ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Women's day: 10 προτάσεις φαγητού για να κάνετε την ημέρα αυτή ξεχωριστή

WIZ TEAM

Άρωμα γυναίκας έχει η σημερινή ημέρα αφού θεσπίστηκε για πρώτη φορά στις 8 Μαρτίου 1977. Αν και ο αγώνας για την ισότητα των φύλων συνεχίζεται, μπορούμε να δούμε την ημέρα ως ευκαιρία για να τιμήσουμε τις απίστευτες, δυνατές, δημιουργικές και εμπνευσμένες γυναίκες που υπάρχουν στις ζωές όλων μας.
Ίσως η φετινή μέρα να σας βρίσκει κάπως διαφορετικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τη ζήσετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, αλλά για εμάς τα νόστιμα φαγητά και ποτά συμβαδίζουν με κάθε γιορτή, οπότε έχουμε συγκεντρώσει μερικές ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά με τη γυναίκα, τη μάνα, την αδερφή ή τις φίλες σας.

Rokoko
Το αγαπημένο εστιατόριο της πρωτεύουσας με τις απλές και προσεγμένες γεύσεις, κατά βάση σε ιταλικό στυλ, δίνει έμφαση στις νόστιμες πίτσες και στα ζυμαρικά, με ένα «άγγιγμα» από τη βορειοαμερικανική κουζίνα. Προσφέρει υπηρεσίες delivery. Μην ξεχάσετε τα ωραία cocktails τους.

Ciao Napoli
Το Ciao Napoli φέρνει αυθεντικές γεύσεις από τη Νάπολη στο πιάτο μας. Με τα καλύτερα υλικά και με προσοχή στις λεπτομέρειες, προσφέρει παραδοσιακές πίτσες φτιαγμένες σε ειδικό παραδοσιακό ξυλόφουρνo. Επιπρόσθετα, το ανανεωμένο μενού συμπεριλαμβάνει ποικιλία από δροσερές σαλάτες, καλτσόνε, μακαρονάδες και άλλες νόστιμες επιλογές. Όλα τα φαγητά συνδυάζονται με μια μοναδική ποικιλία κρασιών από Κύπρο, Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Το εστιατόριο προσφέρει υπηρεσίες delivery και take away.

Bottega Amaro
To αγαπημένο μοδάτο εστιατόριο της πρωτεύουσας που φλερτάρει με την ιταλική κουζίνα, συνδυάζει εξαιρετικές προτάσεις με pasta, πίτσες με λεπτό φύλλο, θα βρεις όμως και χταπόδι με πουρέ κολοκάσι, βοδινό ταλιάτα, black angus burger και καλής ποιότητας steaks. Μέχρι να καταφέρουμε να το επισκεφθούμε, το Bottega Amaro προσφέρει υπηρεσίες delivery.

Black Rabbit
Ένας όμορφος χώρος στην πλατεία Συντάγματος στο παλιό λιμάνι Λεμεσού. Το μενού είναι εμπνευσμένο από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Θα βρείτε street food επιλογές, σαλάτες, rib eye και άλλα, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με signature cocktails αλλά και εκλεκτά κρασιά.

Dionysus Mansion
Ένα εκλεκτό εστιατόριο με όνομα που παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία και έχει αγαπηθεί από θαμώνες από όλη την Κύπρο. Το μενού δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς. Μεταξύ άλλων θα βρείτε χοιρινό γύρο el pastor style, αρνίσιο μπέργκερ, διάφορες σαλάτες και ορεκτικά, σιγοψημένο κόκορα αλλά και μια πλούσια γκάμα από κυπριακά κρασιά.

Aldente
Αγαπημένο εστιατόριο με φαν από όλη την Κύπρο και ωραίες ιταλικές γεύσεις. Οι προτάσεις του στηρίζονται στα ζυμαρικά και στην πίτσα, που είναι πολύ συμπαθητικά και σε φιλικές τιμές.

Casa Mespilea
Εστιατόριο που στεγάζεται στο boutique ξενοδοχείο Casa Mespilea στην Πάφο. Το μενού βασίζεται σε μεσογειακές γεύσεις και αλλάζει ανά τακτά διαστήματα. Εδώ θα βρείτε πιάτα brunch, μεσημεριανά και βραδινά γεύματα, όπως τραχανότο με μανιτάρια oyster και φρέσκο θυμάρι, κότσι αρνιού με νιόκι, ντοματίνια, demi-glace και χαλίτζι. Υπηρεσίες delivery.

Marbre Fusion Grill
Ένα fusion grill εστιατόριο στο Q Blu Plaza, στη Λάρνακα που προσφέρει πολύ καλής ποιότητας κρέατα από όλο τον κόσμο, με διαφορετικά ψησίματα και κοπές. Ο executive σεφ Αλέξανδρος Τσιoτίνης, από τα αστέρια της νέας γενιάς και με εξαιρετική εκπαίδευση στο εξωτερικό, μεταμορφώνει τα υλικά σε μοναδικές γεύσεις με απρόσμενους συνδυασμούς. Από Picanha από αργεντίνικο βόειο κρέας με σάλτσα bearnaize, μέχρι παστίτσιο με σιγομαγειρεμένα μάγουλα και παραδοσιακά κυπριακά μακαρόνια. Το εστιατόριο προσφέρει delivery.

Παντοπωλείο «Καλή Όρεξη»
Εκπροσωπώντας την αστική κουζίνα με μεσογειακές αναφορές και στηριζόμενο σε φρέσκες πρώτες ύλες, το Παντοπωλείο προσφέρει πιάτα με όσπρια, ψάρι, εποχικά-ημέρας και προσεγμένα κρεατικά στη σχάρα, που αποπνέουν την οικειότητα του φροντισμένου σπιτικού φαγητού. Δοκιμάστε σίγουρα κανταΐφι με μανιτάρια, τις ραβιόλες με μαύρη τρούφα και τα μπουτάκια κοτόπουλου γεμιστά με χαλούμι. Μην ξεχάσετε τα γλυκά.

Columbia Steak House
Αν αυτό που ψάχνεις είναι ένα ζουμερό περιποιημένο steak, τότε το Columbia steak house είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις αυτή τη βραδιά. Καλές επιλογές στο μενού, καταπληκτική και γρήγορη εξυπηρέτηση, ενημερωμένη κάβα.