ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζωντανά στη Λευκωσία ο «Προφήτης του Πιάνου»

WIZ TEAM

 Ο Lubomyr Melnyk, γνωστός ως «Προφήτης του Πιάνου» και εφευρέτης της continuous music, έρχεται στη Λευκωσία για μια πολλά υποσχόμενη συναυλία.

O Lubomyr Melnyk αποτελεί, κατά γενική ομολογία, έναν από τους σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής μας. Με πάνω από 120 έργα, κυρίως πιανιστικά, ο Melnyk είναι εμπνευστής ενός μοναδικού τρόπου προσέγγισης στο πιάνο, που ονομάζεται «Continuous Music». Mία νέα τεχνική για το πιάνο που απαιτεί υψηλού επιπέδου δεξιότητες προκειμένου να απελευθερώσει τη «φυσική φωνή» του οργάνου.

Η μουσική του Lubomyr Melnyk έχει φυσικά τις ρίζες της στο κλασσικό Πιάνο, ειδικά από συνθέτες όπως ο Λίστ και ο Μπραμς. Έχει ωστόσο επηρεαστεί εξίσου τόσο από την Ανατολίτικη φιλοσοφία, όσο και από τη μινιμαλιστική μουσική, με αποτέλεσμα να καταφέρει να δημιουργήσει ένα υπέροχο υβρίδιο μοντέρνων ρομαντικών αρμονιών και μελωδιών. Χρησιμοποιώντας την εκπληκτική του ικανότητα να παράγει 19,5 νότες το δευτερόλεπτο σε κάθε χέρι, είναι πλέον και επίσημα ο πιο γρήγορος πιανίστας που έχει ηχογραφηθεί ποτέ.

Info
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 21.00
Λεωφ. Στροβόλου 100, Λευκωσία
Εισιτήρια €25
Προπώληση Soldoutickets