ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κοσμοπολίτικο αλλά όχι επιτηδευμένο το ολότελα νέο Bar M

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Ένας νέος χώρος ο οποίος σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, όχι μόνο ως μπαρ αλλά ως γενικότερη εμπειρία.

To όνομά του αποτελεί το αρχικό γράμμα της λέξης Minthis (Μίνθης), η οποία αποτελεί το τοπωνύμιο της συγκεκριμένης έκτασης Natura 2000 όπου εδώ και χρόνια αναπτύσσεται και εξελίσσεται το μοναδικό θέρετρο της εταιρείας Pafilia, στην Πάφο.

Η περιοχή πήρε το όνομά της από το μοναστήρι που υπάρχει εκεί από Φραγκοκρατίας και τους θάμνους μέντας που προϋπήρχαν -στα γαλλικά η μέντα διαβάζεται «menthe»!

Ένα μοναδικό θέρετρο με ένα πολυβραβευμένο γήπεδο γκολφ, Clubhouse, επαύλεις και σουίτες, που συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εμπλουτίζει το πολυτελές προϊόν του, ενώ την ίδια στιγμή μας προκαλεί να επανασυνδεθούμε με τη φύση, να αφυπνίσουμε όλες μας τις αισθήσεις και να απολαύσουμε την ηρεμία και γαλήνη που προσφέρει.

Πριν το τέλος του 2022 άνοιξε τις πόρτες του το καινοτόμο spa ευεξίας, ενώ και η «Πλατεία» του θερέτρου οδεύει προς ολοκλήρωση. Μια από τις πρώτες προσθήκες της «Πλατείας» αποτελεί η γνωστή μπουτίκ Kult, αλλά και το Bar M.

Με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και με μοντέρνα, λιτή αρχιτεκτονική, το Bar M είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά. Η ξύλινη επένδυση που επικρατεί (εντός και εκτός) σε συνάρτηση με τη μινιμαλιστική αισθητική του χώρου και τη χρήση του αριστοκρατικού και την ίδια στιγμή vintage βελούδου (το trend του 2023) στα έπιπλα, σε ταξιδεύει κοντά στη φύση και σου δημιουργεί μια πρωτόγνωρη θαλπωρή!

Το Bar M έχει σκοπό να προσφέρει εμπειρίες λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αισθήσεις. Το cocktail menu τους είναι πολύ προσεγμένο, με αποστάγματα και πρώτες ύλες τις περιοχής και ευφάνταστα ονόματα. Στις πρόσφατες επισκέψεις μας δοκιμάσαμε ένα πάρα πολύ καλό παραδοσιακό Negroni, αλλά και μια δική τους εκδοχή του Aperol Spritz που το βρήκα φανταστικό και το οποίο φέρει και το όνομα Minthy!

Όσο αφορά στη λίστα κρασιών τους, μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους του κρασιού, με ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο. Με ξάφνιασαν οι πάρα πολλές επιλογές που υπάρχουν για κρασί με το ποτήρι -οι οποίες το καθιστούν μια μοναδική επιλογή για τους οινόφιλους.

Το μενού φαγητού του ναι μεν είναι περιορισμένο (αφού σκοπός είναι να αποτελούν συνοδευτικά του ποτού και όχι να το μετατρέψουν σε bar-resto), αλλά συνάμα εκλεπτυσμένο και ακολουθεί τη φιλοσοφία του γνωστού Έλληνα σεφ, Δημήτρη Κατριβέση -ο οποίος είναι γνωστός ως ο σεφ που σύστησε τη nikkei κουζίνα στο αθηναϊκό κοινό. Δοκιμάσαμε σχεδόν όλο το μενού και παρόλο που όλα τα πιάτα είναι ξεχωριστά, εντούτοις ξεχωρίσαμε τα στρείδια σε bloody mary και το μπέργκερ με wagyu beef!

Πιστεύω πολύ στην αύρα που δημιουργεί ένας χώρος και τα πρώτα vibes είναι πολύ θετικά. Κοσμοπολίτικο, αλλά όχι επιτηδευμένο, με μοντέρνα αισθητική, θεωρώ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο ως μπαρ αλλά ως γενικότερη εμπειρία.

Σίγουρα θα επιστρέψουμε για να δοκιμάσουμε ένα από τα μοναδικά γλυκά που συμπληρώνουν το μενού! Το Minthis με το Bar M έχει μπει στο χάρτη επιλογών μας και περιμένω την ολοκλήρωση της «Plateias» για να απολαύσουμε και al fresco τις μυρωδιές της κυπριακής φύσης και τη γαλήνη του τοπίου!

Info
Πληρ. 99091620
Minthis, Τσάδα, Πάφος
ΤΡ 12.00-02.00, ΤΕΤ 12.00-17.00, ΠΕΜ-Κ 12.00-01.00

#pafianontour #santinpafoeneshi