ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 στέκια που θυμίζουν νησιώτικες γωνίες

WIZ TEAM

Ίσως μερικοί από εμάς να βρίσκονται ακόμη σε διάθεση διακοπών αλλά οι πλείστοι από εμάς τις έχουμε αποχαιρετήσει προ πολλού. Μπορείτε να κρατήσετε ζωντανή την πολύτιμη αίσθηση της χαλαρότητας. Αν όμως νιώθετε πως έχετε νοσταλγήσει μια βόλτα στα όμορφα σοκάκια των αγαπημένων ελληνικών νησιών, τότε δεν έχετε παρά να πιάσετε τραπεζάκι σε έναν από τους πιο κάτω χώρους.

Το wiz προτείνει 6 στέκια που θυμίζουν Αθήνα και ελληνικά νησιά.

Αιγαίον


ΤΗΛ.22253030
Έκτορος 40, παλιά Λευκωσία
Η ιστορική ταβέρνα στην παλιά πόλη, υπό νέα διεύθυνση, κράτησε την ποιότητα και τους πελάτες της. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες μετουσιώνονται σε νόστιμους ελληνικούς και κυπριακούς μεζέδες. Αιγοπρόβειο χαλλούμι σε τηγανητή πίτα, κεφτεδάκια κολοκυθιού με μανούρι, ζουμερό σουβλάκι, μυρωδάτη σιεφταλιά αρωματισμένη με κανέλα, χειροποίητα μακαρόνια σκιουφιχτά με κοτόπουλο και αναρή κα μοσχαρίσια σπάλα στιφάδο, είναι μερικοί από τους μεζέδες που στήνουν χορό γύρω από το τραπέζι. Μικρή, περιεκτική λίστα κρασιών με ελληνικές και κυπριακές ετικέτες, υπέροχη αυλή.

Τσιπουράκι Μεζεδάκι


ΤΗΛ.99754417
Οθέλλου 1, παλιά Λευκωσία
Μερακλήδικος και ατμοσφαιρικός χώρος για τσιπουράκι, ουζάκι και κρασί. Μικρό μενού με τσιμπηματάκια που θυμίζουν Ελλάδα και ταιριάζουν με το ποτό, επιλεγμένα γλυκά, φιλική εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Κάθε Κυριακή είναι αφιερωμένη σε διαφορετική πόλη και κουζίνα της Ελλάδας. Αγαπά τη ζωντανή, ελληνική μουσική.

Το Απόμερο


ΤΗΛ.97848155
Πολυβίου 24, παλιά Λευκωσία
Καφενείο κρυμμένο σε δρόμο παράλληλο της Έκτωρος, αποπνέει μια γοητεία από τον παλιό παραδοσιακό κυπριακό καφενέ. Απόμερο, μικρό και φιλικό, με αναπαυτικές, σκηνοθετικές καρέκλες κατά μήκος του πεζόδρομου, με chill out διάθεση και πνεύμα φιλοξενίας. Με καφέδες, ροφήματα, γλυκά και εγκάρδια εξυπηρέτηση.

Ouzeri


ΤΗΛ.26888700
Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Πάφος
Μια υπέροχη μικρή ταβέρνα ακριβώς δίπλα από την θάλασσα με εξαιρετική θεά. Σε παραδοσιακό style με τις κυπριακές καρέκλες και τα μικρά τραπεζάκια σε άσπρους και μπλε χρωματισμού, σερβίρει καλής ποιότητας μεζέδες, σε μικρά πιάτα. Το ουζερί είναι ανοικτό από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βραδύ προσφέροντας τοπικές σπεσιαλιτέ, με ελαφρά γεύματα, φρέσκα ψάρια αλλά και ακόμη πιάτα με βάση το κρέας όπου μπορείς να τα συνοδεύσεις με το ούζο ή την μπίρα σου.

Καλαμιές


ΤΗΛ.23831145
Ελλήνων 42, Περνέρα, Πρωταράς
Δημοφιλής ψαροταβέρνα, δίπλα στην παραλία με θέα το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Φρέσκο ψάρι από τις βάρκες, θαλασσινά, ψαρομεζές με 24 πιάτα, αστακομακαρονάδα και μυδομακαρονάδα στο προσκήνιο, γαρίδες με διάφορες σος και κρέας στο grill. Μην προσπεράσεις το lava cake.

Kissos Tavern


ΤΗΛ.25321026
Sun Sea Court 11-12, Αμαθουντος, Λεμεσός
Με πορεία από το 1988, αυτή η ψαροταβέρνα της Λεμεσού προσφέρει νόστιμους ψαρομεζέδες από ποιοτικές πρώτες ύλες. Εκτός από τις θαλασσινές επιλογές, στο μενού υπάρχουν και πιάτα κρεατικών. Αυτό που ενθουσιάζει είναι η περιποιημένη εξωτερική αυλή που θυμίζει ελληνικό νησί. Στον εσωτερικό χώρο θα δείτε και το μεγάλο ενυδρείο, στο οποίο υπάρχουν πολλά μοναδικά ψάρια.