ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πολυαγαπημένες μέρες» και «Γάλα-τριαντάφυλλο» για μια προβολή στo Kcineplex Στροβόλου

WIZ TEAM

Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» το πρώτο και ίσως το πιο πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ κυπριακής παραγωγής, έχουν επέτειο και επιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη για φιλανθρωπικό σκοπό. Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την επίσημη πρεμιέρα τους το 2015.

Η μία και μοναδική προβολή “ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πατσαλίδη και σενάριο, Γιώργου Αβραάμ, θα γίνει στα K- Cineplex Prime (Στρόβολος) στις 7 Ιουνίου 2024 στις 08:00 μ.μ. και θα συνοδεύεται από την επίσημη πρώτη προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Γάλα-Τριαντάφυλλο», παραγωγής 2023, σε σκηνοθεσία και σενάριο των ιδίων.

ΟΛΑ τα έσοδα των δημιουργών των ταινιών και του K-Cineplex θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι δύο κυπριακές παραγωγές είναι σε παγκόσμια διανομή!  Προβολή 7/6/24 Κ-Cineplex Στροβόλου. Ώρα 8 το βράδυ. Εισιτήριο 10 ευρώ.  Προπώληση K-Cineplex.

Την εκδήλωση στηρίζει και παρουσιάζει η κα. Βάνα Μπάρμπα

Άδεια Εράνου: Ν.Π.04/2024 - Υπ.Εσωτερικών Ισχύς: 01/3/24 - 01/09/24

Σημείωμα από K Cineplex

Τα K-Cineplex και οι Δημιουργοί των "Πολυαγαπημένες Μέρες" και “Γάλα-Τριαντάφυλλο”, Κωνσταντίνος Πατσαλίδης (Σκηνοθέτης) και Γιώργος Αβραάμ (Σενάριο-Παραγωγή), με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν μια μοναδική φιλανθρωπική βραδιά στις 7 Ιουνίου 2024 στις 8 το βράδυ, αφιερωμένη στο ίδρυμα «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού».

Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους του κατασκευαστικού κόστους των κτηριακών εγκαταστάσεων της Κοινότητας Αγίου Λουκά του Ιατρού που ήδη ανεγείρονται στο Φιλάνι – Λευκωσία. Σκοπός του ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου, άρτια εξοπλισμένου και σωστά στελεχωμένου, που θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες / προγράμματα σε συνανθρώπους μας με αναπηρίες ούτως ώστε να μπορούν να διαβιούν ενσωματωμένα μέσα στην κοινότητα με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ποιότητα ζωής, ανάπτυξη δεξιοτήτων και μέγιστη αυτονομία.

Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε την κα. Βάνα Μπάρμπα, όπου με ιδιαίτερη Θέρμη και αγάπη αγκάλιασε την όλη προσπάθεια μας και που συνέβαλε έμπρακτα, στην πραγματοποίηση αυτής της ιδιαίτερα ξεχωριστής βραδιάς.

Προσκαλούμε το κοινό να συμμετάσχει ενεργά, σε μια εκδήλωση γεμάτη συναισθήματα και προσφορά.

Ο Κινηματογράφος δεν προάγει πολιτισμό… αλλά παράγει επίσης!

Από τους Δημιουργούς

BELOVED DAYS

Το βραβευμένο δημιουργικό ντοκιμαντέρ, «Πολυαγαπημένες μέρες», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πατσαλίδη και σενάριο-παραγωγή Γιώργου Αβραάμ, έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα εξαιρετικές κριτικές ενώ είναι σε παγκόσμια διανομή με την αμερικανική εταιρεία διανομής Films Media Group.

Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί και αποτελεί μια παραγωγή της Walking Around The World productions σε συμπαραγωγή με τις εταιρείες FILMBLADES, ROLL OUT VISION, ATLANTIS και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, (Σεκίν). Συγκεκριμένα,  χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια έρευνας και δύο χρόνια γυρίσματα, σε Κύπρο, Ιταλία, Αγγλία, Αμερική.

Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» προβλήθηκαν σε εμπορική ζώνη σε κατάμεστες αίθουσες σε κινηματογράφους του Λονδίνου, στο Arthouse Crouch End, στην Ουγγαρία Toldi Mozi και στο Kino Pon Repo στην Τσεχία.

Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές με προβολές σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε Σικάγο, Ουάσιγκτον, Αγγλία, Σουηδία, Ελλάδα, Αλεξάνδρεια.  Κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ  της κριτικής επιτροπής του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ινδία. Έλαβε επίσης Ειδική Μνεία στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα. Η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έγινε το 2015 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη.

Το 2016, για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ, προβλήθηκε παγκύπρια στα σινεμά Κ- Cineplex σε εμπορική ζώνη. Προβλήθηκε σε εμπορική ζώνη έγινε και στο σινεμά ΠΑΝΘΕΟΝ.

Σύνοψη - Πολυαγαπημένες μέρες

Το 1970 οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της ταινίας “Πολυαγαπημένη”, με συνεργείο και ηθοποιούς του Hollywood, όπως Ράκελ Γουελς, Ρίτσαρτ Τζόνσον κ.α. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι του νησιού μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες.

Σημείωμα σκηνοθέτη BELOVED DAYS

Η ταινία «Beloved», που γυρίστηκε το 1970 στο μέχρι σήμερα κατεχόμενο χωριό Κάρμι, λειτουργεί ως το καλειδοσκόπιο του ντοκιμαντέρ, εισάγοντας εικόνες εκείνης της μαγικής εποχής και του πολλά υποσχόμενου μέλλοντος του νησιού ως προορισμός γυρισμάτων: ένα μέλλον που τερματίστηκε απότομα με την τουρκική εισβολή του 1974.

Όπως είναι φυσικό, οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα όσων βίωσαν αυτά τα δύο σημαντικά γεγονότα της δεκαετίας του ‘70, μαζί με τις αλλαγές που επέφερε η εισβολή στις ζωές και τον ψυχισμό τους, υφαίνονται στο ντοκιμαντέρ.

Τα εναρκτήρια τοπικά πλάνα αποτελούν σημαντικό στοιχείο της κινηματογραφικής γλώσσας του ντοκιμαντέρ, προδιαθέτοντας τον θεατή με ένα αίσθημα ανάμνησης και νοσταλγίας, ενώ ταυτόχρονα συμβολίζουν την πορεία της ζωής των χαρακτήρων στο χρόνο. Πλάνα, που χαρακτηρίζονται από απλότητα, εστιάζουν στα πρόσωπα των χαρακτήρων, αποτυπώνοντας την ανθρώπινη διάστασή τους. Η ατμόσφαιρα του ντοκιμαντέρ, που κινείται μεταξύ ρεαλισμού και μυθοπλασίας μέσα από τις αναπαραγόμενες σκηνές, αναδεικνύει το χρώμα ενός κόσμου αθωότητας και ανεμελιάς, ενώ ταυτόχρονα εισέρχεται στον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων και μεταδίδει αυτοστοχασμούς πάνω στις εμπειρίες τους.

Η μουσική του ντοκιμαντέρ παίζει σημαντικό ρόλο στην αφηγηματική ροή, ολοκληρώνοντας την ποιητική του προσέγγιση και μεταδίδοντας δυνατά συναισθήματα στον θεατή.

Τέλος, ένα καινοτόμο στοιχείο του ντοκιμαντέρ είναι ότι οι χαρακτήρες δεν ξέρουν πώς θα εξελιχθεί η ιστορία, αποτυπώνοντας έτσι ρεαλιστικές και απρόσμενες αντιδράσεις στην κάμερα. Στόχος αυτής της διαφορετικής αφηγηματικής προσέγγισης είναι να αγγίξει το κοινό σε προσωπικό επίπεδο, ενθαρρύνοντας την ευαισθητοποίηση, την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό.

