ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Xριστουγεννιάτικη συναυλία «Rêverie» για Φαγκότο και Άρπα στο Τεχνόπολις 20

WIZ TEAM

Το «Technopolis 20 Classics» παρουσιάζει την ετήσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του, για πρώτη φορά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αττικόν, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 20.00. Για αυτή την ιδιαίτερη περίσταση, ο Μαυρουδής Τρούλλος (φαγκότο) και η Eleonora Congiu (άρπα), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα μουσικής δωματίου και να δημιουργήσουν μια ρομαντική και ονειρική ατμόσφαιρα.

Δεν είναι μόνο σπάνιο να ακούμε αυτά τα όργανα, φαγκότο και άρπα, στην πρώτη γραμμή, αλλά θα έχουμε επίσης τη μοναδική ευκαιρία να τα απολαύσουμε μαζί. Οι δύο ταλαντούχοι μουσικοί που έρχονται από τις Βρυξέλλες ειδικά για αυτή τη συναυλία, υπόσχονται να προσφέρουν μια υπέροχη συγκεκριμένη χροιά και ατμόσφαιρα στους ακροατές. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει όμορφα έργα μουσικής δωματίου κυρίως Γάλλων συνθετών, όπου αναπτύχθηκε και αγαπήθηκε ουσιαστικά η άρπα και το φαγκότο.

Η συναυλία θα ανοίξει με μια επιλογή τριών σύντομων έργων των G. Verdalle και C. Saint Saens, συμπεριλαμβανομένου του «Reverie», που ήταν η έμπνευση του ονόματος αυτού του ρεσιτάλ. Το κύριο έργο του ρεσιτάλ θα είναι το Chants d'Arriere-Saison του B. Andrès. Τα επόμενα δύο έργα που θα ακολουθήσουν, είναι γραμμένα από λιγότερο γνωστούς συνθέτες αλλά που αξίζουν σίγουρα περισσότερη προσοχή: A. Challan και D.E. Inghelbrecht. Προς το τέλος, ο Μαυρουδής και η Eleonora θα δημιουργήσουν μια εορταστική ατμόσφιαρα με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η συναυλία θα φτάσει στο τέλος της με το παραδοσιακό καταλανικό τραγούδι του P. Casals, El cant dels ocells - The Song of the Birds.

Είσοδος: 20 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Υποστηριχτής: Δήμος Πάφου
Χορηγός Φιλοξενίας: Coral Beach Hotel & Resort
Χορηγός Επικοινωνίας: Cyprus Mail
Χορηγός: Photo Larko

Το Βελγικό περιοδικό Crescendo περιγράφει τον Μαυρουδή Τρούλλο ως «μουσικό με ιδιαίτερη ευαισθησία» και οι News Times Λονδίνου ως έναν «άρτια καταρτισμένο φαγκοτίστα». Ο πολυβραβευμένος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Μαυρουδής Τρουλλος έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες όπως το Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Παρισιού, το Elgar Room στο Royal Albert Hall, και Kleine Zaal στην Concertgebouw Amsterdam. Έχει εμφανιστεί επίσης ως σολίστ με ορχήστρες όπως Koninklijk Muziekkapel van de Gidsen, Orchestre de Nivelles και Antwerpen Camerata μεταξύ άλλων, αλλά και σε φεστιβάλ όπως αυτό της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στο Μονπελιέ και στο Musicorum στις Βρυξέλλες. Συνεργάζεται τακτικά με μουσικούς όπως η Lily Maisky (πιάνο) και η Roberta Brambilla (άρπα). Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, ο Μαυρουδής Τρούλλος είναι καθηγητής φαγκότου και μουσικής δωματίου στην Ακαδημία τεχνών Σαν Πίτερ Βολουβέ στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα είναι διδάκτωρ ερευνητής στο KU Leuven. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση τις 6 Σονάτες για άρπα και φαγκότο του Ιταλού συνθέτη Luigi Concone.

Η Eleonora Congiu είναι Ιταλίδα επαγγελματίας αρπίστρια, που συμμετέχει σε διάφορα μουσικά έργα που κυμαίνονται από ορχήστρα έως σύγχρονη μουσική δωματίου. Εκτός από τις δραστηριότητές της, είναι δασκάλα άρπας στο Scuola Civica di Musica di Cagliari και συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Classical International στο Βερολίνο.
Γεννημένη στο Cagliari (Ιταλία) το 1995, ξεκίνησε τις σπουδές της στην άρπα στο Ωδείο Μουσικής της πόλης της, όπου αποφοίτησε με τις υψηλότερες τιμές και διάκριση τον Φεβρουάριο του 2016. Αργότερα ακολούθησε περαιτέρω εκπαίδευση στον κλάδο της στο Scuola di Musica di Fiesole και στο Conservatory of Brescia (Ιταλία). Το 2020 και το 2021 απέκτησε Master of Music και το Specialized Master in Harp, αμφότερα με την υψηλότερη διάκριση, στο Royal Conservatory of Brussels.

Ως σολίστ, έχει αναγνωριστεί σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού Μουσικού Διαγωνισμού, του Concorso Giovani Musicisti di Treviso, του Lions Club Competition και του Fondazione CR της Φλωρεντίας.

Είναι μέλος του Duo Léger (με τον Αμερικανό τενόρο Shawn Mlynek - Carnegie Hall, National Theater of Slovakia, New York's Lincoln Center), του τρίο Harpes en écho (με την αρπίστα Annie Lavoisier και την Roberta Brambilla) και του συνόλου για άρπες και φλάουτα Zéphyr Duo.

Η σύγχρονη μουσική ήταν πάντα ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά της και το 2015 εντάχθηκε στο Ensemble Scisma. Μαζί με το New Made Ensemble του Μιλάνου έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ όπως το New Made Week, το Rencontres musicales de la Méditerranée και το Festival 5 Giornate. Συνίδρυσε το σύνολο Ly.ra με την σοπράνο María Belén Fos από την Αργεντινή, με στόχο να βρει μια σύνθεση μεταξύ του ακουστικού και του ηλεκτρονικού κόσμου, χρησιμοποιώντας συνθέσεις μεγάλων φωνητικών ρεπερτορίων.

Το 2017 ξεκίνησε την ορχηστρική της καριέρα με την Ιταλική Ορχήστρα Νέων. Αργότερα έπαιξε με τις European Union Youth Orchestra, Chamber Orchestra of Europe, Nationaal Jeugdorkest, Ungdoms Symfonikerne και την Orchestra del Teatro del Maggio Musicale Fiorentino.

Αυτή τη στιγμή είναι προσκεκλημένη αρπιστίστρια με την Belgian National Orchestra, την Orchester du Théâtre de La Monnaie και το Ensemble Orchestral de Bruxelles. Διατηρεί ενεργό πρόγραμμα συναυλιών στην Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.