ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+4 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ

WIZ TEAM

Επιστροφή στις σταθερές καθημερινές συνήθειες, με  specialty καφέδες από μικρούς παραγωγούς, ποικιλίες με ιδιαιτερότητες, σωστό καβούρντισμα και ιδανικές αναλογίες. Το WiZ προτείνει μερικά espresso bars όπου μπορείς να πιείς έναν πραγματικά καλό εσπρέσο.

Seniman Coffee Shop


ΤΗΛ.22261464
Ζήνωνος Σώζου 17A, Λευκωσία
Με όνομα εμπνευσμένο από ένα ταξίδι των ιδιοκτήτων στο Μπαλί, το Seniman είναι ένα μικρό ποιοτικό καφέ στο κέντρο της Λευκωσίας. Με διακόσμηση λιτή από διάφορες αντίκες και αντικείμενα συνδυασμένα με μοντέρνες πινελιές, εδώ θα έρθετε χαλαρά να απολαύσετε τον καφέ σας, δροσιστικά ροφήματα, αλμυρά και σπιτικές μηλόπιτες, energy balls και διάφορα άλλα υγιεινά σνακ.

Kollaborative Coffee Roasters


Βασ. Φρειδερίκης 4, Λευκωσία
Ένα all day roastery και bar στο κέντρο της Λευκωσίας, που προσφέρει εκτός από την καλαίσθητη διακόσμησή του, ιδιαίτερα χαρμάνια καφέ αλλά και κοκτέιλ. Η μέρα στο Kollaborative ξεκινάει νωρίς το πρωί (από τις 7.30 π.μ.), με καλοφτιαγμένο speciality καφέ που καβουρδίζουν οι ίδιοι, ενώ από τις 6 το απόγευμα έως και περίπου τις 12 το βράδυ το μπαρ του προτείνει εξαιρετικά fine drinking cocktails, που έχουν γίνει talk of the town. Το Kollaborative είναι ιδανικό για μετά τη δουλειά ή τα ψώνια ή για ένα κοκτέιλ, με τη λίστα να περιλαμβάνει κάποια ιδιαίτερα δημιουργικά signatures.

Serious Black


ΤΗΛ.96842171
Στασάνδρου 19C , Λευκωσία
Στο κέντρο της Λευκωσίας, το Serious Black είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για χαλαρή έξοδο. Μέσα σε μια vintage, ρετρό ατμόσφαιρα με άρωμα από espresso, οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν speciality καφέδες από νωρίς το πρωί, διάφορα σνακ και νόστιμες μπάρες δημητριακών.

The Daily Roast


ΤΗΛ.22321111
Εσπερίδων 2, Λευκωσία
Ένα μαγαζί που δημιούργησε μια νέα κουλτούρα του καφέ φέρνοντας ποικιλίες άγνωστες σε πολλούς. Στον νέο μεγαλύτερο χώρο τους συνεχίζουν να προσφέρουν, εξαιρετικό φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ με νόστιμα brownies και σνακ. Είναι πάντα νέας σοδειάς και καβουρδίζεται σε κοινή θέα. Μια γρήγορη λύση για το διάλειμμα από τη δουλειά. Στα συν, η αυλή στο πίσω μέρος αλλά και οι αυτοσχέδιες παρέες. Από τα μέρη που γίνονται εύκολα στέκια.

Brew Lab


ΤΗΛ.22666231
Στασικράτους 3, Λευκωσία
Μικρό και καλαίσθητο στο κέντρο της Λευκωσίας, με στυλ και χαρακτήρα, κρατά ψηλά τον πήχη στην ποιότητα με καλοκαβουρδισμένους καφέδες. Ωραίος κόσμος και ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα και γευστικά muffins, ζεστό και φιλικό σέρβις, τραπεζάκια έξω, μικρή αυλή πίσω, καλές τιμές.

Nick's Coffee Bike


ΤΗΛ.99891123
Γρηγόρη Αυξεντίου 23, Λάρνακα
Το πρώτο κινητό ποδήλατο/café που έφτιαχνε καφέ στο κέντρο της Λάρνακας βρήκε τη στέγη του. Ο Νικόλας σταμάτησε και πάρκαρε το ποδήλατό του σε ένα γουστόζικο χώρο στο κέντρο της πόλης. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ, αλμυρά αλλά και νόστιμα γλυκά. Ο χώρος είναι κατάλληλος για τους remote workers, για κουβεντούλα με φίλους και διάβασμα.

Paul's Coffee Roasters


ΤΗΛ.24333206
Αρμένικης Εκκλησίας 35A, Λάρνακα
Αυτό το μοντέρνο bistro σε κεντρικό σημείο στη Λάρνακα αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ των οπαδών του specialty coffee. Εκεί, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τους ποιοτικούς specialty καφέδες μέσα από τον εκτενή κατάλογο, αλλά και να αγοράσετε την ποικιλία ή τις ποικιλίες καφέ που σας εντυπωσίασαν.

Jasmine Micro Roastery


ΤΗΛ.99870998
Ζακύνθου 21, Λάρνακα
Μπαίνοντας σε αυτό το café, σε τυλίγει μια υπέροχη μυρωδιά από φρεσκοαλεσμένο καφέ ο οποίος παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια σου. Ένας cozy retro χώρος με ξύλινες καρέκλες και στουλς προσφέρει από νωρίς το πρωί αχνιστό καφέ, νόστιμα σνακ με το 80% των συστατικών τους να είναι οργανικά. Μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς, σαλάτες και σπιτικά σνακ όπως πίτα με σπανάκι, ρύζι με κυνώδι κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη με χαρουπόμελο αλλά και μπάρες δημητριακών όλα δημιουργίες του σεφ Κυριάκου Φωκού. Ο χώρος αποτελεί μια σύμπραξη των αδερφών από την δημιουργική ταβέρνα «Το Πατρικόν» και του βιολογικού καταστήματος Green Shop.

Uluwatu


ΤΗΛ.25222191
Ανεξαρτησίας 10, Λεμεσός
Εάν κάνεις μια βόλτα στην όμορφη Λεμεσό, θα ανακαλύψεις έναν μικρό ατμοσφαιρικό χώρο με βιομηχανικό design που ενστερνίζεται την κουλτούρα του καφέ φέρνοντας ποικιλίες άγνωστες σε πολλούς αλλά και ευφάνταστα παγωτά με βρώσιμα λουλούδια (μάλιστα, λουλούδια που τρώγονται). Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξέρεις ποιο θα πάρεις. Το αγαπημένο παγωτό ξυλάκι προσφέρεται σε μορφή sorbet με γεύση cheesecake, και σε αρκετούς άλλους συνδυασμούς.Στα συν οι ποικιλία τσαγιών, τα πολύ ωραία χειροποίητα παγωτά και τα milshakes. Πάντα με καλή μουσική μπορείς να χαλαρώσεις και με ένα βιβλίο. Από τα coffee shops που πρέπει απαραίτητα να επισκεφτείς στη Λεμεσό.

Vibes Coffee Art


ΤΗΛ.25080818
Αθηνών 29, Λεμεσός
Κοντά στην πλατεία Σαριπόλου ένα μικρό, μακρόστενο, συνοικιακό café προσφέρει από νωρίς το πρωί ποιοτικό χαρμάνι καφέ δικής τους παραλαβής. Το μενού συμπληρώνουν αγαπημένες επιλογές σε κρουασάν, bagels, αλμυρά και σάντουιτς ενώ οι φρέσκοι χυμοί και οι υγιεινές επιλογές δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν. Υπηρεσίες delivery.

Nomad bread & coffee


ΤΗΛ.25254520
120 Γλάδστωνος Λεμεσός
Μία διαφορετική πρόταση στον χώρο της εστίασης σε μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς στη Λεμεσό. Ένα γουστόζικο στέκι που προσφέρει καθημερινά ποιοτικά προϊόντα, όπως ψωμί, γρήγορα μικρογεύματα, σαλάτες με έμφαση στους υγιεινούς συνδυασμούς, μυρωδάτο καφέ και smoothies. Φυσικά μην ξεχάσεις να γευτείς τα πληθωρικά γλυκά Καλοπέσας και τις brunch επιλογές που διαθέτουν.

Black Rooster


ΤΗΛ.99117771
Αγίου Ανδρέου 210, Λεμεσό
Ένα μικρό, industrial design καφέ στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λεμεσού. Ένας χώρος ιδανικός για να ξεκινήσεις τη μέρα σου είτε με καλό καφέ, ο οποίος καβουρδίζεται στην Ελλάδα, είτε για διάλειμμα στο κέντρο για μικρογεύματα όπως σάντουιτς, κρουασάν και μπάρες δημητριακών.

Alfred Coffee Co.


ΤΗΛ.70077008
Νικόλα Ξιούτα 3, Λεμεσός
Ένα μοντέρνο, γουστόζικος cafe με άυλη στη κάρδια της παλιά πόλη της Λεμεσού. Το καφέ προσφέρει μυρωδάτους καφέδες σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με πολύ καλή εξυπηρέτηση. Με 300 άσπρα φλιτζάνια καφέ έχουν κρεμαστεί από την οροφή, πάνω από το μπαρ, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης, που πρόσθετη κομψότητα στο χώρο. Εκτός από τους μυρωδάτους καφέδες, ο χώρος προσφέρει φρέσκες homemade λεμονάδες, φρέσκα sandwich, wrap και σνακ και φανταστικά cocktails.

Deloubak Espresso Cuisine Co.


ΤΗΛ.26101828
Θερμοπυλών 28, Πάφος
Πρωταγωνιστής ο καφές σ’ ένα αναπαλαιωμένο κτίριο με γούστο. Μυρωδάτοι καφέδες σε διάφορες εκδοχές αλέθοντας επί τόπου κόκκους από εξαιρετικές ποικιλίες, milkshakes και smoothies στο προσκήνιο, πίττες και σάντουιτς, comfort food και vegan, muffins και μπισκότα. Lounge μουσική στην κονσόλα, εξυπηρέτηση με χαμόγελο, αξεσουάρ του καφέ για το σπίτι.