MILK-ROSE short film 15’

Η ταινία μικρού μήκους Milk-Rose, παραγωγής 2022 στην οποία συμμετέχουν εξαιρετικοί Κύπριοι ηθοποιοί, (Σπύρος Σταυρινίδης, Άντρη Θεοδότου, Γιόλα Κλείτου) πραγματεύεται τον πόθο των προσφύγων για επιστροφή. Η ταινία έγινε release το 2023.

H ταινία μικρού μήκους MILK-ROSE σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σε σενάριο – παραγωγή Γιώργου Αβραάμ είναι σε παγκόσμια διανομή με την αμερικανική εταιρεία διανομής 7 Palms Entertainment.

Η ταινία μικρού μήκους Milk-Rose έκανε πρεμιέρα στο San Francisco Greek Film Festival. Είναι μια παραγωγή της Walking Around The World σε συμπαραγωγή με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Σύνοψη Γάλα - Τριαντάφυλλο

Για να ξεχάσει την απομόνωση της ζωής του, ένας ηλικιωμένος αποφασίζει να δραπετεύσει.

Ηθοποιοί

Σπύρος Σταυρινίδης, Άντρη Θεοδότου, Γιόλα Κλείτου, Χρήστος Αβραάμ

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Πατσαλίδης, Σενάριο & Παραγωγή Γιώργος Αβραάμ Διεύθυνση Φωτογραφία Νίκος Αβρααμίδης, Ήχος Σταύρος Τερλίκκας, Colorist Μάνος Χαμηλάκης, Μοντάζ Γιώργος Γεωργόπουλος, Σχεδιασμός Ήχου Κωνσταντίνος Μποζίνης, Πρωτότυπη Μουσική Susan Dibona & Salvatore Sangiovanni, Μίξη Ήχου 5.1 Γιάννης Γιαννακόπουλος, Τεχνική Επίβλεψη Παναγιώτηw Καραχάλιοw, Mεταπαραγωγή - Authorwave Πάνος Μπίσδας.

Σημείωμα σκηνοθέτη MILK-ROSE

Έρχονται στιγμές που μια ανάμνηση αρκεί για να μας ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και να ζεστάνει την ψυχή μας. Η ιστορία πραγματεύεται το πέρασμα του χρόνου και πως αυτός αφήνει το αποτύπωμα του πάνω στα έμψυχα και άψυχα όντα. Το μεγαλείο της ψυχής χαραγμένο στην ιστορία αυτή γεμάτη χρώματα και μυρωδιές που σε ταξιδεύουν. Τα πλάνα αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο για την κινηματογραφική γλώσσα, προδιαθέτοντας τον θεατή με ένα αίσθημα ανάμνησης, αλλά παράλληλα, συμβολίζοντας την πορεία της ζωής των χαρακτήρων μέσα στον χρόνο. Πλάνα που διέπονται από απλότητα επικεντρώνονται στα πρόσωπα των χαρακτήρων, αποτυπώνουν την ανθρώπινη τους διάσταση. Η ατμόσφαιρα της ταινίας, αναδύει το χρώμα ενός κόσμου αθωότητας γεμάτου αγάπης, αποτυπωμένης βαθιά στο χρόνο.

Κωνσταντίνος Πατσαλίδης, Σκηνοθέτης

Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού 

Η Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που συστάθηκε στη Λευκωσία και ενεγράφει στις 19 Μαρτίου 2008 δυνάμει του περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου 57/1972 (αρ.μητρώου 0290).

