ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 στέκια στο κέντρο της Λευκωσίας που αξίζει να ανακαλύψεις

WIZ TEAM

Νέες επιλογές που ίσως δεν είχες υπ’ όψιν, αλλά και σημεία αναφοράς που αποτελούν σταθερές αξίες. Οι γειτονιές στο κέντρο της Λευκωσίας ζωντανεύουν και εσύ δεν έχεις παρά να τις επισκεφθείς. 

Vintage Wine bar & Bistro


ΤΗΛ.22333005
Ερμού 285, Λευκωσία
Wine bar που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην ταράτσα του ιστορικού κτηρίου του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας. Σε ένα ειδυλλιακό χώρο με αρκετό πράσινο και προσεγμένες διακοσμητικές πινελιές, ο χώρος αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του καλού κρασιού. Εκτός από την εκτενή κάρτα κρασιών, στο μενού θα βρείτε bistro επιλογές φαγητού και platters που βαδίζουν σε μεσογειακά και ελληνικά μονοπάτια.

Sonhe all day


ΤΗΛ.94041351
Παπανικολή 82, Λευκωσία
Σε ένα χώρο με ιδιαίτερο design, από το πρωί μέχρι το βράδυ θα απολαύσετε ποιοτικό καφέ και διάφορα άλλα ροφήματα, αλμυρά σνακ, σαλάτες και νόστιμα σάντουιτς. Εκτός από αυτά, στο μενού τους θα βρείτε μπέργκερ, πίτσες και διάφορα άλλα πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ τα κοκτέιλ δεν λείπουν από την μπάρα τους. Το Sohne με τη μοντέρνα ατμόσφαιρά του είναι ιδανικό για after work drinks στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εντύπωση κάνουν και τα χάρτινα take away ποτήρια με τις υπέροχες ζωγραφιές. Υπηρεσίες delivery.

ΤΟΠΙΚΑ meze bar


ΤΗΛ.94041900
Χριστόδουλου Σώζου 2Γ, Λευκωσία
Σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, παρεΐστικο και διαμορφωμένο με τρόπο που μετατρέπει μία επίσκεψη σε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, θα απολαύσετε προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα με έθνικ πινελιές που σας ταξιδεύει από το Ιράν μέχρι την Ιταλία, πάντα όμως με σταθερό σημείο αναφοράς τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της κυπριακής κουζίνας. Με τα χρώματα της Μεσογείου αλλά και τον ευρωπαϊκό αέρα του Λονδίνου το μαγαζί στήθηκε με πάθος και μεράκι γι' αυτό που κάνουν οι ιδιοκτήτες του. Τα νόστιμα και πρωτότυπα tapas πιάτα τους είναι σχεδιασμένα για προσφέρουν to share απολαύσεις. Από το μενού φυσικά δεν λείπουν τα κοκτέιλ και οι γλυκές δημιουργίες.

Μουσών


ΤΗΛ.22664444
Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία
Κομψό, με industrial στοιχεία στη διακόσμηση και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Καλές πρώτες ύλες της εποχής, ενδιαφέρον μενού με multi-ethnic ψυχή, γευστικές εντάσεις και πληθωρικά αρώματα. Ενδιαφέροντα cocktails, ενημερωμένη λίστα κρασιών, ψαγμένες soul, jazz και funk μουσικές.

Tocayo


ΤΗΛ.70088089
Πρεβέζης 10, Λευκωσία
Casual chic ατμόσφαιρα, ενδιαφέρον design, μινιμάλ διακόσμηση και απολαυστικοί συνδυασμοί γεύσεων νοτιοανατολικής Ασίας και Λατινικής Αμερικής, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασία του εστιατορίου Rokoko με το μπαρ Lost + Found. Στο μενού, επιμελημένο από τον σεφ Αντρέα Αντρέου,διάχυτη η δημιουργικότητα και η σημασία στα καλής ποιότητας υλικά. Γύρω στα 20 πιάτα για τη μέση (to share) με εναλλαγές σε γεύσεις, αρώματα και υφές. Η λίστα κρασιών μελετημένη αν και περιορισμένη, με ετικέτες κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στην ημικυκλική μπάρα παίζουν αριστοτεχνικά κοκτέιλ προσαρμοσμένα στις γεύσεις του εστιατορίου. Talk of the town από την πρώτη μέρα.

Bella Vita


ΤΗΛ.22262369
Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, παλιά Λευκωσία
Ένα αυθεντικό ιταλικό spot στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας. Σε ένα όμορφα διακοσμημένο παραδοσιακό κτήριο, θα βρεθείτε και θα απολαύσετε φρεσκοψημένες πίτσες, αχνιστές μακαρονάδες και όχι μόνο. Στο μενού θα βρείτε ραβιόλια, σαλάτες, burgers, κοτόπουλο σουβλάκι και διάφορα άλλα. Ο χώρος προσφέρει και περιποιημένη εξωτερική αυλή. Τα Σαββατοκύριακα και με brunch.

Μαγιοπούλα Wine & Dine


ΤΗΛ.22665577
Διαγόρου & Παντελή Κατελλάρη 16Α, Λευκωσία
Ένα εστιατόριο από κάθε άποψη που σε ταξιδεύει με μαεστρία ανάμεσα στις κλασικές αλλά και τις μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Με χρήση εγχώριων πρώτων υλών και την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ Ανδρέα Ανδρέου, στο μενού θα βρείτε εκλεκτά θαλασσινά, όπως τόνο στη σχάρα, ριζότο με μελάνι σουπιάς, σφυρίδα en papillote, αλλά και κρέατα, όπως rib eye steak και βοδινό φιλέτο Αυστραλίας, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται με τα διεθνώς βραβευμένα κρασιά του οινοποιείου Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη, προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Strange Days


ΤΗΛ.96939774
Ευαγόρου 1, Κέντρο, Λευκωσία
Ένα αλλιώτικο μπαρ στο κέντρο της Λευκωσίας με urban street διάθεση και αισθητική. Αυτό το εναλλακτικό, φιλικό μπαράκι, που δίνει ένα ξεχωριστό street vibe το οποίο δένει αρμονικά με τους ήχους από τις κονσόλες των dj's, προσφέρει από νωρίς το απόγευμα μοναδικά κοκτέιλ, διάφορες gin επιλογές, craft μπίρες, αλλά και American street food όπως burgers, cauliflower tacos, wraps, steak και πολλά άλλα.

Tapeo E Vino


ΤΗΛ.22777721
Στασίνου 16, Λευκωσία
Πρόκειται για έναν καλόγουστο, μοντέρνο χώρο με ισπανικό ταμπεραμέντο στη λεωφόρο Στασίνου, στο κέντρο της Λευκωσίας. Με μοντέρνα διακόσμηση, με αρκετές μεταλλικές κατασκευές, με το μάρμαρο και το δέρμα να πρωταγωνιστούν, τιμά την ισπανική κουζίνα με ένα touch από fusion, κυπριακές πινελιές και μας συστήνει εκλεκτές νοστιμιές φτιαγμένες από επιλεγμένες κυπριακές πρώτες ύλες. Όσον αφορά τις μπαρ επιλογές, εδώ θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε από 13 διαφορετικά signature κοκτέιλ, 34 διαφορετικές ετικέτες κρασιών, τα πλείστα από ισπανικούς αμπελώνες, μερικά ελληνικά και 3-4 κυπριακά.