ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρεις σημαντικοί Έλληνες σεφ έρχονται Κύπρο για γαστρονομικά εκπαιδευτικά προγράμματα

WIZ TEAM

Μαζί τους και ένας Ισπανός pastry chef.

Τρεις Έλληνες σεφ, οι Γιάννης Μπαξεβάνης, Μιχάλης Ντουνέτας, Δημήτρης Κονταράτος, αλλά και ο Ισπανός Pastry Chef, Jordi Puigvert, θα βρεθούν τον Νοέμβριο στη Λευκωσία για να ενώσουν τις γαστριμαργικές τους ανησυχίες και να παρουσιάσουν τρία υψηλού επιπέδου προγράμματα εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, διοργανώνονται από τη Gastronomy Essentials Ltd και τελούν υπό την αιγίδα του Cyprus Hotel Association (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα (ένα τριήμερο και δύο διήμερα), που θα πραγματοποιηθούν από 9 έως και 18 Νοεμβρίου στο Mitsios Trading Ltd (Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία), είναι τα ακόλουθα:

«Ελληνική & Κυπριακή Δημιουργική Κουζίνα, Εξέλιξη και Βιωσιμότητα» - 9, 10 & 11 Νοεμβρίου 2022 - Γιάννης Μπαξεβάνης, Μιχάλης Ντουνέτας

«Flavor Extraction & Neurogastronomy, Τρώγοντας με τις αισθήσεις» - 14 & 15 Νοεμβρίου 2022 - Τεχνολόγος Τροφίμων, R&D Chef Δημήτρης Κονταράτος

«Less sugar, Less fat & Vegan Desserts» - 17 & 18 Νοεμβρίου 2022 - Pastry Chef Jordi Puigvert

 
Αναλυτικές πληροφορίες για τα τρία σεμινάρια:

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ” - Γιάννης Μπαξεβάνης, Μιχάλης Ντουνέτας (9, 10 & 11 Νοεμβρίου)

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου δύο μεγάλοι Έλληνες σεφ, ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Μιχάλης Ντουνέτας, έρχονται στη Λευκωσία για να παρουσιάσουν ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γεμάτο σύγχρονες γαστρονομικές δημιουργίες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, που παρουσίαζει μέσα από τη δημιουργική ματιά των δύο σεφ την Ελληνική και την Κυπριακή κουζίνα στα καλύτερα τους, αποτίει φόρο τιμής στη Μεσογειακή Διατροφή.

Στόχος του προγράμματος “Ελληνική & Κυπριακή Δημιουργική Κουζίνα, Εξέλιξη και Βιωσιμότητα” είναι να αποτελέσει μία γευστική διαδρομή, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από την αρχή τις δύο αυτές κουζίνες που με τη βαθιά παράδοση και τα μοναδικά προιόντα τους έχουν αναδείξει τη γαστρονομική μας ταυτότητα. Θα αναγεννήσουν “ξεχασμένα” υλικά της ελληνικής και της κυπριακής υπαίθρου, θα συνδυάσουν μοναδικές γεύσεις.

Ο τύπος του προγράμματος είναι Demonstration με γευστική δοκιμή και στο πλαίσιο του θα παρουσιαστούν παραδοσιακές συνταγές και των δύο χωρών με νέες τεχνικές, οι οποίες θα δώσουν ένα ανανεωμένο γευστικό αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν:
- Παραδοσιακά προϊόντα των δύο χωρών και πώς αυτά μπορούν να ενισχύσουν το γευστικό αποτέλεσμα
- Σωστή χρήση γηγενών βοτάνων και αρωματικών φυτών
- Σωστή διαχείριση προϊόντων - εποχικότητα και εντοπιότητα
- Ποιοτικός έλεγχος προϊόντων
-Ανάλυση κινήτρων για υπεύθυνη προσέγγιση στη βιωσιμότητα και τη διασφάλιση των προϊόντων
-Χρήση νέων τεχνικών μαγειρικής και τεχνολογίας για εμπλουτισμό της γεύσης και μείωση του κόστους παραγωγής
- Σύγχρονος συνδυασμός παραδοσιακών γεύσεων
- Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών με δημιουργικό τρόπο, ώστε να ενταχτούν στο μενού ξενοδοχείων και εστιατορίων
- Έξυπνες ιδέες για παρουσίαση των ίδιων συνταγών σε buffet και σε a la carte μενού

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τους σεφ, καθώς και αναλυτικό booklet με όλες τις συνταγές και τη θεωρία που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος
Ημερομηνία διεξαγωγής: 9 - 11 Νοεμβρίου 2022
Τύπος προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Ώρες προγράμματος: 11.00 - 17.00 (6 ώρες ανά ημέρα / 12 ώρες συνολικά)
Χώρος διεξαγωγής: Mitsios Trading Ltd, Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία
Κόστος προγράμματος: 400€
Link για συμμετοχή στην εκπαίδευση: Ελληνική & Κυπριακή Δημιουργική Κουζίνα, Εξέλιξη και Βιωσιμότητα (eventora.com)


“FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ” - Τεχνολόγος Τροφίμων, R&D Chef Δημήτρης Κονταράτος (14 & 15 Νοεμβρίου)

Για πρώτη φορά στη Λευκωσία, στις 14 & 15 Νοεμβρίου, ο Τεχνολόγος Τροφίμων, R&D Chef Δημήτρης Κονταράτος θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Flavor Extraction & Neurogastronomy, Τρώγοντας με τις αισθήσεις”. Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης, με ολιστική γαστρονομική προσέγγιση στη δημιουργία αλλά και στην ενίσχυση της γεύσης, αφού προηγείται η ερευνητική, πειραματική και επιστημονική μελέτη των πρώτων υλών, επιτυγχάνοντας αρμονικά σε κάθε παρασκευή την απόλυτη “Ευγευστία” - UMAMI.

