ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από την Vanesha

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η Vanesha σερβίρει ήχους εμποτισμένους με τους ρυθμούς του Afrobeat και του Afro-Electro, έχοντας όμως παράλληλα έναν υπαινιγμό από διάφορα άλλα μουσικά στυλ όπως Soul, Jazz και Latin. Το μουσικό της ταξίδι έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το δικό της πολυπολιτισμικό υπόβαθρο, αφού ο πατέρας της κατάγεται από τον Άγιο Μαυρίκιο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, συμμετείχε στο Leeds Student Radio, όπου φιλοξενούσε μια ραδιοφωνική εκπομπή με το όνομα Djembe. Αυτό γεννήθηκε από μια απέραντη αγάπη για τη μουσική Afrobeat και περιείχε fusions ήχων από Μαυρίκιο, Κούβα, Βενεζουέλα, Αργεντινή και Ινδονησία. Το DJing ήρθε σιγά-σιγά στη ζωή της, όταν ερχόταν στην Κύπρο για διακοπές, ενώ από τον καιρό που επέστρεψε μόνιμα μπόρεσε να αναπτύξει το ταξίδι της στο DJing.

Σε αυτό το ταξίδι της προσπαθεί να πάρει μαζί της… τον κόσμο της, έναν κόσμο όπου οι ανεβαστικοί ρυθμοί, οι υβριδικές γλώσσες και οι πολιτισμοί συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια συναρπαστική εμπειρία.

Πού παίζεις μουσική αυτό το διάστημα;
Κάθε μήνα θα με βρείτε συχνά στα Strange Days, New DivisionEvergreen Vegan & Vegetarian και κάποιες φορές στο Γρανάζι και στο Bar Souvenir. Στη Λεμεσό, στο Rooftop Agora και πιο πρόσφατα, με κάτι πιο χαλαρό και καλοκαιρινό, στο Windbandit Kiteshack στο Κίτι.

Παράλληλα, παίζω μουσική και σε private events. Για παράδειγμα, τελευταία έπαιξα στο Tiffany’s Boutique, στη Labels Boutique και στο Be Lousou στη Λευκωσία. Και όπως κάθε χρόνο, θα με βρείτε και στο Afro Banana Festival.

Ποιο είναι το πιο φρέσκο πράγμα που άκουσες πρόσφατα και σου έκανε εντύπωση;
Σίγουρα αυτή η κομματάρα!


Ένα μέρος (εστιατόριο/μπαρ κλπ) που επισκέφτηκες πρόσφατα και σου άρεσε;
Η πεντανόστιμη pop-up πιτσαρία Tutto Passa, η σπιτική ταϊλανδέζικη κουζίνα Wok and Oven που είναι ένα hidden gem στην Αραδίππου και το βραβευμένο κοκτέιλ μπαρ στην Πάφο, το Rum & Jam.

Επίσης, θέλω να κάνω αφιέρωση στο «Gardens of the Future», ένα project κοινωνικής και περιβαλλοντικής καινοτομίας στο κέντρο της Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία για την εγκατάσταση του πρώτου πιλοτικού κήπου στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας, όπου η κοινότητα ασχολείται με την περιποίηση των φυτών και την ανάπτυξη της γνώσης σχετικά με τη βιωσιμότητα. Έχω γίνει εθελόντρια εκεί και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει. Πλέον, έχει γίνει ο zen τόπος μου για να ξεκουράζομαι και να κοινωνικοποιούμαι με ομοϊδεάτες.


Ποια 5 κομμάτια θα μας πρότεινες για να ακούμε στο
repeat αυτό το σαββατοκύριακο;
1. 1972 - Deep Soul Syndicate ft Missfly
2. Welcome To The People - JADED
3. Ven Pa Ca - Joezi
4. Tondo - Disclosure, Eko Roosevelt
5. Call of the Wild - Dam Swindle, Jungle by Night


Instagram: @vanesha.tiffany

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον Pueblo Franco
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον DJ Claudio
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από την Polena
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον Jimmy D
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον DJ Leandro
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον Billy D
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον Chris Blenda
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από την Penny K
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τη DJ Grout
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον DJ BKAS
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον The Mighty Scoop
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον Plasmatik
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον Dr Cordoba
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον DJ Marcos

5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον MR.MK
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από τον DJ Coxy
5 υπέροχα κομμάτια για το ΣΚ από την Αριάδνη