ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα δυνατές νέες αφίξεις στα παράλια του νησιού

WIZ TEAM

Μερικά από τα πιο hip νέα μαγαζιά στις παραλιακές πόλεις, που σαφέστατα αξίζουν μιας επίσκεψης.

Διάβασε επίσης: Έξι πολύ δυνατά εστιατόρια που έρχονται για να μας απασχολήσουν!

Sera by Ettore Botrini

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons, προτείνει ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα, το οποίο υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι, με κυρίαρχα στοιχεία την καθαρότητα των γεύσεων, την εποχικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών. Το Sera by Ettore Botrini κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις γεύσεις του, αλλά και με το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ -ο χώρος που φέρει την υπογραφή των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων-σχεδιαστών Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη.

Τηλ. 25858000
Four Seasons Hotel, Αμαθούντος 67-69, Λεμεσός
Δ-Κ 19.00-22.30 (κλειστό τις Τρίτες)


Masti Bar & Restaurant

Το Masti Bar & Restaurant προσφέρει Indian Tapas και κοκτέιλ, με θέα τη μεσόγειο. Ένα ωραίο μενού με πιάτα που αντλούν επιρροές τόσο από την ανατολή όσο και από τη δύση, ενώ σε συνδυασμό με τα κοκτέιλ, η εμπειρία ενός δείπνου στην πανέμορφη Πιαλέ Πασά εξελίσσεται πάντα σε μια αξέχαστη ανάμνηση.

Τηλ. 24333633
Πιαλέ Πασά 8, Λάρνακα
ΤΡ-ΠΕΜ 17.00-23.00, ΠΑΡ 17.00-00.00, Σ 16.00-00.00, Κ 16.00-23.00
 

Rocas Experience

Τοποθετημένο πάνω στη θάλασσα, με πολύ κομψή διακόσμηση και στοιχεία που προσδίδουν έναν εξωτικό χαρακτήρα στον χώρο. Το μενού που φέρει την υπογραφή του Andrew Tzo έχει μεσογειακή κατεύθυνση, με influences από την ιαπωνική κουζίνα, ενώ η γενικότερη φιλοσοφία είναι «light fresh food by the sea». Το εστιατόριο ανοίγει από τις 9.00 και προσφέρεται για καφέ, ποτό, lunch ή dinner, με το φαγητό να συνοδεύεται από κοκτέιλ ή κρασί.

Τηλ. 97511000
Λευκόλας 23, Πρωταράς
Δ-Κ 09.00-02.00
 

Matu

Ένα all day spot στον Κάππαρη, το οποίο προσφέρει από το πρωί καφέδες και brunch, ενώ και για το μεσημέρι υπάρχει ένα lunch menu. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας στο Matu παίζουν χαλαρά beats, ενώ όσο βραδιάζει ανεβαίνουν κάπως οι ρυθμοί κυρίως με house ακούσματα. Σε σχέση με το βράδυ, τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους, ενώ στόχος είναι σύντομα να βγαίνουν μαζί με το ποτό και ορισμένα συνοδευτικά, τύπου tapas, όπως επίσης και 2-3 άλλες επιλογές σε φαγητό, όπως μακαρονάδες, πίτσα, burgers κ.λπ.

Τηλ. 23744466
Λεωφόρος Κένεντυ 67, περιοχή Κάππαρη, Παραλίμνι
Δ-Κ 08.00-01.00
 

Ayianapitika

Στην πολυσύχναστη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, σε χώρο που προηγουμένως υπήρχε μεξικάνικο. Εκτός από τον γνωστό και μη εξαιρετέο μεζέ που προσφέρουν, στο μενού υπάρχει η επιλογή για σούβλα, αλλά και το αντικριστό της Κρήτης (αρνί). Από την κουζίνα βγαίνουν επίσης πολλά και ενδιαφέροντα μαγειρευτά φαγητά, α λα καρτ ή ως προσθήκες στον μεζέ: ταβάς, λεμονάτο κουνέλι, φασολάδα γιαχνί, φακές, συκώτι αρνίσιο με γλυκό κρασί, συκωτάκια κοτόπουλο με κουμανταρία, σαγανάκι, φέτα φουρνιστή, κολοκάσι, ακόμα και ζαλατίνα. Μην παραλείψετε να τελειώστε την εμπειρία σας τα λαχταριστά μπουρέκια αναρής, ή και με μπακλαβά ή γαλακτομπούρεκο. Στα συν και η ζωντανή παραδοσιακή κυπριακή μουσική (με μπουζούκι και πλήκτρα) που υπάρχει κάθε βράδυ.

