ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χοχλιοί μπουμπουριστοι, ζυγούρι βραστό και τσικουδιά σε μια ταβέρνα που φωνάζει Κρήτη

WIZ TEAM

Η νέα ταβέρνα της Πρωτεύουσας βρίσκεται στην Παλλουριώτισσα, οι ιδιοκτήτες της είναι Κρητικοί και τα πλείστα πιάτα που προσφέρει σε ταξιδεύουν γευστικά σε ένα από τα πιο νόστιμα νησιά της Ελλάδας.

1η Φεβρουαρίου λειτούργησε η Κρητική Ταβέρνα «Το Αγνάντεμα της Μιας Μηλιάς». Παρόλο που το όνομα είναι άκρως κυπριακό, αφού παραπέμπει στο κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας (προς τιμή τους οι νέοι ιδιοκτήτες το διατήρησαν), εντούτοις όλα όσα προσφέρονται στο μενού έχουν γεύση Κρήτης.

Οι εκ Κρήτης ιδιοκτήτες έφτιαξαν αυτό τον χώρο, αυτή την αυθεντική κρητική ταβέρνα, με σκοπό να προσφέρουν στους πελάτες τους αυθεντικούς μεζέδες, με άριστης ποιότητας κρέατα και πρώτες ύλες που φτιάχνουν ή εισάγουν οι ίδιοι από την Κρήτη και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Από Τετάρτη μέχρι Σάββατο, στην ταβέρνα προσφέρεται ένα πλούσιο μενού με σπέσιαλ επιλογές, όπως κρητικό ντάκο, μπεκρή μεζέ, απάκι αλλιώς, γαρδουμάκια (κοιλιά τυλιγμένη με έντερο), σφουγγάτο κρητικό (σαν ομελέτα), χοχλιούς μπουμπουριστούς, μανιτάρι πλευρώτους, κάθε μέραι μια διαφορετική επιλογή κατσαρόλας, όπως για παράδειγμα φρικασέ, χοιρινό με πράσα και σέλερι, στιφάδο μοσχάρι, κόκορα κοκκινιστό με χυλοπίτες και άλλα πολλά. 

Σε ότι αφορά στο μενού της Κυριακής που διαφέρει, αυτό έχει ονομαστεί Γαμήλιο Κρητικό Μενού και περιλαμβάνει τα εξής ωραία: ορεκτικά (χωριάτικη, τζατζίκι, γιαούρτι, ταχινοσαλάτα, ντολμαδάκια, ντάκο, γραβιέρα, πατάτες φούρνου), αντικριστό αρνί, ζυγούρι βραστό, μακαρόνια με ανθότυρο ή γαμοπίλαφο, κοκορέτσι (μενούζα), και φυσικά ποτό (κρασί, τσικουδιά). Μαζί με τη τσικουδιά στο τέλος έρχεται και γλυκό -σφακιανές πίτες κ.ά.

Μάλιστα, τις κυριακές, μαζί με τις κριτικές γεύσεις προσφέρεται και διασκέδαση με κρητικές μουσικές.

Διάλεξε απλώς τη μέρα και βίωσε μια αυθεντική εμπειρία ψυχαγωγίας, που όμοιά της μόνο στα Σφακιά θα μπορούσες να έχεις.

Info
Τηλ. 96407332
Μακεδονίας 8, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία
ΤΕΤ-Σ 18.00-00.00, Κ 12.00-16.00