ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζήσαμε μια αλλιώτικη νύχτα στο μουσείο

WIZ TEAM

Κεντρική φωτογραφία: Ειρήνη Χριστοφόρου

Μεταξύ δυνατών κοκτέιλ, όμορφων μουσικών και χορού στην οδό Μουσείου, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε νύχτα στο πιο σημαντικό μουσείο του τόπου μας.

Η αυλαία του Digital Agenda έπεσε στις 6 ακριβώς, η ομάδα των σπουδαίων ομιλητών, των διοργανωτών αλλά και των παρευρισκόμενων βγήκε στον δρόμο που απλώνεται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και τα κοκτέιλ άρχισαν να φεύγουν με ραγδαίο ρυθμό από τα 20 cocktail bars που είχαν στηθεί κατά μήκος του δρόμου.

Ο DJ από τον Deejay Radio έδινε τον ρυθμό, η πόλη χαμήλωνε τα φώτα και ο κόσμος χαλάρωνε απολαμβάνοντας εν μέσω tehno μελωδιών και δυνατών γεύσεων ένα από τα πιο καλαίσθητα κομμάτια της Λευκωσίας, με φόντο δύο από τα πιο εμβληματικά κτήρια.

Αυτός ο δρόμος, θα λέγαμε, προσφέρεται όσο λίγα σημεία στην Πρωτεύουσα για τη διοργάνωση υπαίθριων events όπως το συγκεκριμένο, εννοώντας το διεθνούς εκτοπίσματος Cyprus Cocktail Festival, το οποίο ως γνωστό έχει ψηφιστεί ως «ένα από τα 15 καλύτερα cocktail festival στον κόσμο». Εκεί δηλαδή όπου ο πολιτισμός συναντά την τεχνολογία του μέλλοντος, τη γαστρονομία, αλλά και τη ψυχαγωγία στην πιο funky εκδοχή της.

Σε σχέση με το κομμάτι του πολιτισμού, η παραγωγή των Digital Agenda και Cyprus Cocktail Festival, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να ξεναγηθούν μέχρι τις 10 το βράδυ, απολαμβάνοντας τα σπουδαία εκθέματα ενός μουσείου που σκιαγραφεί τη μακρά ιστορία του πολιτισμού του νησιού μας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι την πρώιμη χριστιανική περίοδο, με συλλογές από τις σημαντικότερες ανασκάφες που έγιναν τον περασμένο αιώνα και περιλαμβάνουν γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, και νομίσματα. Από τα πιο λαμπρά του εκθέματα θεωρούνται το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης των Σόλων, μια συλλογή χρυσών κοσμημάτων και κατάλοιπα από τους βασιλικούς τάφους της αρχαίας Σαλαμίνας.

Μάλιστα, το Visit Nicosia είχε οργανώσει δωρεάν ξενάγηση, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να έχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πολιτισμού, τεχνολογίας και ψυγαγωγίας, σε μια πόλη που αντλεί έμπνευση από το λαμπρό της παρελθόν και οραματίζεται ένα φωτεινό μέλλον!