ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα μαγαζιά για φαγητό και καφέ στο κέντρο της Λευκωσίας

WIZ TEAM

Σήμερα, Τρίτη 2 Ιανουαρίου, αρκετά είναι τα μαγαζιά που παρέμειναν κλειστά. Είναι όμως και άλλα που λειτουργούν κανονικά. Πιο κάτω θα βρείτε μια λίστα με δέκα από αυτά που προσφέρονται για φαγητό ή καφέ και γλυκό.

Henry’s

Προορισμός για brunch, μεσημεριανό, δείπνο, business meetings, και work breaks, στην καρδιά της πρωτεύουσας, με την υπογραφή της άριστης ποιότητας και άψογης εξυπηρέτησης του Ομίλου Columbia Restaurants. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρόταση, εμπνευσμένη από κομψές γαλλικές μπρασερί, με κλασικά και signature πιάτα από τη διεθνή κουζίνα και εκλεκτό μενού για premium drink κοκτέιλ, τα οποία μάλιστα μπορούν να σερβιριστούν και στο εντυπωσιακό του μπαρ.

Τηλ. 22351111
Λεωφόρος Μακαρίου Γ 30Β, Λευκωσία
Δ-Κ 08.30-00.00
 

Pinolo 

Μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία στον συναρπαστικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας, με πρωτότυπες δημιουργίες, ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις, μοναδικά βιολογικά προϊόντα και προσεγμένη τεχνοτροπία.

Τηλ. 22570750
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 9, Κτίριο Σεβέρη, Λευκωσία
Δ-K 11.30 - 01.00 (η κουζίνα κλείνει στις 23.00)
 

Coffee Berry

Σε ένα μεγάλο κατάστημα (Severis Building), απέναντι από τον χώρο στάθμευσης, στο τέρμα σχεδόν της λεωφόρου, στεγάζεται το Coffee Berry Μακαρίου. Εδώ διατίθενται διάφορα χαρμάνια, single origin, limited edition και βιολογικοί καφέδες, κάψουλες για μηχανές εσπρέσο, τσάγια, καθώς και μία πλούσια γκάμα από herbal ροφήματα, smoothies και γρανίτες. Διαθέσιμα είναι επίσης, τα γευστικά και δροσιστικά berryccino, καθώς και μία μεγάλη ποικιλία από φρέσκα σνακ και μικρογεύματα, παρασκευασμένα με αγνές πρώτες ύλες και άριστα υλικά, όπως σαλάτες, γιαουρτάκια, και σάντουιτς, αλλά και τα παγωτά Kayak.

Τηλ. 22570755
Λεωφόρος Μακαρίου Γ’ 9, Severis Building, 1065 Λευκωσία
Κ-ΠΕΜ 07:00-23:00, ΠΑΡ&Σ 07:00-00:00
 

Pralina Experience

Φινετσάτο all day με μοντέρνο design από τον όμιλο εταιρειών Ζορπάς. Το μεσογειακού προσανατολισμού μενού υπογράφει ο σεφ Ηλίας Αριστοτέλους, με πιάτα που ανανεώνονται και καλές πρώτες ύλες. Εντυπωσιακή κάρτα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο head sommelier Βάσος Μανώλη με ετικέτες από όλο τον κόσμο και με επιλογές από τις καλύτερες κυπριακές. Ευγενικοί σερβιτόροι, γρήγορη εξυπηρέτηση που κρατά το επίπεδο ψηλά. Σταθερό hit στη Λευκωσία και με εστιατόριο στη Λεμεσό.

Τηλ. 22665588
Στασικράτους 31, 1065, Λευκωσία
Δ-Κ 09.00-00.00


Gallery Stasikratous

Ένα καινοτόμο street food concept στο κέντρο της Λευκωσίας, το οποίο συνδυάζει μεγάλη ποικιλία επιλογών, προσιτές τιμές και ευχάριστο περιβάλλον. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού θα βρεις ζουμερά burgers, ολόφρεσκες μακαρονάδες, μαγειρευτά υγιεινής διατροφής, όσπρια, πίτσες για τους λάτρες της ιταλικής κουζίνας, healthy γεύματα, veggie και vegan επιλογές, σάντουιτς και wraps, σαλάτες όλων των ειδών, φρέσκους χυμούς, milkshakes, καφέ και παγωτό Παπαφιλίππου! Σε συνεργασία με το Bake me Good Cy προσφέρει επίσης brownies, cookies, oreo balls και vegan coconut bars. Από τις 9πμ ως τις 4μμ προσφέρεται brunch. Για dine in, take away και delivery.

