ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Brunch και φαγητά της ώρας στο «κέντρο» της Φύτης

WIZ TEAM

Το εστιατόριο Πεύκος, στη γραφική λιθόκτιστη πλατεία της Φύτης, στην επαρχία Πάφου, λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια, περνώντας από γενιά σε γενιά.

Φτάνοντας στο χωριό, στην πλατεία, αντικρύζεις απέναντί σου μια ωραία και πολύ γραφική εικόνα, με την επιγραφή στην πινακίδα να σε ενημερώνει πως βρίσκεται στην ταβέρνα της Φύτης, τον «Πεύκο». Η κυρία Αλεξάνδρα Στεφάνου το αποκαλεί ακόμα «κέντρο», όπως ακριβώς ονομάζαμε τα καφεστιατόρια στην Κύπρο πριν από μερικές δεκαετίες, ενώ η κόρη της, Ευτέρπη, μας ενημερώνει για το brunch που προσφέρουν πλέον τα σαββατοκύριακα αλλά και για τα φαγητά της ώρας που φτιάχνουν στον Πεύκο.

Όπως προαναφέραμε, ο Πεύκος λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια. Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Χριστόδουλος Στεφάνου, ακολούθως ανέλαβε τα ηνία η κόρη του, κυρία Αλεξάνδρα, ενώ σήμερα μαζί της δουλεύει και η εγγονή του πρώτου ιδιοκτήτη, η Ευτέρπη.

Στις μέρες μας το εστιατόριο δουλεύει σταθερά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για να λειτουργήσει άλλες μέρες κατόπιν συνεννόησης.

Σε σχέση με το μενού, τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής ο «Πεύκος» προσφέρει brunch, το οποίο αποτελεί έναν συνδυασμό χωριάτικων προϊόντων από τη Φύτη και τα διπλανά χωριά, αλλά και πιο μοντέρνων πιάτων. Τα βράδια της Παρασκευής ο κόσμος μαζεύεται εκεί για σουβλάκι, ενώ κατόπιν συνεννόησης η κυρία Αλεξάνδρα και η Ευτέρπη μπορούν να φτιάξουν από μεζέδες, μέχρι και σούβλα. Από ποτά θα βρείτε κρασιά, μπίρες, ουίσκι, τζιν, ούζο και ζιβανία, ενώ με το brunch σερβίρονται ακόμα και καφέδες όπως freddo ή latte.

Info
Τηλ. 99460523, 26732342
Πλατεία Φύτης, επ. Πάφου
Παρ 16.00-22.00, Σ-Κ 9.30-15.00