδικές Κατασκευές : Ιφιγένεια Κωφού
Φωτογραφίες : Ιουλία Λαδογιάννη

Boηθός σκηνοθέτη: Εμμανουέλα Καμπίτση

Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης ): Ανθή Χριστοθανοπούλου, Άρης Καλαβρός, Γιώργος Γκιόκας, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Τάσος Ράπτης

Info
Σάββατο 9- Κυριακή 10 Μαρτίου 2024
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 15.30 (Κυρ. 11.00 & 15.00)
Εισιτήρια €15
Διάρκεια 80 λεπτά
Προπώληση Ticketmastercy & ACS