ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρία ωραία events για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μαραθεύτικου

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λύμπια, τιμούμε δεόντως τη σημαντική αυτή ερυθρή γηγενή ποικιλία της Κύπρου, η οποία με την κατοχύρωση της 1ης Δεκεμβρίου ως Διεθνούς Ημέρας Μαραθεύτικου εισέρχεται στον παγκόσμιο χάρτη ημερών κρασιού.

Όσοι αγαπάτε το κρασί, σήμερα μπορείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι Μαραθεύτικο και να μοιραστείτε την εμπειρία σας με τα hashtags #maratheftikoday και #maratheftiko, διαδίδοντας με αυτό τον τρόπο τη Διεθνή Ημέρα Μαραθεύτικου.

Σήμερα λοιπόν είναι η πιο ιδανική ημέρα για να απολαύσουμε κρασιά από Μαραθεύτικο: κόκκινα, ροζέ ή λευκά (blanc de noirs), φρέσκα ​​ή παλαιωμένα, ξηρά, ημίξηρα ή ημίγλυκα, μονοποικιλιακά ή σε χαρμάνια.

Ο ένας τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε είναι η επίσκεψη σε ένα από τα κυπριακά οινοποιεία τα οποία παράγουν κρασιά από Μαραθεύτικο, αφού είναι ανοιχτά προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες γευσιγνωσίας και οινοτουρισμού.

Ο άλλος τρόπος είναι να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω events, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τιμούν τη σημαντική αυτή γηγενή ποικιλία.

Το NoVinoPhobia, στη Λεμεσό (Στυλιανού Λένα και Μακαρίου Γ, 25255913), διοργανώνει μεταξύ 7-9μ.μ. ένα Maratheftiko Day Wine Tasting, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν τρία κόκκινα και ένα ροζέ, με €8.

Το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη, στη Λευκωσία, στις 20.00, θα προσφέρει ένα digustation menu, κάνοντας pairing με Μαραθεύτικο φυσικά, στην τιμή των €45. Δείτε ΕΔΩ το πολύ ενδιαφέρον μενού και κρατήστε θέσεις ΕΔΩ ή και τηλεφωνικώς στο 99075151.

Ο Κασκαντέρ, στα Λύμπια, ειδικά για σήμερα, στο πλαίσιο των εορτασμών, θα διαθέτει με το ποτήρι όλα τα Μαραθεύτικα της κάβας του.