ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το WOMANIFESTO II γίνεται πραγματικότητα με την συμμετοχή τεσσάρων δημιουργών από την Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εικαστικός Έφη Σπύρου και η ομάδα της RUNONART, προσκαλεί στο σύνολο δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό για να γράψουν και να παρουσιάσουν το δικό τους μανιφέστο, δίνοντας για ένα λεπτό on camera, την δική τους διακήρυξη στις προκλήσεις των καιρών.

Το WOMANIFESTO, το πρώτο φιλμ-μανιφέστο της γυναικείας καλλιτεχνικής φωνής του σήμερα, ξεκίνησε την παρθενική του κινηματογραφική παραγωγή στο Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς, ως WOMANIFESTO I, τον Οκτώβριο του 2021.

Η κινηματογράφηση του WOMANIFESTO II θα πραγματοποιηθεί τον επερχόμενο Οκτώβριο με την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελλάδος, της A.Γ. Λεβέντειου Πινακοθήκης & Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως - Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας ΕΜΔΓ, Kύπρου και του Αssaf Burstein.

Στο WOMANIFESTO II, συμμετέχουν οι Κύπριες δημιουργοί Έλενα Καλλινίκου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Μαρίνα Μακρή και Λία Χαράκη.

Τα WOMANIFESTO I&ΙΙ θα προβληθούν ως ενιαία προβολή στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2022 και στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, Λευκωσία, την άνοιξη του 2023.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δράση να λειτουργήσει ως πρόσκληση, πρόκληση για να μπορέσει να διευρυνθεί με την προσθήκη καλλιτεχνικών μανιφέστο από όλο τον κόσμο έτσι ώστε ο διάλογος να υπερβεί τα σύνορα και να υπάρξει το πρώτο μωσαϊκό φιλμ-μανιφέστο της γυναικείας φωνής.

WOMANIFESTO IΙ
Οργάνωση-Παραγωγή: RUNONART AMKE
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Έφη Σπύρου, Εικαστικός
Επιστημονικός σύμβουλος: Φαίη Ζήκα- Φιλόσοφος, Θεωρητικός της Τέχνης, Αντιπρύτανης ΑΣΚΤ
Σύμβουλος ανάπτυξης: Leanne McKay

Αmbassadors: Αννίτα Δημητρίου-Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου & Δρ. Ξένια Λοϊζίδου- Aκτομηχανικός

Mentor: Γιώργος Ζερβίδης, Marketing και Brand Strategist

Φωτογραφία: Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους
Διευθύντρια Φωτογραφίας-κινηματογράφηση: Ζέτα Σπυράκη
Μake up: Freddy Make-up Stage
Hair: Mαρία Χατζηθεοδώρου
Boηθός σκηνοθέτη: Σωκράτης Μορφονιός
Μοντάζ: Γιώργος Αλεφάντης
Sound composition-sound design: Δημήτρης Τσούκας
Coloring and consulting: Μάριος Στυλιανού
Mετάφραση-υποτιτλισμός: Μυρτώ Κορομάντζου
Σχεδιασμός αφίσας: Ηώ Χαβιάρα
Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδος, A.Γ. Λεβέντειος Πινακοθήκη & Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως - Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας ΕΜΔΓ Kύπρου, Αssaf Burstein

Υποστηρικτές: Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ, Δέσπω Λευκαρίτη, Κίκα Ιωαννίδου, Ιsabelle Kountoure, Βeehive artists-Kλεοπάτρα Φαρρή, Δώρα Φαρμάκη, Νικόλ Χατζηγιάννη, Στέφανος Κλαμπανέβα, Μαρία Μπεκάκου, Ιωάννα Σόφρα, Γιατσιά Δέσποινα, Μιλένα Παναγιώτοβα, Christina Rydberg, Άντρη Γεωργίου, Χρύσα Ζάρκαλη, Χρίστος Δόγας

Ευχαριστίες: Σταύρος Ζωγραφάκης & Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης- Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

RUNONART
Art Production, Promotion and Empowerment
Η RUNONART είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με γνώμονα τον καλλιτέχνη και στόχο την ενδυνάμωση της σύγχρονης τέχνης μέσα από συλλογικά διεπιστημονικά και διακαλλιτεχνικά έργα και την προβολή των εγχώριων καλλιτεχνικών κοινοτήτων στο διεθνές κοινό. Η RUNONART εμπνέει την κοινωνική αλλαγή και διεγείρει τον δημόσιο διάλογο σε καίρια θέματα.

RUNONART RUN FOR CHANGE
Γίνε μέλος @RUNONART A.M.K.E/ SWIFT-BIC: PIRBGRAA / GR76 0172 0520 0050 5209 8800 334
Paypal.me/RUNONART
Contact: runonart@gmail.com
@runonart.com FB, Insta, Linkedin, Vimeo , YouTube