ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 διαφορετικές ταινίες για Χριστουγεννιάτικα movie nights

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κάποιες είναι κλασικές, γιορτινές ταινίες, κάποιες απλά έχουν ταυτιστεί με τα Χριστούγεννα. Κριτήριο μας για τη λίστα αυτή, είναι οι ταινίες να μην περιστρέφονται γύρω από τα Χριστούγεννα σαν θεματική, αλλά να έχουν κάτι επιπλέον να σου προσφέρουν, είτε μιλάμε για μια απλή ρομαντική ιστορία, είτε για μια περιπέτεια.

Επιλέξαμε, λοιπόν, 6 ταινίες που ακολουθούν το δικό τους στόρι, κατά την περίοδο των γιορτών, για εσένα που ίσως έχεις βαρεθεί τις κλισέ Χριστουγεννιάτικες ταινίες που μας κατακλύζουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

The Holiday

Δυο γυναίκες, προβληματισμένες με την ερωτική τους ζωή, ανταλλάζουν σπίτια και περνούν τις διακοπές τους η μια στη χώρα όπου μένει η άλλη, όπου και θα συναντήσουν έναν ντόπιο και θα ερωτευτούν. Πρωταγωνιστούν οι Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black και Jude Law.

Love, Actually

Το «Love Actually» ακολουθεί τη ζωή οκτώ διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ερωτική τους ζωή ο καθένας με τον τρόπο του. Οι ιστορίες διαδραματίζονται ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, στο Λονδίνο. Το λαμπερό καστ περιλαμβάνει τους Hugh Grant, Liam Neeson, Emma Thompson, Colin Firth, Keira Knightley, Chiwetel Ejiofor κ.ά. 

Let It Snow

Μια χιονοθύελλα ''χτυπά'' μια μικρή πόλη την Παραμονή Χριστουγέννων, φέρνοντας εννιά εφήβους πιο κοντά στις αληθινές έννοιες της φιλίας και της αγάπης. Ενώ η μέρα τους ξεκινά παράλληλα και τους βρίσκει χωριστά, στο τέλος οι ζώες τους διασταυρώνονται χάρη σε έναν pop star, μια μυστήρια γυναίκα ντυμένη με αλουμινόχαρτο, ένα κλεμμένο βαρέλι μπύρας και ένα φανταστικό πάρτι στο τοπικό Waffle Town. ρωταγωνιστούν οι Isabela Merced, Shameik Moore, Kiernan Shipka, Liv Hewson, Joan Cusack κ.ά. 

Just Another Christmas

Παγιδευμένος σε ένα time loop όπου κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα, ένας οικογενειάρχης που μισεί τις γιορτές αερχίζει να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα αλλιώς. Στην βραζιλιάνικη ταινία πρωταγωνιστούν οι Arianne Botelho, Louise Cardoso, José Rubens Chachá κ.ά. 

Polar Express

Ένα παιδί που δεν πιστεύει πολύ στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ξεκινά μια συναρπαστική διαδρομή για το Βόρειο Πόλο μέσω του Πολικού Εξπρες. Μέσα από τη διαδρομή παίρνει διάφορα μαθήματα ζωής όπως το ότι η μαγεία της ζωής δεν σβήνει ποτέ γι' αυτούς που πιστεύουν πραγματικά. Η φανταστική ταινία animation βασισμένη στο παιδικό βιβλίο του 1985, οπτικοποιήθηκε το 2004 και μαγεύει ακόμα, πάντα με τη φωνή του Tom Hanks σε διάφορους χαρακτήρες. 

Holidate

H Sloane και ο Jackson μισούν τα Χριστούγεννα. Το ότι και οι δύο είναι single οδηγεί σε εκνευριστικές συζυτήσεις με τις οικογένειες τους, μέχρι που γνωρίζονται. Τότε αποφασίζουν να είναι ο ένας το πλατωνικό plus-one του άλλου για όλες τις γιορτές του χρόνου. Με την Emma Roberts και τον Luke Bracey.