ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Serial Griller Bar & Grill: Αμήχανη επανεκκίνηση σε νέα στέγη

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

To Serial Griller μετά από ένα διάστημα απουσίας βρήκε ξανά στέγη - αυτή τη φορά στην Αγλαντζιά, στο χώρο που προηγουμένως βρισκόταν η ταβέρνα Σιηστρής. Η διπλή ξύλινη πόρτα της εισόδου εξακολουθεί να αναγράφει «ταβέρνα», όμως μόλις την περάσεις θα νιώσεις ότι έχεις μπει σε σαλούν της Άγριας Δύσης. Πολλά από τα έπιπλα της πρώην ταβέρνας έχουν διατηρηθεί στο χώρο κι αυτό προσδίδει μια αίσθηση «κούρασης» στη διακόσμηση, αν και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έχει κι αυτό τη γοητεία του. Η μουσική υπόκρουση ενίοτε παίζει blues ή ροκάρει, ενώ ο Γιώργος Κόκκινος, εκ των ιδιοκτητών και chef του μαγαζιού που σε υποδέχεται εγκάρδια, είναι η επιτομή της φιλοσοφίας του μαγαζιού με το χαρακτηριστικό καουμπόικο του καπέλο. Συχνά διοργανώνονται βραδιές με ζωντανή μουσική ανάλογης αισθητικής.

Η κουζίνα στο Serial Grillers είναι αμερικάνικου τύπου κι επικεντρωμένη στο κρέας, με κύρια χαρακτηριστικά την πληθωρικότητα και τα αγνά υλικά. Στο μενού θα βρεις οκτώ διαφορετικά είδη burger των 300γρ που σερβίρονται μονά, διπλά και για τα στομάχια μυθικών αντοχών … τριπλά! Σε αυτά προστίθενται τρεις επιλογές για χορτοφάγους και vegans. Τα κρέατα περιλαμβάνουν «τραβηγμένο» χοιρινό και κοτόπουλο, χοιρινή μπριζόλα, χοιρινά παϊδάκια, βοδινό φιλέτο, ribeye και T-bone και φτερούγες κοτόπουλου με διάφορες σάλτσες. Τη γευστική εικόνα συμπληρώνουν platters με διάφορους συνδυασμούς, τρεις σαλάτες και συνοδευτικά όπως nachos, onion rings και τηγανίτες από χαλλούμι που σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα τσίλι.

Είναι γεγονός ότι τα φαγητά του Serial Grillers τα ξέρω από καιρό. Θυμάμαι η πρώτη φορά που έφαγα burger από τα χέρια του Γιώργου ήταν ένα μεσημέρι στο γραφείο, τότε που μαγείρευε ακόμα στο καραβάνι του στο Στρόβολο κι έκανε και delivery. Αυτό που μου είχε εντυπωθεί ήταν η κρεατένια νοστιμιά του «καθαρού βοδινού», η φρεσκάδα των υλικών που χρησιμοποιούσε και η απλότητα με την οποία εξέφραζε την πληθωρικότητα της αμερικάνικης κουζίνας που εκπροσωπεί. Ακολούθησαν άλλες επισκέψεις στην πρώτη του στέγη στην αυλή του Δημαρχείου Κερύνειας, οι οποίες δεν απογοήτευσαν. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαίο που το 2018 είχε περιληφθεί στον κατάλογο των 50 Best του WiZ.

Ομολογουμένως η τελευταία μου επίσκεψη δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιούργησαν οι προηγούμενες εμπειρίες. Πέρα από τις φτερούγες κοτόπουλου που ήταν ικανοποιητικές, στο Serial Burger (μονό €14.50) το τηγανιτό αυγό ήρθε με σφικτό κρόκο και το τυρί δεν είχε λιώσει.

Επιπλέον, η μυθικών διαστάσεων χοιρινή μπριζόλα (€15.50) συνοδευόταν από μια ταλαιπωρημένη σάλτσα Pico de Gallo στην επιφάνεια της, που δεν πρόσθετε ιδιαίτερο νόημα.

Ενδεχομένως να πρόκειται για ατυχή νύχτα ή η επανεκκίνηση στη νέα στέγη να χρειάζεται κάποια περίοδο προσαρμογής. Ευελπιστώ αυτή να περάσει σύντομα και το Serial Grillers να επιστρέψει στο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει.

Βαθμολογία: 3/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.