ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 μαγαζιά που αξίζει να ανακαλύψεις για τη φιλοξενία τους

WIZ TEAM

Ένα ολοκαίνουργιο μπαρ στη Λάρνακα, ένα μπραντσάδικο στο χωριό λίγο έξω από τη Λευκωσία, ένα καινούργιο all day μαγαζί στη Λεμεσό, ένα all time classic στην Πάφο, αλλά και ένα bar restaurant στον Πρωταρά που φτιάχνει θεϊκά μπέργκερ και τα σερβίρει με φρεσκοκομμένη πατάτα της περιοχής.

Λαμπατέρ Bistro Bar 

Σερβίρει κοκτέιλ που δύσκολα θα βρεις σε άλλο μαγαζί στο νησί, κυπριακό καφέ με λουκουμάκι της Πάφου, καλούδια όπως πίτα της σάτζιης με αναρή ανάλατη και τερατσόμελο, όταν δεν φιλοξενεί DJ παίζει επιλογές από ποιοτικά ελληνικά τραγούδια στην instrumental εκδοχή τους και τέλος, έχει αέρα ευρωπαϊκό, κυρίως λόγω της εμπειρίας των δύο ιδιοκτητών του σε μαγαζιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Ένα ωραίο στέκι για να απολαύσεις το ποτό σου, σβήνοντας τη λιγούρα σου μέσω του λιτού μενού με σάντουιτς, platters και γλυκά με κυπριακό twist.

Τηλ. 99353709
Γεωργίου Δρουσιώτη 6, Λάρνακα
Δ-Κ 09.00-00.00 (ΤΡ κλειστό)
 

Πάλε-Χωρεί

Ατραξιόν αποτελεί το χωριάτικο brunch, με όλα σχεδόν τα προϊόντα να προέρχονται από παραγωγούς της περιοχής -από το ψωμί, μέχρι τα αλλαντικά, τις μαρμελάδες, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Απ’ εκεί και πέρα, στο μενού θα βρεις καλό καφέ, πολλές επιλογές σε γλυκά, όπως μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο, φλογέρες, πορτοκαλόπιτα, κανταΐφι και γλυκά του κουταλιού, κυπριακό καφέ, φραπέ, φρέντο, milkshakes, smoothies, τσάι, σοκολάτα, λεμονάδα, τριαντάφυλλο και πολλά άλλα. Αναλόγως εποχής φυσικά θα βρεις κι άλλα πράγματα, όπως μαχαλεπί και ριζόγαλο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και κρασόμελο και ζυβανόμελο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Τηλ. 99584046
Λεωφόρος Ελευθερίας 1, Παλαιχώρι
Δ-ΠΑΡ 08.00-19.30, Σ-Κ 08.00-21.00

 

 

Curly Wolf

Μαγαζί με all day φιλοσοφία το οποίο προς το παρόν λειτουργεί μόνο βράδυ, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του κανονικά από το πρωί. Ένας χώρος στον οποίο μπορείς να πας για καφέ, ποτό, κοκτέιλ, brunch αλλά και για φαγητό. Εκτός από το μενού, που έχει διεθνή κατεύθυνση, θα αγαπήσεις σίγουρα την ωραία αισθητική του, και το design, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι το ξύλο. Αλλά και το location του, στη γραφική περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Τηλ. 99711000
Irenes & Richard & Berengaria, Πλατεία Κάστρου, Λεμεσός
Instagram: @curlywolfcy
 

Windmill

Στο Windmill, το εστιατόριο που έχει ιστορία η οποία ξεκινά το 1977, πέραν από τo νόστιμο σπιτικό φαγητό που προσφέρει, μέσω ενός μενού που αγαπά εξίσου την κυπριακή, την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, αλλά και τις vegan και vegetarian γεύσεις (τα πάντα εδώ φτιάχνονται επί τόπου, με ντόπια υλικά), θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και τον φημισμένο «special coffee», ο οποίος σερβίρεται από λυχνάρια, στο πλαίσιο ενός άκρως εντυπωσιακού show!

Τηλ. 26933518
Πάφιας Αφροδίτης 19, Κάτω Πάφος
Δ-Σ 18.00-22.30
 

Java Lounge Bar

Σε μια περιοχή που υπάρχουν αρκετά μαγαζιά τα οποία είναι established, κατάφερε με την ποιότητα του φαγητού του, αλλά και χάρη στο ωραίο περιβάλλον του να ξεχωρίσει. Το μενού το Java Lounge περιλαμβάνει κάτι για όλα τα γούστα -από θαλασσινά μέχρι μπριζόλες, από σαλάτες μέχρι μακαρονάδες, και από street bites μέχρι γλυκά. Αλλά και τα διάσημα πλέον χειροποίητα μπιφτέκια με τις φρέσκιες κυπριακές πατάτες. Τα σαββατοκύριακα προσφέρεται και brunch, ενώ και τα κοκτέιλ του Java δεν πάνε πίσω, τόσο σε εκτέλεση και γεύσης όσο και σε εμφάνιση.

Τηλ. 23730830
Λεωφόρος Περνέρα 58-60, Πρωταράς
Δ-ΠΑΡ 14.00-00, Σ&Κ 12.00-00.00 


Διάβασε επίσης: Tartufo, το νέο εστιατόριο στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού