ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ενδιαφέρουσες ιδέες για ψυχαγωγία το Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Όσο ο κλοιός σφίγγει και τα μέτρα περιορίζουν την ψυχαγωγία μας στο ελάχιστο ο πολιτισμός βρίσκει τρόπο και τρυπώνει στο σαλόνι μας μέσα από τις οθόνες. Συναυλίες, εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, Συναυλίες, Stand Up Comedies δίνουν νόημα στο Σαββατοκύριακο μας.

ΘΕΑΤΡΟ

«Με τη Σιωπή » του Αλεχάντρο Κασόνα

Οι θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση, κατόπιν μεγάλης επιτυχίας , παρουσιάζουν ξανά ,σε online streaming,από την πλατφόρμα του viva.gr, την βραβευμένη θεατρική παράσταση « Με τη Σιωπή » του Αλεχάντρο Κασόνα, που χάρισε στην Μίρκα Παπακωνσταντίνου το πρώτο Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα βραβεία Αθηνοράματος και στον Προμηθέα Αλειφερόπουλο την πρώτη του υποψηγιότητα ως Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού. Η παράσταση, που ενθουσίασε το κοινό και υμνήθηκε από τους κριτικούς, παίχτηκε για δύο χρόνια στο θέατρο Βεάκη (2006 – 2008 ) αλλά και στην Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη και ήταν κάθε μέρα sold out.

Το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα «Με τη Σιωπή », διαδραματίζεται στο σπίτι που το λένε «τα εφτά μπαλκόνια », αρχοντικό πλούσιων κτηματιών. Είναι ένα μεταφυσικό παραμύθι, με πρωταγωνίστρια την ανύπαντρη Ελισέα, που περιμένει τον αρραβωνιαστικό της να γυρίσει από την Αμερική και που ζει περισσότερο στο μαγικό δωμάτιο της φαντασίας της παρά στην πραγματικότητα, αφήνοντας τον ρεαλιστικό χρόνο να περνάει μένοντας στο παρελθόν. Σε αυτό της το ταξίδι παρέα θα της κάνει ένα αυτιστικό παιδί, ο ανιψιός της. Το έργο σπάει τα όρια της στενής πραγματικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με το εξωπραγματικό , μιλάει για την διαφορετικότητα, τη σημασία των λέξεων και των εννοιών για έναν άλλο κόσμο, που κατακλύζεται από σιωπές αλλά και ήχους.

Ιnfo
Σάββατο 23 Ιανουαρίου: 24 ώρες ανοιχτή η πλατφόρμα για προβολή της παράστασης
Κυριακή 24 Ιανουαρίου: 20.00 με 01.00
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου : 0.00 με 01.00
Εισιτήριο €10
Προπώληση Εδώ

«Γυναίκες του Παπαδιαμάντη»

Η παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ» που παρουσιάστηκε για 2 συνεχόμενες sold out σεζόν στο Θέατρο Χώρα και είχε τεράστια απήχηση σε κοινό και κριτικούς, θα προβληθεί διαδικτυακά για 4 μοναδικές μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις.

Η Νένα Μεντή συναντά τον Πέτρο Ζούλια και μαζί με την ΄Ερση Μαλικένζου, την Ευγενία Δημητροπούλου, τη Χριστιάννα Ματζουράνη, τη Μαριάννα Τουντασάκη και την Έφη Σακελλαρίου ζωντανεύουν με ανεπανάληπτο τρόπο τις ηρωίδες του Σκιαθίτη συγγραφέα!

Οι γυναίκες στον Παπαδιαμάντη, μοναχικές αλλά δυναμικές φιγούρες, παλεύουν με τη φύση, τη ζωή, το θάνατο, με τη χαρά και τη λύπη. Μάνες, γυναίκες, κόρες ξενιτεμένων, ναυτικών ή χαμένων ανδρών που συμμαχούν για να κερδίσουν την επιβίωση, το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, αποτελούν το δραματουργικό καμβά αυτής της σκηνικής δημιουργίας με αρωγό το δημοτικό τραγούδι, την παράδοση και το θρησκευτικό πνεύμα του συγγραφέα.

Ιnfo
Σάββατο 23 - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Ώρα προβολής 15.00 και 21.00
Εισιτήριο €11
Προβολή και αγορά εισιτηρίου ΕΔΩ 

«Βερβερίτσα»

Η «Βερβερίτσα», η κωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά, ετοιμάζεται για την πρώτη της διαδικτυακή προβολή, διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομακτικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και στη γυναίκα του Άννα-Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού). Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος.

Η απίστευτη αυτή κωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού και τη Ματίνα Νικολάου, υπόσχεται απροσποίητο και άφθονο γέλιο.

