ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίπλα στο Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο, έρχεται ένα νέο μαγαζί

WIZ TEAM

Ένα μαγαζί με πολίτικο αέρα και ρετρό αισθητική.

Για το ταβερνάκι «Το Ιστορικόν» δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αν έχεις γευτεί έστω μια φορά το δημοφιλές λεπτοκομμένο αρνίσιο παϊδάκι, τη σαλάτα με γλιστρίδα και χαλίτζι, τις αντιναχτές πούλλες με τον κόλιανδρο, τους μπουμπουριστούς χοχλιούς, το σουβλάκι και το μιλφέιγ, ξέρεις!

Διάβασε επίσης: Καθαρές, δυνατές (κυπριακές) γεύσεις

Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως δίπλα ακριβώς από το ωραίο αυτό ταβερνάκι στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου έρχεται σύντομα (μέσα Σεπτεμβρίου) το Αϊβαλιώτικο, ένα γλυκοπωλείο, το οποίο μάλιστα αποτελεί αδερφάκι του Ιστορικού.

Από το όνομα και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η φιλοσοφία του γλυκοπωλείου θα εστιάζει στις πολίτικες γεύσεις και δη στα σιροπιαστά. Αρχικά από το Αϊβαλιώτικο θα βγαίνουν προς πώληση μπακλαβάδες (γύρω στα 6-7 διαφορετικά είδη, μικρά στο στυλ των λιβανέζικων), ενώ σιγά σιγά θα βγαίνουν κι άλλα πολίτικα γλυκά, όπως εκμέκ, κιουνεφέ, σαραγλί κ.ά.

Από το γλυκοπωλείο θα μπορείς να πάρεις take away ή να παραγγείλεις delivery, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν και μερικά τραπέζια για κάποιον που θέλει να τα απολαύσει επί τόπου.

Info
Τηλ. 22315345
Κολοκοτρώνη 49, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία
Δ-Κ 10.00-22.00