ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τον Απρίλιο με Grammy, τον Ιούλιο στον Φέγγαρο;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η Πακιστανή καλλιτέχνις Arooj Aftab, η οποία στις 3 Απριλίου έγινε η πρώτη γυναίκα από το Πακιστάν που κερδίζει Grammy, και κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της κατηγορίας «Best Global Performance», χάρη στο τραγούδι της «Mohabbat», μας ενημέρωσε με ανάρτησή της ότι στις 30 Ιουλίου θα βρίσκεται στον Κάτω Δρυ.

Αν και το Φεστιβάλ Φέγγαρος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το πρόγραμμα για τη φετινή (δέκατη, επετειακή) διοργάνωση, όλα δείχνουν πως η σπουδαία αυτή καλλιτέχνις θα κατέχει περίοπτη θέση στο line up του φετινού φεστιβάλ.

Και αυτό αποτελεί μια σπουδαία είδηση, αν αναλογιστούμε ότι η 37χρονη Arooj, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη εδώ και 15 χρόνια, έχει πλέον την προσοχή της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας, χάρη στη δουλειά της η οποία αποτελεί ένα μείγμα της αρχαίας παράδοσης των Σούφι, μαζί με folk, jazz και μινιμαλιστικούς ήχους.


Γεννημένη από Πακιστανούς γονείς στη Σαουδική Αραβία, η Arooj πέρασε τα εφηβικά της χρόνια στη Λαχόρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, πριν μετακομίσει τελικά στο διάσημο Berklee School of Music της Βοστώνης, για να σπουδάσει music production and engineering.

Έχει κυκλοφορήσει αισίως το τρίτο της στούντιο άλμπουμ, με τίτλο «Vulture Prince», το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές, ενώ κέρδισε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, συμπεριέλαβε το κομμάτι «Mohabbat» στη λίστα με τα αγαπημένα του για το καλοκαίρι του 2021.


Η τραγουδίστρια που έχει ως έδρα της το Brooklyn έχει εμφανιστεί σε πολλούς σημαντικούς χώρους στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου του Lincoln Center και του MoMA (Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης), ενώ επίσης το 2018 έκανε opening στην επίσης προτεινόμενη για Grammy (το 2019) τραγουδίστρια, Mitski, στο The Brooklyn Steel.

Σημαντικό, τέλος, είναι να αναφερθεί πως εκτός από το Grammy που απέσπασε στην κατηγορία «Best Global Performance», η Arooj ήταν προτεινόμενη επίσης στην πολύ σημαντική κατηγορία «Best New Artist», πλάι σε σημαντικά ονόματα όπως αυτά των Olivia Rodrigo, Saweetie και The Kid Laroi.

Οπότε, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί τη σπουδαία δουλειά -σε καλλιτεχνικό επίπεδο- που γίνεται από το Φεστιβάλ Φέγγαρος, μιας και όπως όλα δείχνουν το όνομα της θα παίξει στο line up της φετινής (δέκατης) διοργάνωσης.

Όπως η ίδια μάς ενημέρωσε μέσω ανάρτησης, αν και ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από το φεστιβάλ για το φετινό line up, θα βρεθεί στον Κάτω Δρυ για μια επική εμφάνιση στις 30 Ιουλίου.


Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για τα Εργαστήρια του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος 2022