ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά τα 5 χωριά στα ορεινά της Κύπρου είναι must για το Σ/Κ

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Οι εκδρομές επιστρέφουν στο πρόγραμμά μας -ή καλύτερα δεν έφυγαν ποτέ- αλλά τώρα η διαδικασία γίνεται πιο ευχάριστη αφού, όπως και να το κάνουμε, δεν επικρατεί η αφόρητη ζέστη του Αυγούστου. Ήταν άλλωστε ο θερμότερος Αύγουστος των τελευταίων χρόνων και αυτό όσο να 'ναι μας κρατούσε πίσω. Γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, προτείνουμε 5 αγαπημένα χωριά στα ορεινά της Κύπρου, αλλά και χώρους όπου θα απολαύσεις καφέ ή ό,τι άλλο θέλεις.

Καμπί

Ένας περίπατος στο Καμπί, στη φύση με προορισμό το δεντρόσπιτο ή απλώς στο χωριό μπορεί να αποδειχτεί η ιδανική έξοδος το Σαββατοκύριακο. Όταν θέλεις να ξεκουραστείς, μπορείς να επισκεφτείς το cafe ''1842 που τον τζιησβέ στο φρέντο''. Με ένα ιδιαίτερο όνομα που αντικατοπτρίζει πλήρως το concept του μαγαζιού, στην πιο ωραία τοποθεσία του χωριού, το καφενείο 1842 που τον τζιησβέ στο fréddo συνδυάζει τον καφέ της χόβολης με τον καφέ της μηχανής και το μαχαλεπί με το brunch και τα platters, με μενού που επιμελήθηκε ο Κύπριος σεφ Σταυρής Γεωργίου. (φωτογραφία: @_photographer_in_action_

Τρόοδος

Σταθερή αξία όταν σκεφτόμαστε ορεινούς προορισμούς είναι φυσικά το Τρόοδος και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το πιο γνωστό δάσος της Κύπρου είναι ένας υπέροχος προορισμός όπου θα γίνεις αμέσως ένα με τη φύση, με αρκετές υπηρεσίες γύρω για ό,τι χρειαστείς και πολλά μονοπάτια της φύσης για να ακολουθήσεις και να ξεχαστείς περπατώντας. Στην κεντρική πλατεία θα βρεις το ''1725''. Με ρουστίκ διακόσμηση, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με άνετες πολυθρόνες και τραπέζια από κρασοβάρελα, καναπέδες και ψηλά στουλ για να απολαύσεις καφέ από το πρωί μέχρι το βράδυ. (φωτογραφία: @cypruspixels)

Κυπερούντα

Στους πρόποδες της Μαδαρής και στη γεωγραφική περιφέρεια της Πιτσιλιάς, το γραφικό χωριό Κυπερούντα είναι πάντα καλή ιδέα. Όσον αφορά στο break σου, μπορείς να πας στο ''Καφές στην Χόβολη''. Πετρόκτιστο καφενείο δίπλα στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού,  προσφέρει παραδοσιακούς φρεσκοψημένους καφέδες που ψήνονται αργά και μερακλήδικα στην άμμο. Στο μενού του επίσης θα βρεις μεγάλη ποικιλία από σπιτικά γλυκά, καθώς και απολαυστικό μαχαλεπί. (φωτογραφία: @kyperounta_village / @elena_polyviou)

Ξυλιάτος  - Boukkoma

Στον Ξυλιάτο μπορείς να απολαύσεις πρώτα ηρεμία και γαλήνη περπατώντας γύρω από το φράγμα ή χαλαρώνοντας σε ένα παγκάκι με θέα το υπέροχο τοπίο ή να περπατήσεις στο χωριό. Για break, πήγαινε στο ''Boukkoma'' στο κέντρο του χωριού, στο Κοινοτικό Πάρκο της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. Ένας νεαρός σεφ και ένας νεαρός αρχιτέκτονας δημιούργησαν ένα στέκι που σερβίρει κυπριακό brunch τα σαββατοκύριακα, φτιαγμένο από τοπικά προϊόντα, αλλά και σουβλάκια, μεζέδες, παγωτά, μαχαλεπί, παραδοσιακά πουρέκια, δροσιστικά ποτά και καφέδες. (φωτογραφία: @nino_theodoulou)

Κακοπετριά

Η Κακοπετριά είναι ακόμα ένας προορισμός που αποτελεί πλέον σταθερή αξία όταν φεύγουμε προς τα ορεινά. Λιθόκτιστα σπίτια και δρόμοι που συνδυάζουν ταυτόχρονα το παραδοσιακό με το μοντέρνο, και όμορφα σημεία αν θέλεις να περπατήσεις στη φύση, δεν είναι παράξενο που το χωριό αυτό είναι από τα δημοφιλέστερα της Κύπρου. To ''Corner Mills'' μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, κάτω από τα ψηλά δέντρα, σου προσφέρει δροσιά αλλά και αγαπημένες street food burger επιλογές. Το aperitivo αλλά και τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους αφού επαγγελματίες bartenders αναλαμβάνουν την μπάρα με ευφάνταστες δημιουργίες. (φωτογραφία: @thejofish)