Σκοπός

Στόχος του ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου άρτια εξοπλισμένου και σωστά στελεχωμένου για να μπορεί να παρέχει τις ακόλουθες υποστηρικτικές υπηρεσίες / προγράμματα σε άτομα με αναπηρίες ούτως ώστε να διαβιούν ενσωματωμένα μέσα στην κοινότητα με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ποιότητα ζωής, ανάπτυξη δεξιοτήτων και μέγιστη αυτονομία:

-Προγράμματα ημερήσιας και διημερεύουσας φροντίδας

-Ευρύ φάσμα θεραπειών

-Προσωρινή ή μόνιμη διαμονή

-Παραγωγική απασχόληση και ψυχαγωγία


Σύντομη περιγραφή του έργου

Οι εγκαταστάσεις του έργου ανεγείρονται στο χωριό Φιλάνι (Πολιτικό) – Λευκωσία, σε μια έκταση γης που έχει παραχωρήσει για το σκοπό αυτό η Ιερά Μονή Μαχαιρά. Το κτήριο θα είναι ειδικά σχεδιασμένο με εξειδικευμένο σύγχρονο εξοπλισμό και επίπλωση ούτως ώστε να διασφαλίζεται η εύκολη και ασφαλής διακίνηση / διαμονή ατόμων με διάφορες αναπηρίες (πχ νευρολογικές διαταραχές, νοητικές, κινητικές, σωματικές κ.α). Θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον με ψηλή ενεργειακή απόδοση. Ο εξωτερικός χώρος θα είναι αρκετά μεγάλος και κατάλληλα διαμορφωμένος για να μπορούν οι συνάνθρωποι μας με αναπηρίες να δραστηριοποιούνται (πχ. κηπουρική, περπάτημα, παιγνίδια κ.ά.)

Το κτηριακό συγκρότημα θα χωρίζεται σε ένα κεντρικό κτήριο διημέρευσης και βραχείας παραμονής περιμετρικά του οποίου θα ανεγερθούν 6 ανεξάρτητες οικογενειακού τύπου κατοικίες οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα με αναπηρίες σε μόνιμη βάση. Σε ένα ανεξάρτητο κτήριο θα μπορούν οι εθελοντές να εργάζονται και να παράγουν προϊόντα τα οποία θα πωλούνται για να ενισχύεται οικονομικά η λειτουργία του χώρου.

Στον ημιυπόγειο χώρο του κεντρικού κτηρίου θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι θεραπείες αποκατάστασης όπως φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, κ.ά. Επίσης θα υπάρχει ειδικά σχεδιασμένη εσωτερική πισίνα για υδροθεραπεία προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και άτομα με άλλης μορφής αναπηρία. Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν μεγάλες αίθουσες για διεξαγωγή σεμιναρίων και διαφόρων εκδηλώσεων. Επίσης στο ισόγειο θα στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες μαζί με μια μεγάλη καφετέρια.

Το συνολικό κατασκευαστικό κόστος του έργου, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί σε 4 κύριες φάσεις, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €7.5εκ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ €1.2εκ). Στο πιο πάνω ποσό δεν περιλαμβάνεται το κόστος επίπλωσης, εξοπλισμού και λειτουργίας του Κέντρου.

Εξέλιξη Έργου

Η ανέγερση του έργου άρχισε το Νοέμβριο του 2019 μετά την εξασφάλιση των απαραίτητων κατασκευαστικών αδειών. Σήμερα έχουν ανεγερθεί εγκαταστάσεις συνολικού κόστους €4εκ περίπου περιλαμβανομένου του ΦΠΑ (Ίδια κεφάλαια: €1εκ, Χρηματοδοτήσεις ΕΟΧ & Interreg Ελλάδας - Κύπρου: €3εκ) οι οποίες περιλαμβάνουν τα πιο κάτω:

-Όλοι οι θεραπευτικοί χώροι συμπεριλαμβανομένης και της πισίνας.

-Οι χώροι για τη διημέρευση

-Χώρος εστίασης

-Καφετέρια

-Αίθουσα Σεμιναρίων

-Δύο ανεξάρτητες οικογενειακού τύπου κατοικίες για τη μόνιμη διαβίωση