Τηλ. 96946494
Αρχιεπισκόπού Μακαρίου III 30, Αγία Νάπα
Δ-Κ 13.00 - 01.00
 

Allure Pool Bar

Με τη διαχείριση του pool bar που βρίσκεται στο The Quality Lodge (hotel apartments) να έχει περάσει σε νέα χέρια, ο χώρος αποκτά άλλη δυναμική. Στην παρούσα φάση προσφέρονται κοκτέιλ (23 διαφορετικά), μπύρες, κρασί, καφέδες, smoothies, milkshakes, όπως επίσης και ορισμένα σνακ (burgers, ομελέτες κλπ), ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο μενού για breakfast και lunch! Σε ότι αφορά στη μουσική, αυτή κινείται σε lounge ακούσματα, ενώ συχνά θα διοργανώνονται και events με DJs.

Τηλ. 24505400
The Quality Lodge, Λάρνακα
Δ-Σ 10.00-18.00
 

Vardas Seacret

All day spot στην Κισσόνεργα, δίπλα στη θάλασσα. Από το πρωί μπορείς να απολαύσεις καφέ και brunch, ενώ το μεσημέρι και το βράδυ θα πας για κοκτέιλ και lunch ή dinner αντίστοιχα, επιλέγοντας μέσω ενός μενού το οποίο έχεις ξεκάθαρο μεσογειακό προσανατολισμό.

Τηλ. 26220878
Πλάκας 1, Κισσόνεργα, Πάφος
Δ-Κ 10.00-22.00
 

3 Little Birds Bar (Τρία Πουλάκια)

Σε αυτό το ωραίο café-bar με τη 60s αισθητική, εκτός από τις ωραίες μουσικές (blues, jazz, funk) μπορείς επίσης να απολαύσεις ποιοτικό καφέ και διάφορα συνοδευτικά, όπως κέικ της ημέρας, κρουασάν, granola, αλλά και τσιμπήματα όπως σουτζούκο ή σοκολάτα με λουκούμι παφίτικο. Από το απόγευμα οι επιλογές αλλάζουν σε κοκτέιλ και ποιοτικά spirits, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με αλλαντικά, τυριά, premium ξηρούς καρπούς και άλλα bar bites.

Τηλ. 99271710
Ελλάδος 1 (κάθετη στην Αγίου Ανδρέου), Λεμεσός
ΤΡ-Κ 9.00-01.00
 

Pastirmatzidiko Sary Delicatessen

Ένα ελληνικό εστιατόριο με χαρακτήρα που προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις των Καραμανλήδων. Εκτός από τη μεγάλη γκάμα αλλαντικών και τυριών που προσφέρει στο delicatessen του (ανάμεσά τους και παστουρμάς πρόβειος, βοδινός, αλλά και καμήλας που αποτελεί και τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου), αλλά και την επιλογή σε ελληνικές και κυπριακές ετικέτες κρασιών που πωλούνται στην κάβα, στο Παστιρματζίδικο μπορούμε επίσης να απολαύσουμε φαγητό και ποτό επί τόπου, μέσω ςνός πλούσιου μενού. 20 ζεστά πιάτα, ορεκτικά, κρύα πιάτα και σαλάτες, platters ή κρύα σάντουιτς με προϊόντα της βιτρίνας, τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε με παγωμένη ζιβανία, τσίπουρα, κρασί εμφιαλωμένο ή χύμα και μπύρα.

Τηλ. 96464865
Σαριπόλου 70, Λεμεσός
Δ-Κ 9.00-23.00
 

Το Στέκκι του Boss

Εδώ μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου μεζέ, όπως ακριβώς τον θέλεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για τον σταθερό μεζέ που προτείνει το μαγαζί, όπως επίσης και για α λα καρτ πιάτα. Οι επιλογές περιλαμβάνουν κυπριακά πιάτα όπως κουνέλι λεμονάτο, σπιτικό χαλούμι, μπέικον κρασάτο, χωριάτικο λουκάνικο, σουβλάκι και σεφταλιά στα κάρβουνα, και οφτό κλέφτικο, ελληνικούς μεζέδες όπως τυρί σαγανάκι, φέτα μπουγιουρντί, μελιντζανοκεφτέδες και πιπεριά Φλωρίνης με φέτα, ακόμα και ψαρικά! Γκράντε φινάλε με κερασμένο παγωτό βανίλια και γλυκό κεράσι.

Τηλ. 23828285
Νίκου Ψαρά 21, Παραλίμνι
Δ-Κ 12.30-15.00, 18.00-23.00


Παγκράτιος

Η ξακουστή ταβέρνα Παγκράτιος, που  ως γνωστό πρόσφερε εξαιρετική κυπριακή κουζίνα για μια δεκαετία στο χωριό Μηλιού, έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα λειτούργησε εκ νέου στο κέντρο της Πάφου (Κτήμα). Από ένα παλιό κτήριο της δεκαετίας του ’60, το οποίο ανακαινίστηκε φουλ, η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Ιωαννίδου μαζί με την ομάδα της προσφέρουν και πάλι κυπριακή κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της, μέσω ενός ποιοτικού μεζέ και πιάτων τα οποία όλα αυτά τα χρόνια εξελίχθηκαν σε best sellers.

Τηλ. 70003757
Ιπποκράτους, Πάφος
Δ-Σ 18.00-00.00.