Ιnfo
Σάββατο 23 - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Εισιτήρια €12.99
Αγορά εισιτηρίων και προβολή παραστάσης ΕΔΩ

«O Γυάλινος Κόσμος» σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας

Η δεύτερη φετινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» είναι το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, «O Γυάλινος Κόσμος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.Ο «Γυάλινος Κόσμος» –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Υπόθεση
Ο Τομ Ουίνγκφιλντ, μέσα από τις αναμνήσεις του, παρουσιάζει στη σκηνή επεισόδια της οικογενειακής ζωής του στο μικρό διαμέρισμα του Σαίντ Λούις της Ύφεσης. Η πληκτική δουλειά στην αποθήκη υποδηματοποιίας συνθλίβει τα μελλοντικά του όνειρα για μια ζωή αφιερωμένη στην ποιητική δημιουργία. Στον αντίποδα, η αδελφή του Λόρα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από παλιούς δίσκους και γυάλινες μορφές ζώων. Η μητέρα τους Αμάντα, πρώην καλλονή του Νότου, τρέφει για τα παιδιά της μεγάλες προσδοκίες και φαντασιώνεται ένα λαμπρό μέλλον για τον Τομ και τη Λόρα.

Info
Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Ώρα προβολής 20.30
Τιμή εισιτηρίου: €8
Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης).

MOYΣΙΚΗ

Μίλτος Πασχαλίδης ζωντανά από τον Σταυρό του Νότου

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης συγκεντρώνει τα καλύτερα τραγούδια του αλλά κυρίως την διάθεση του για επικοινωνία μέσω της μουσικής του, που τόσο έχει δυσκολέψει τους τελευταίους μήνες και μας υποδέχεται, στο δεύτερο σπίτι του πια, την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για ένα μοναδικό live streaming!

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα βρεθούμε ξανά στο Σταυρό του Νότου, από την ασφάλεια του σπιτιού μας, να παρακολουθήσουμε ζωντανά τον Μίλτο και την μπάντα του. Εμείς, που μας έχει λείψει η τόσο ξεχωριστή εμπειρία των παραστάσεων του στο Σταυρό, αλλά και όσοι μέχρι τώρα δεν μπορούσαν λόγω απόστασης να το ζήσουν!

Διαδικτυακή λοιπόν η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του 2021 για τον Μίλτο Πασχαλίδη. Με όλη τη λαχταρά, λόγω της τόσο μεγάλης απουσίας, να τραγουδήσουμε ξανά τα αγαπημένα μας τραγούδια, να επικοινωνήσουμε και να διασκεδάσουμε στο δικό μας στέκι εδώ και 25 χρόνια.

Ιnfo
Kυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Ωρα 21.00
Εισιτήρια Εδώ

Gala της Σκάλας Του Μιλάνου

Η Σκάλα του Μιλάνου, διάσημη La Scala έρχεται στο Christmas Theater on line. Ένα από τα πιο διάσημα θέατρα στον κόσμο που είναι γνωστό ως Ο ναός της όπερας. Εδώ φέτος, όπως κάθε χρόνο, έγινε ένα σπουδαίο γκαλά γεμάτο αστέρια. Ο μεγάλος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο διάσημος χορευτής Ρομπέρτο Μπόλε και μια σειρά από διάσημα αστέρια της όπερας, του χορού και της μουσικής παρουσιάζουν μια παράσταση γεμάτη ευχές για το 2021. Δείτε την από το σπίτι σας με έναν κωδικό. Το Christmas Theater on Line εξασφάλισε άλλη μια σπουδαία παραγωγή γεμάτη με την μαγεία της τέχνης!

Στο γκαλά θα παρακολουθήσουμε αποσπάσματα από τις όπερες «Ριγκολέτο» του Βέρντι, «Τόσκα» του Πουτσίνι, «Κάρμεν» του Μπιζέ, «Μαντάμ Μπατερφλάι» του Πουτσίνι, «Βαλκυρία» του Βάγκνερ, «Δον Κάρλος» του Βέρντι, «Λουτσία ντι Λάμερμουρ» του Ντονιτσέττι, «Turandot» του Πουτσίνι, «Γουλιέλμος Τέλλος» του Ροσσίνι, «Αντρέα Σενιέ» του Τζορντάνο, «Οθέλλος» του Βέρντι.

Ιnfo
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στις 20.00
Σάββατο 23 Ιανουαριου 2021 στις 16.00
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στις 16.00 & στις 20.00
Διάρκεια 180 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: €15
Εισιτήρια και προβολή παράστασης ΕΔΩ 

ΠΑΙΔΙ

Κέλτικα και σκανδιναβικά παραμύθια σε online αφήγηση με μουσική

Ξωτικά, άλογα του νερού, μέλισσες που μιλάνε και γοργόνες από τα παγωμένα τοπία της Βόρειας Ευρώπης και τα βάθη του χρόνου επισκέπτονται τους φίλους της Φαντασίας στη ζεστασιά του σπιτιού τους. Η μαγεία των κέλτικων, σκανδιναβικών και λαπωνικών παραμυθιών και λαϊκών θρύλων ταξιδεύει μέσω της οθόνης με οδηγό στους μυστηριώδεις και παράξενους αυτούς κόσμους τη μουσικό Λαμπρινή Γιώτη. Με όργανα όπως πιάνο, νικελχάρπα, σαμανικό τύμπανο και shrutti αλλά και με τραγούδι, ξετυλίγονται ιστορίες βγαλμένες από τη μυθολογία και τη λαογραφία των Βόρειων Χωρών.

Info
Σάββατο 23 Ιανουαρίου
Ώρα 18.00 – 19.30
Online μέσω Zoom
Παρακολούθηση ελεύθερη με προεγγραφές ΕΔΩ
Πληροφορίες: www.hau.gr/culture 

Ο Καραγκιόζης πάει Survivor

Ο αγαπημένος καραγκιοζοπαίχτης των παιδιών & ένας απ’τους πιο δημιουργικούς και αξιόλογους καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών, Κώστας Σπυρόπουλος, όντας ο μοναδικός συνεχιστής της τέχνης του δάσκαλου και πατέρα του, Θανάση Σπυρόπουλου, δημιούργησε την κωμική παράσταση “Ο Καραγκιόζης στο survivor”, εμπνευσμένος απ’το survivor & χαρακτηρίζοντάς τον πάντα επίκαιρο σε πολλές παραστάσεις του !!!

Οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με τους Τούρκους, επί σκηνής…Ο Καραγκιόζης, ο Μορφονιός, ο Μπαρμπα-Γιώργος, ο Σταύρακας, ο Διονύσιος, η Αγλαΐα εναντίον του Πεπόνια, του Πασσά, του Ταχήρ, του Βεληγκέκα, της Βεζυροπούλας!!!

Το έπαθλο; Τί άλλο από ένα μεγάλο ταψί με Κοτόπουλο & πατάτες στο φούρνο!!!

Info
Kυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Ώρα Προβολής 11.30 & 17.30
Εισιτήριο €5
Αγορά εισιτηρίου και Προβολή ΕΔΩ 

STAND UP COMEDY

Λάμπρος Φισφής - «Δες Το Θετικό»

Μετά από πάνω από 35.000 θεατές, 2 επιτυχημένες σεζόν στα θέατρα Ακροπόλ και Βέμπο και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, το 2ο solo show του Λάμπρου Φισφή κλείνει τον κύκλο του στο διαδίκτυο με προβολές livestream on demand.

Βιντεοσκοπημένο στο ιστορικό θέατρο «Βέμπο» μπροστά σε ένα κοινό επτακοσίων θεατών ο Λάμπρος Φισφής μέσα σε 55 λεπτά σχολιάζει όλες τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας που μας ενώνουν και σατιρίζει αυτά που συνωμοτούν εναντίον της ευτυχίας μας.

Ποιοι είναι οι κανόνες της ελληνικής ταβέρνας; Γιατί ο μεσημεριανός ύπνος είναι θρησκεία; Πως μπαίνεις σωστά στη θάλασσα το καλοκαίρι; Τι τραβάει ένας τριαντάρης σε ένα club; Τι ελληνικό έχει μια πτήση της Ryanair; Πως επιβιώνεις σε rooms to let; Ποιο είναι το πρωτόκολλο για ταξίδι με ferry boat; Γιατί η τεκίλα είναι απόφαση και όχι ποτό; Τι διαφορά έχουν τα Ρωσικά από τα Κυπριακά;

Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά στο comedy Special «Δες το Θετικό».

Info
Δευτέρα 18- Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Ώρα προβολής Δευτ.-Κυρ. 21.00 (Κυριακή μία επιλέον παράσταση στις 17.00)
Εισιτήριο €7
Προβολή και αγορά εισιτηρίου ΕΔΩ 

MΠΑΛΕΤΟ

«Η Λίμνη των Κύκνων» 

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ανεβαίνει σε Hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το φημισμένο The Moscow Ballet – Russian Ballet Theater, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.

Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο). Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις.

Info
Διαθέσιμο εώς 24 Ιανουαρίου 2021 οποιαδήποτε ώρα η μέρα.
Eισιτήρια Εδώ