Θεματολογία προγράμματος εκπαίδευσης:
- Εισαγωγή στη Neurogastronomy
- Τι είναι γεύση
- Τρώγοντας με τις αισθήσεις
- Πώς η εκχύλιση επηρεάζει τη γεύση
- Η γευστική ενίσχυση με τη χρήση ζυμούμενων
- Ζωμοί παραγόμενοι με Ocoo, Sous Vide, Χύτρα ταχύτητας, Φούρνο, Μαντεμένια σκεύη
- Πώς ρυθμίζουμε τη γεύση
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τον Chef, καθώς και αναλυτικό booklet με όλες τις συνταγές και τη θεωρία που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος:
Ημερομηνία διεξαγωγής: 14 & 15 Νοεμβρίου
Τύπος προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Ώρες προγράμματος: 11.00 - 17.00 (6 ώρες ανά ημέρα / 12 ώρες συνολικά)
Χώρος διεξαγωγής: Mitsios Trading Ltd, Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία
Κόστος προγράμματος: 350€ (Έκπτωση 20% για παρακολούθηση και των δύο προγραμμάτων: “Ελληνική & Κυπριακή Δημιουργική Κουζίνα, Εξέλιξη και Βιωσιμότητα” (9 - 11 Νοεμβρίου) και “Flavor Extraction & Neurogastronomy, Τρώγοντας με τις αισθήσεις” (14 & 15 Νοεμβρίου)

Link για συμμετοχή στην εκπαίδευση: Flavor Extraction & Neurogastronomy, Τρώγοντας με τις αισθήσεις (eventora.com)


“LESS SUGAR, LESS FAT & VEGAN DESSERTS” - Pastry Chef Jordi Puigvert (17 & 18 Νοεμβρίου 2022) 

Ο Ισπανός Pastry Chef Jordi Puigvert θα παρουσιάσει στις 17 & 18 Νοεμβρίου στη Λευκωσία ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Less sugar, Less fat & Vegan Desserts”, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να αυξήσουν τις γνώσεις τους, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να νιώσουν περισσότερο σίγουροι σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα υλικά της νέας εποχής της ζαχαροπλαστικής. Να παρασκευάσουν δικές τους υγιεινές συνταγές, να μάθουν πώς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας μεγάλης γκάμας τεχνικών προϊόντων, εκείνα τα οποία θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν φυτικές παρασκευές, αλλά και παρασκευές με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και με λιγότερες θερμίδες.

Η εκπαίδευση θα χωριστεί σε δύο μέρη. Στο θεωρητικό μέρος θα αναλυθεί σε βάθος μία μεγάλη γκάμα τεχνικών συστατικών (προέλευση, τεχνικές ιδιότητες, σε ποια οικογένεια συστατικών ανήκουν, σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται κάθε συστατικό και για ποιο λόγο). Τα υλικά που θα παρουσιαστούν για την επίτευξη των συνταγών θα είναι χωρισμένα στις εξής κατηγορίες: Πηκτίνες και πηκτωματοποιητές - Ίνες - Υποκατάστατα ζάχαρης, όπως οι ζαχαρίνες - Γαλακτωματοποιητές - Πυκνωτικά και άμυλα.

Στο πρακτικό μέρος θα παρουσιαστεί η διαδικασία παρασκευής διαφορετικών ειδών ζαχαροπλαστικής και επιδορπίων (διαφορετικές συνταγές) και πιο συγκεκριμένα:  

* Πώς παρασκευάζονται πιο υγιεινά και ελαφριά είδη ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, λιγότερο ποσοστό ζάχαρης και λιπαρών πώς τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα διατηρούνται σταθερά.
* Τεχνικές συμβουλές και συνταγές Vegan.                                                                                     
* Εκμάθηση του πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συστατικά του θεωρητικού μέρους (ίνες, πρωτεΐνες, πηκτωματοποιητές, σταθεροποιητές, πυκνωτικά κ.λπ.). Ανάλυση των ιδιοτήτων τους, των ποσοτήτων αλλά και της συχνότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Παρασκευή συνταγών, ώστε να κατανοηθεί η σωστή χρήση των προϊόντων.
* Παρουσίαση υγιεινών συνταγών με φυτικά υλικά, όπως: μους, κρέμες, παντεσπάνια, γλάσα, κρεμώδεις υφές, παγωτά, σορμπέ κ.ά.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα υπάρξει γευστική δοκιμή και στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τον Pastry Chef, καθώς και αναλυτικό booklet με όλες τις συνταγές και τη θεωρία που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος:
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17 & 18 Νοεμβρίου 2022
Τύπος προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Γλώσσα προγράμματος: Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά
Ώρες προγράμματος: 11.00 - 17.00 (6 ώρες ανά ημέρα / 12 ώρες συνολικά)
Χώρος διεξαγωγής: Mitsios Trading Ltd, Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία
Κόστος προγράμματος: 350€
Link για συμμετοχή στην εκπαίδευση: Less Sugar, Less Fat & Vegan Desserts (eventora.com)


Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα το Νοέμβριο στη Λευκωσία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Χάρη Χαραλαμπίδη, τηλ.: +30 6972444820, E-mail: gastronomy_essentials@mail.com, website: www.Cucina.gr