ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκίνησε η προπώληση για το έργο του Φρήντριχ Ντύρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας»

WIZ TEAM

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι δοκιμές της παραγωγής Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας του Φρήντριχ Ντύρενματ, σε σκηνοθεσία Νεόφυτου Ταλιώτη. Το έργο που κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα που γράφτηκαν μέσα στον 20ό αιώνα, θα παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ από τις 25 Νοεμβρίου 2023. Στην παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.

Για το έργο

Σε μια μικρή πόλη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη η αναμενόμενη η άφιξη της Κλαιρ Τσαχανασιάν, η οποία επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο της ύστερα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας, δημιουργεί μεγάλη αναταραχή. Η άλλοτε ευημερούσα πόλη τώρα βυθίζεται στην ανέχεια και στο πρόσωπο της πάμπλουτης Κλαιρ οι κάτοικοι του Γκύλεν βλέπουν το μοναδικό τους σωτήρα. Η ίδια υπόσχεται να τους προσφέρει απεριόριστο πλούτο, υπό έναν και μόνο όρο: τη δολοφονία, από κάποιο μέλος της κοινότητας, του Άλφρεντ Ιλ, του πρώην εραστή της, που την αρνήθηκε και την εγκατέλειψε με ένα παιδί. Η πρόκληση υποχρεώνει μια ολόκληρη κοινότητα να επιλέξει ανάμεσα στην ηθική και το κέρδος.

Χρησιμοποιώντας δεξιοτεχνικά μια σειρά από θεατρικές τεχνικές, με κυρίαρχες τον εξπρεσιονισμό και την μπρεχτική αφήγηση, ο γερμανόφωνος Ελβετός συγγραφέας Φρήντριχ Ντύρενματ γράφει το 1956 μια τραγική κωμωδία για να αναδείξει τις μεγάλες αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να καταγγείλει την κατάπτωση και τον εξανδραποδισμό της. Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας αποτελεί μια αλληγορία για την ήττα της ηθικής στη μάχη της με το χρήμα και δημιουργεί αναπόφευκτους συνειρμούς με τον κόσμο μας σήμερα.

Ο Νεόφυτος Ταλιώτης επιστρέφει στον ΘΟΚ για να μοιραστεί με το κοινό τη δική του ανάγνωση πάνω σε αυτό το σπουδαίο, διαχρονικό έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην κρατική μας σκηνή το 1988, σε μια εμβληματική παράσταση.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Νεόφυτος Ταλιώτης
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή
Κίνηση: Αλεξία Νικολάου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Κωνσταντίνου
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Σωσάννα Τομάζου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βασίλης Βασιλάκης, Θανάσης Γεωργίου,
Μιχάλης Καζάκας, Βαλεντίνος Κόκκινος, Παναγιώτης Κυριάκου,
Κλείτος Κωμοδίκης, Σταύρος Λούρας, Ντίνος Λύρας, Πάνος Μακρής,
Νεοκλής Νεοκλέους, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Παρίσης,
Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αθηνά Σάββα, Αννίτα Σαντοριναίου

Παραστάσεις

Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Από 25 Νοεμβρίου 2023
Παρασκευή (20:00), Σάββατο (20:00) και Κυριακή (18:00)

Λεμεσός
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, 20:00

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 (αγγλικά & τουρκικά)
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 (ελληνικά)

Λεμεσός
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 (αγγλικά & τουρκικά)

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων

€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Αντώνης Φαρμακάς
Θα βρείτε φωτογραφικό υλικό στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://we.tl/t-wYegjZgExf
[σε περίπτωση που δεν ανοίγει αντιγράψετε το σύνδεσμο και κάντε τον επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων (web search)]

Διευκόλυνση Θεατών για παραστάσεις του ΘΟΚ◄

Χώρος Στάθμευσης Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα για τις βραδινές παραστάσεις●

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, προς εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού, τη χρήση χώρου στάθμευσης του Οργανισμού, στην οδό Βασιλέως Παύλου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Θεάτρου του ΘΟΚ κατά τις ώρες των παραστάσεων.

Το κοινό θα μπορεί να σταθμεύει δωρεάν στο χώρο κατά προτεραιότητα προσέλευσης (περιορισμένος αριθμός οχημάτων) μόνο κατά τις ημέρες των παραστάσεων, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο μεταξύ των ωρών 19:00 και 00:00 και Κυριακή μεταξύ των ωρών 17:00 και 22:00. Τα οχήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινούνται μετά το πέρας των παραστάσεων. Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παράσταση του ΘΟΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Τα οχήματα θα καταγράφονται για σκοπούς διασφάλισης της τήρησης των όρων παραχώρησης.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα για την έμπρακτη στήριξή του.

Σας ενημερώνουμε πως από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 έως και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 ο χώρος στάθμευσης του Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα δεν θα είναι διαθέσιμος για το κοινό.

Άλλοι χώροι στάθμευσης

Για την διευκόλυνση των θεατών μας ενημερώνουμε ότι σε μικρή απόσταση από το Θέατρο ΘΟΚ υπάρχουν οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης:

-Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)
-Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)

Θέσεις ΑΜΕΑ

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ταμείο ΘΟΚ στο 77 77 27 17 για την ευκολότερη πρόσβαση στο θέατρο.