Στασικράτους 47, Λευκωσία
Δ-Κ 08.30-23.00


Burger Guy

Τρία χρόνια μετά την αρχή της ιστορίας ενός success story, που ξεκίνησε από το καφενείο του παππού του στο Παλιομέτοχο, ο Αντρέας Τομάζου ανοίγει το δεύτερο εστιατόριό του στο κέντρο της Λευκωσίας, στο γνωστό Μέγαρο Χατζησάββα. Στο μενού, εκτός από το αυθεντικό beef burger αμερικανικού τύπου, θα βρείτε επίσης toppings και signature sauces, όπως επίσης hot dogs και τρία διαφορετικά χορτοφαγικά burgers.

Τηλ. 96730500
Ευαγόρου 2, Λευκωσία.
Δ-Κ 11.30-23.00


Scale

Κομψή σάλα και μοντέρνα μινιμάλ διακόσμηση στο fine dining εστιατόριο του MAP Boutique Hotel. Το μενού έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκου, μπολιάζει την ελληνική κουζίνα με εκλεκτά κυπριακά προϊόντα και μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο με επιρροές από την Ιταλία και τη Γαλλία. Πατάει γερά στις σύγχρονες τεχνικές και δημιουργεί πιάτα πλούσια σε γεύση, ενίοτε υπέρ του δέοντος πληθωρικά. Εξαιρετικό το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με vinaigrette τρούφας, αγκινάρα, παρμεζάνα, μανιτάρια και παξιμάδι. Πολύ καλή λίστα κρασιών με επιλεγμένες ετικέτες κυρίως από τον ευρωπαϊκό αμπελώνα, συμπεριλαμβανομένου και του κυπριακού, με ευγενική υποδοχή και επαγγελματική εξυπηρέτηση.

Τηλ. 22444999
MAP Hotel, Λεωφ. Στασίνου 15 και Αφροδίτης, Λευκωσία
Δ-Κ 12.30-15.00 & 19.30-23.30


Moondog’s

Από τα δημοφιλή pub-εστιατόρια της πρωτεύουσας, με rock attitude και αυλή. Τεράστια ποικιλία από μπίρες με 250+ ετικέτες, από Lagers και Pilsners, Porters και Stout, Indian Pale Ales και Amber Ales, μπίρες φρούτων, μηλίτες και 16 βαρελίσιες. Καταπληκτικά burgers και νόστιμα grill πιάτα φτιαγμένα με αγάπη. Γρήγορο σέρβις, rock μουσική, ελληνική και ξένη, με πολλές τηλεοράσεις και μεγάλο υπαίθριο προβολέα HD για τους αγώνες και για όσους αγαπούν τα σπορ.

Τηλ. 70006300
Μυκηνών 7, Λευκωσία
Δ-Κ 12.00-24.00


Bean Bar 360

Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο χώρο, με ζωηρούς χρωματισμούς στη διακόσμηση, όπου τις εντυπώσεις κλέβουν τα μοντέρνα έπιπλα, οι λεπτομέρειες από ξύλο, τα πολλά φυτά, το μεγάλο wallpaper, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται στο κτήριο 360. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από πρόγευμα και brunch, όπως επίσης κάποιες επιλογές για lunch, αλλά και γλυκά. Επίσης, καφέδες, milkshakes, φρέσκους χυμούς, τσάι, matcha, κρουασάν, granola pots, cookies, muffins, energy bites, snacks, ακόμα και κρασί.

Τηλ. 22221000
Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 29, Κτήριο 360, Λευκωσία
Δ-Κ 08.00-22.00
 

Smoothie Factory

Σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Ελευθερίας, το μαγαζί αυτό με το απόλυτα υγιεινό concept, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από πολυβιταμινούχους χυμούς και δροσιστικά smoothies, φτιαγμένα από τα πιο φρέσκα υλικά. Στο μενού θα βρείτε επίσης Superfood Bowls, Snacks και Platters, αλλά και γαστρονομικές δημιουργίες σε brunch και light lunch, με την υπογραφή του γνωστού chef του Smoothie Factory, Θεόδωρου Ελευθερίου.

Τηλ. 22335151
Στασίνου 8, Λευκωσία
ΔΕΥ-ΣΑΒ 08.00-19.00, ΚΥΡ 10.00-19.00 (Brunch 10.00-15.00)