ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Voodoo Berries» από την ομάδα «βιταμίνα»

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Η νέα χορογραφική πρόταση της Ήβης Χατζηβασιλείου, αποτελεί μια παράσταση που εμπνέεται και δανείζεται εικόνες από τον τρίπτυχο πίνακα του Ιερώνυμου Μπος «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων».

Ο «κήπος» είναι γεμάτος σώματα, ζώα, φυτά και φρούτα, με έντονη παρουσία και αναφορά στις φράουλες και στα μούρα που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν τις βραχύβιες απολαύσεις της σάρκας.

Η παράσταση εξερευνά τις σωστές και λάθος επιλογές, την ελευθερία κρίσης, άποψης και απόφασης με σύμβολο τα μούρα. Ο άνθρωπος στον πίνακα του Μπος είναι μικρός. Δε διαφέρει από τα ποντίκια και τα μούρα σε μέγεθος. Στον πίνακα όλα τα δημιουργήματα είναι ίσα και συνυπάρχουν μέσα σε μια σουρεαλιστική ουτοπία.

Επί σκηνής συνυπάρχουν οι χορεύτριες (Ιωάννα Σάββα, Ήβη Χατζηβασιλείου, Χριστιάννα Ευτυχίου, Ρόδω Χατζηλοϊζου) σε ένα εξωπραγματικό τοπίο video art ( Κωνσταντίνο Κ , Τζούλια Γεωργιάδου) σε συνδυασμό με τη μουσική (Δημήτρης Σπύρου) φτιάχνοντας έτσι ένα μικρόκοσμο με έντονη την παρουσία φραουλών ,μούρων και φυτών μέσα από την αίσθηση του σύγχρονου απαγορευμένου καρπού.

Ανάμεσα στα ανεξερεύνητα συναισθήματα που σου δημιουργεί η έκπληξη και η ακαταμάχητη έλξη, η αδυναμία να αντισταθείς στην προσπάθεια εκλογίκευσης καταδεικνύει την ευθραυστότητα των εφήμερων απολαύσεων και την αιώνια καταδίκη ως φυσικό επακόλουθο.

Τι σκεφτόταν ο Μπος; Γιατί τόσος σουρεαλισμός; Ίσως να σκεφτόταν το παράλογο της ύπαρξης. Κι αν ο καλλιτέχνης προσπάθησε να ζωγραφίσει το παράλογο της ύπαρξης, ίσως σκεφτόταν ότι ο άνθρωπος έχει την ελεύθερη βούληση. Ίσως τελικά να είναι στη φύση του το να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα.

Χορογραφία: Ήβη Χατζηβασιλείου
Μουσική: Δημήτρης Σπύρου
Video art : Κωνσταντίνος Κ. /Τζούλια Γεωργιάδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Γραφιστικά: Χρίστος Γεωργίου (ninja creator)
Επί σκηνής: Ιωάννα Σάββα .Ήβη Χατζηβασιλείου, Χριστιάννα Ευτυχίου, Ρόδω Χατζηλοϊζου
Παραγωγή: βιταμίνα 2022 

Info
21, 22, 23 Οκτωβρίου 2022
Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, 20.30
Νέας Έγκωμης 8, Έγκωμη
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99098255 και στο vitaminaarts@gmail.com